De dood van de zoeker: stop hier je verhaal en ga leven vanuit vrije flow

Heart + Soul
juno burger, overgave
Juno Burger

Juno Burger
02.07.2018

“Einde verhaal”, dat is wat de zoeker in jou het meeste vreest. Wat blijft er over als ik mijn verhaal, mijn drama stop? Wie ben ik dan? Ben ik dan niet onverschillig, kom ik wel in beweging en hoe zorg ik ervoor dat mijn leven blijft werken? Energietherapeut Juno Burger schreef een boeiende column over je bewuste en onbewuste conditioneringen en wat er gebeurt als je de zoeker geen voeding meer geeft. 

De dood van de zoeker: stop hier je verhaal en ga leven vanuit vrije flow

Juno BurgerJe identificatie met je binnen- en buitenwereld op basis van je bewuste en onbewuste conditionering creëert dit verhaal over jou. Dat verhaal is niet uitsluitend gesmeed door je eigen ervaringen in dit leven maar mede beïnvloedt door epigenetica, je familielijn, parallelle levenservaringen en de sociale context waarin je wordt geboren en opgroeit. De complexiteit ervan is enorm, en als je zo naar jouw verhaal kijkt is het haast onmogelijk om te overzien wat welke invloed heeft op wie je denkt dat je nu bent en waarom je doet wat je doet.

Wil je niets meer missen van Holistik?

Vergeet dan niet om ons ook te volgen op Instagram!
Ga naar instagram

Omdat het grootste deel van je geconditioneerde reacties op je eigen gedrag, andere mensen en situaties gestuurd worden vanuit het onderbewuste, heb je letterlijk geen bewustzijn op de realisatie dat je van moment tot moment de werkelijkheid waarin je je bevindt schept vanuit je huidige verhaal. Je ziet telkens de symptomen van je onbewuste creatie. Maar omdat je jezelf niet ziet als een schepper van de realiteit waar je in zit, overzie je ook niet welke krachten hierin een rol spelen. Dit is de tragiek van de onbewuste menselijke creatie. Je projecteert jezelf in het veld van oneindige mogelijkheden en ziet daar één-op-één terug wie je nu gelooft dat je bent. Dit gebeurt op individuele schaal maar ook in het collectieve. Zolang deze onbewuste aspecten scheppende krachten zijn zul je ze terugzien in de wereld die we met elkaar creëren.

Ontcijfer taal van je lichaam

De sleutel om deze onbewuste conditionering bewust te maken, te ontmaskeren en te ontkrachten ligt in het samenkomen van bewust ervaren en compassie. Bewust ervaren gebeurt via de taal van je lichaam dat 24/7 met je communiceert via je gedachten, gevoelens, emoties, fysieke sensaties, beelden, herinneringen, geniale invallen en creativiteit. Wanneer je deze wervelende mix van levensenergie toelaat, ziet voor wat het is in dat moment en volledig laat zijn zonder het te willen veranderen, stop je het verhaal en doorbreek je de cirkel van onbewuste creatie. Hier is een beetje moed voor nodig want je moet voor je gevoel een onlogische tussenstap maken. Het vraagt van je om toe te bewegen naar dat waar je het liefst van weg gaat en laat zijn waar je het snelst van af wilt.

Levensenergie die jou helpt

In de ontspanning die je hiermee in jezelf creëert geef je ruimte aan de onderstroom, de flow. Deze niet te temmen levensenergie staat 24 uur per dag op je deur te kloppen om je te helpen, om je leven magisch en moeiteloos te maken en oplossingen aan te dragen die je vanuit je huidige blik op de wereld nooit had kunnen bedenken.

Dood van de zoeker

Het is de grootste paradox van alle tijden. Om het leven vrij te ervaren hoef je juist niet ergens anders naar toe te gaan dan waar je je nu al bevindt, en je hoeft niet iemand anders te zijn dan wie je nu bent. Waar het leven je ieder moment van de dag toe uitnodigt is om het in de ogen te kijken, te herkennen en in je hart te sluiten. Het resultaat is het ineenstorten van een verhaal dat niet langer in stand kan worden gehouden in het aangezicht van compassie. En daarmee gaat vrij leven allereerst over de dood. De dood van de zoeker en je oude verhaal. Jij gaat uit de weg van het leven in plaats van dat je het leven vermijdt, en wat zich daaronder vandaan ontvouwt is een feest van verwondering, free flow zonder censuur en onbegrensde manifestatiekracht. junoburger.com

Mis nooit meer iets van Holistik!

Schrijf je in voor onze newsletter & never miss a single story.
Ja, houd mij op de hoogte!
Vond je dit een leuk artikel? Deel het!

Gerelateerde artikelen

NIEUWSBRIEF
We sturen je wekelijks een overzicht van de populairste artikelen en incidenteel een aanbieding!
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverlaring.
INSCHRIJVEN
close-link
Gratis Video's
Vul hieronder jouw e-mailadres in en krijg gratis toegang tot alle yoga video's! Daarnaast sturen we je wekelijks onze populairste artikelen en incidenteel een aanbieding.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverlaring.
INSCHRIJVEN
close-link
NIEUWSBRIEF
We sturen je wekelijks een overzicht van de populairste artikelen en incidenteel een aanbieding.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverklaring.
INSCHRIJVEN
close-link