Energietherapeut Juno Burger: zo los je een conflict op volgens de wet van energie

Heart + Soul
juno burger, conflict oplossen
Juno Burger

Juno Burger
04.02.2018

Het beste advies dat energietherapeut Juno Burger ooit van zijn leermeester Eric Dowsett kreeg? Omarm de weerstand in jezelf voordat je een gesprek aangaat dat zou kunnen uitlopen in een conflict. Door deze techniek toe te passen voorkom je dat je eigen oordeel en angst leading zijn in het gesprek. Het is een tikkie confronterend, maar uiteindelijk wél de sleutel tot verzachting en verbinding. 

Zo los je een conflict op volgens de wet van energie

Juno BurgerJuno: Ieder conflict is het gevolg van een spanning die zich opbouwt tussen uitersten. Hoe meer je voor één van die uitersten gaat staan, hoe meer je in het conflict investeert. De bewuste en onbewuste spanning die je in je systeem meedraagt – op basis van je levenservaring, genetica en familielijn – spelen hierin een fundamentele rol. Die verschillende rollen bepalen wie je nu bent en hoe je reageert op mensen en situaties. En daarmee is jouw ‘point of view’ eigenlijk een ‘point of you’. Maar daar zijn mensen zich vaak niet van bewust. De sleutel tot het oplossen van elk conflict is om jezelf de vraag te stellen, wat het in jou is dat dit conflict mede mogelijk maakt. Niet vanuit schuld maar vanuit bewustzijn. Dat is cruciaal. Veel mensen geven namelijk eerst iemand anders de schuld van hoe ze zich voelen. Waardoor die persoon zich effectief ook schuldig gaat voelen. En dat helpt niet, want de schuld geven aan wie dan ook creëert alleen maar meer spanning. Het gaat niet om wie schuld heeft en wie niet. Het gaat om de helderheid over welke situaties het conflict aangewakkerd hebben en vervolgens in stand houden.

Boodschap van het universum

Wonderlijk genoeg is het conflict juist een uitnodiging van het leven, om je eraan te herinneren dat er onopgeloste business in je rugzak zit die dit veroorzaakt. Want zo snel werkt het universum: de energie die erin wordt gestopt manifesteert zich onmiddellijk. Dus als jij bijvoorbeeld nog met veel onopgeloste boosheid rondloopt, projecteer je die spanning rechtstreeks in het quantumveld. En volgens de feilloze wetten van de schepping zie je vervolgens alleen maar boze mensen en bevind jij je in conflictsituaties. Omdat je niet doorhebt dat je die spanning meedraagt, besef je ook niet dat dit een manifesterende kracht is. Je voelt je slachtoffer maar je bent juist een uiterst krachtige, helaas nog onbewuste, schepper.

Zo werk je met de manifesterende kracht

Door je bewust met het conflict te verbinden omarm je die manifesterende kracht. Door de situatie te visualiseren. Hierdoor wordt je je bewust van alle informatie, en dus ook van jouw rol hierin. Nu komt de energie samen van ‘die ander’, maar ook jouw bewuste en onbewuste reactie daarop. En juist daarin ligt de sleutel tot bevrijding. Wanneer je deze mix van emoties, gevoelens, fysieke sensaties en gedachten bewust ervaart, ontlaad je de energetische lading die jij inbrengt in het conflict uit je systeem. Wanneer je dit structureel doet kom je tot een punt dat er in en rondom jou geen spanning meer aanwezig is. De trigger is verdwenen, je wordt niet langer onwetend in het conflict gezogen op basis van je onbewuste handelen. Bewustzijn en compassie smelten hier samen, en in de nabijheid van ware compassie kunnen conflicten niet langer bestaan. Ze storten ineen en doven uit. Je bewuste en compassievolle aanwezigheid bij een persoon of situatie houdt altijd de uitnodiging in zich om welk conflict dan ook op te lossen. Allereerst in jezelf en daarmee kan het niet anders dan dat jouw harmonieuze en vredevolle staat zich magisch en moeiteloos in je directe omgeving weerspiegelt. End of conflictjunoburger.com

Voor in je agenda: Juno geeft een lezing op 3 mei 2018

Op 3 mei geeft Juno Burger een lezing voor Holistik Academy over de helende energiewetten van het hart. Wil je hier graag bij aanwezig zijn? Tickets koop je via de link hieronder.

Holistik X Els van Steijn

Op 19 mei organiseren Holistik en Els van Steijn een opstellingendag in Amsterdam. Bestel je tickets hier!
Koop tickets
Vond je dit een leuk artikel? Deel het!

Gerelateerde artikelen

NIEUWSBRIEF
We sturen je wekelijks een overzicht van de populairste artikelen en incidenteel een aanbieding!
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverlaring.
INSCHRIJVEN
close-link
Gratis Video's
Vul hieronder jouw e-mailadres in en krijg gratis toegang tot alle yoga video's! Daarnaast sturen we je wekelijks onze populairste artikelen en incidenteel een aanbieding.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverlaring.
INSCHRIJVEN
close-link
NIEUWSBRIEF
We sturen je wekelijks een overzicht van de populairste artikelen en incidenteel een aanbieding.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverklaring.
INSCHRIJVEN
close-link