Playlist voor als je op weg bent naar je (schoon)familie en daar stiekem geen zin in hebt

by Karlijn Visser 25.12.2017

Deze play-list selecteerde muziekliefhebber Jorrit Visser voor ons, het broertje van Holistiks Karlijn. Of hij speciaal voor Holistik een play-list mocht samenstellen voor als je dit weekend gaat reizen naar vrienden, familie of je schoonhouders, waar je misschien tegenop ziet. Super leuk natuurlijk! De collectie zorgt voor een energiekick én bezorgt stof tot nadenken. Maar hoe dan ook: die knusse kerstsfeer komt er. Beloofd. Dit is waar hij mee kwam. 

Playlist voor als je op weg bent naar je (schoon)familie en daar stiekem geen zin in hebt

Jorrit: Bij Kerstmis horen kersthits en dat begint de Top2000. Bij ons in de familie zeker voor de senioren (sorry ouders!) een belangrijk moment. In de aanloop naar kerst ontstaat er bij mij echter al gauw een punt van verzadiging: gezellige zoetsappige kerstnummers en oude knallers van vroeger. Ik ben er klaar mee… Zodra dat gebeurt pak ik Spotify erbij en blader door al mijn opgeslagen nummers van het afgelopen jaar. Muziek is voor mij erg persoonlijk en roept veel herinneringen op. Zo begon ik 15 jaar geleden met het in elkaar zetten van een cd’tje voor mijn dierbaren met Kerst, bestaande uit nummers om knallend het nieuwe jaar mee in te gaan. Hoe persoonlijk wil je een cadeau hebben?! Daarnaast wilde ik dat mijn muziek tot frisse inspiratie zou leiden, en was het tegelijk een ontsnapping aan de kerstmuziek.

Muziektraditie digitaal voortzetten

Omdat tijden veranderen en tegenwoordig niemand in de familie nog een cd-speler heeft, zet ik de traditie digitaal voort. Elk jaar staat er in Spotify een afspeellijst klaar met nummers die ik zorgvuldig geselecteerd heb. Onlangs vroeg mijn zus of ik ook niet zoiets speciaal voor Holistik kon maken. Natuurlijk! Zie hier het resultaat. De nummers van Michael Jackson en The Beach Boys zorgen voor een berg energie. Om daarna tot stille bezinning te komen bij Isbells of Elbow. Mocht je op weg zijn naar familie, wat extra moed nodig hebben voor de kerstviering bij je schoonouders of Skyradio ‘the f*cking Christmas station’ zat zijn; hierbij de link naar de Holistik Playlist.

Mis nooit meer iets van Holistik!

Schrijf je met de knop hieronder in voor onze newsletter & never miss a single story.
Ja, houd mij op de hoogte!
Vond je dit een leuk artikel? Deel het!

Gerelateerde artikelen

NIEUWSBRIEF
We sturen je wekelijks een overzicht van de populairste artikelen en incidenteel een aanbieding!
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverlaring.
INSCHRIJVEN
Gratis Video's
Vul hieronder jouw e-mailadres in en krijg gratis toegang tot alle yoga video's! Daarnaast sturen we je wekelijks onze populairste artikelen en incidenteel een aanbieding.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverlaring.
INSCHRIJVEN
NIEUWSBRIEF
We sturen je wekelijks een overzicht van de populairste artikelen en incidenteel een aanbieding.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverklaring.
INSCHRIJVEN