Astrologische tijdreis door juli: dit zijn de belangrijkste kosmische verschuivingen

Heart + Soul
jeanette groenendaal, astrologie, horoscoop

De planeten in de kosmos zijn altijd in beweging. Huisastroloog Jeanette Groenendaal neemt je daarom mee op astrologische reis door de hele maand juli. Na het lezen van dit artikel weet je wat de belangrijkste astrologische happenings zijn die je te wachten staan. Én natuurlijk hoe je de energie die ze teweegbrengen het beste kunt inzetten. 

Astrologische tijdreis door juli: dit zijn de belangrijkste kosmische verschuivingen

Jeanette groenendaal, astroloog, horoscoopJeanette: ‘Op de eindeloze ruimtereis van planeet Aarde zijn we nu ruim in de zomer aangekomen. We zijn al voorbij de wereldberoemde midzomernacht, toen de dag op het noordelijk halfrond op haar langst was. Tel daar de volle maan van juni bij op en we hebben bijna een Yin Yang symbool. De nacht op het zuidelijk halfrond duurde 24 uur met een volle maan, en de dag op het noordelijk halfrond bleef verlicht. Deze tegenstelling is het begin van het sterrenbeeld Kreeft op het noordelijk halfrond en het sterrenbeeld Steenbok op het zuidelijk halfrond van de Aarde. Op deze manier zijn tegenoverliggende sterrenbeelden onlosmakelijk met elkaar verbonden.

Nieuwe Maan in Kreeft

Kreeft dus, hier bij ons. Het lommerrijke groene rustige waterteken. Kreeften zijn vaak fijngevoelige, zorgzame mensen met een goed geheugen. Op 9 juli is er een Nieuwe Maan in haar sterrenbeeld. De Nieuwe Maan staat in een driehoek met Neptunus in Vissen, in sextiel met Uranus in Stier en een oppositie met Pluto in Steenbok. De Zon en de Maan maken dus aspecten met de trage buitenplaneten. Je zult daarom zien dat de persoonlijke intieme wereld connecties legt met energieën groter dan het persoonlijke. Een bijzondere tijd voor jarige Kreeften! Pluto staat voor Kreeften geboren tussen 15 en 21 juli nog in transformatiestand, maar voor eerdere Kreeften is alles nu in een empathisch, idealistisch, liefdadig en verfrissend vaarwater terecht gekomen. Uranus staat sextiel op die Kreeft en stimuleert daardoor onverwachte kansen en groei. Volgend jaar kan de Kreeft echt doorgroeien met een beetje wind in de zeilen. Het is dan ook verstandig voor de Kreeft om de Nieuwe Maan intenties deze keer voor een heel jaar te bedenken. Je kunt je koers uitzetten tot 30 juni 2022. Maak een moodboard of een fijn dagboek vol met je wensen.

Reis door juli

Naast deze Nieuwe Maan is er op astrologisch vlak natuurlijk nog veel meer aan het borrelen in juli. Daarom neem ik je mee op reis door de belangrijkste kosmische standen en verschuivingen.

3 juli: Mars vierkant Uranus

Deze energie is eigenlijk de grote frustratie van 2021. Het is een prima energie als je de deadline moet halen, aan een voetbalcompetitie meedoet of als je uit de kast wilt komen. Het kan zijn dat je je eigen blokkades onder ogen moet leren zien en een innerlijke manier van jezelf genezen moet uitvinden, maar als je liever een beetje bijkomt dan kan je deze energie ook gebruiken om bijvoorbeeld je computer op te schonen. Er hangt een explosieve sfeer die je maar beter in je voordeel kan gebruiken of links laten liggen.

7 juli: Venus oppositie Saturnus en vierkant Uranus

Hier wordt de energie van 3 juli nog eens bevestigd. We willen vrij breken van ongezonde wetten of relaties die ons niet onze eigen lusten en groei laten vieren. Vrijheid betekent niet dat je meteen een relatie hoeft te verbreken, maar dat je elkaar de ruimte geeft om in veiligheid en vertrouwen te blijven groeien. Er is een mogelijkheid om dingen constructief te veranderen.

11 juli: Mercurius naar Kreeft

Op 11 juli gaat ook Mercurius naar het teken Kreeft en dat geeft gelegenheid tot meer introspectie. Meer naar jezelf luisteren in plaats van met de hele wereld communiceren, zoals in de laatste 2 maanden van Mercurius in Tweelingen. Het gaat nu over je eigen emoties en gevoelens, en dat is minstens zo belangrijk als alle feiten en journalistieke wetenswaardigheden van de afgelopen tijd. Verder belooft Mars en Venus conjunctie in Leeuw een spetterende aantrekkingskracht! De passie spat er nu weer vanaf. Zorg dat je op 11 juli tijd neemt om jezelf te recreëren. Vind jezelf opnieuw uit met de creativiteit van Leeuw, volg intuïtief je eigen smaak en onderneem actie.

Weer terug in balans komen?

Download nu de gratis Mini Guide & ontvang Karlijn's persoonlijke tips
Download gratis mini-guideConscious Aging Mini Guide

15 juli: Cheiron retrograde

In deze periode vinden we de heelmeester in onszelf. We hebben tijd om te onderzoeken welke medicijnen bij ons passen. Misschien wel door van houding te veranderen of van dieet, door pauze te nemen van alles wat je buiten jezelf zoekt.

17 juli: Zon oppositie Pluto

Hier is schaduwwerk te doen. Probeer jij nog de wereld om je heen te controleren? Of is het de wereld die probeert jou aan te sturen? We hebben niet alles in eigen hand, dat is een les die we leren bij een oppositie van de Zon tegenover Pluto.

21 Juli: Venus gaat naar Maagd

Deze zomer lijkt geschikt voor de Aardetekens om een praktisch project van de grond te krijgen. Er vormt zich een grote driehoek tussen Venus, Uranus en Pluto, waarmee de Venus in Maagd ineens grote projecten zou kunnen realiseren. Niet wat iedereen zich bij vakantie voorstelt misschien? We leven in een tijd van veranderingen, en wanneer jij vakantie gaat vieren zou je je misschien meer op je privé horoscoop moeten baseren dan op wat de rest doet. Stieren, Steenbokken en Maagden, profiteer lekker van deze tijd om aan te pakken.

Holistik Cards of Kindness

Bestel nu: Cards of Kindness

Een luxe bewaardoosje met 30 XL wenskaarten, ofwel lichtpuntjes om te versturen of in te lijsten
Bekijk de cards!
Holistik Cards of Kindness

22 juli: Zon komt thuis in het teken Leeuw

Het genereuze, stralende, moedige en authentieke middelpunt van het zonnestelsel, de Zon, hoort bij dit sterrenbeeld Leeuw. Dus gefeliciteerd mooie creatieve Leeuwen en Leeuwinnen! Ik doe deze maand horoscopen in mijn Amsterdamse tuin en misschien is dat wel een heel fijn cadeau om aan een Leeuw te geven. Als het regent heb ik een vuurtje, en dat is helemaal in jouw element. Voor meer informatie kun je terecht op mijn website.

23 juli: Volle maan in Waterman

Dit is een volle maan die heel veel mensen op het noordelijk halfrond buiten kunnen vieren. The dawning of the Age of Aquarius: we kunnen wel zeggen dat we in de nieuwe wereld zijn aangekomen! Zie je het verschil met begin 2020? Toen werd het einde van de wereld zoals die was aangekondigd. De zon in Leeuw en de Maan in Waterman brengen de kunstenaar en het publiek samen om te vieren hoe bijzonder het leven is. Toch wordt deze Volle Maan met haar Pluto conjunctie een ander soort viering. De energie is bijna zoals tijdens de grote conjunctie van Saturnus en Pluto, vlak voor de pandemie uitbrak, met het verschil dat Saturnus nu in de Waterman staat. Je kunt duidelijk zien hoever we gekomen zijn sindsdien. Hopelijk is het einde van deze periode nabij. Maar misschien komen er nog Plutoniaanse bijzonderheden uit de schaduw, want met Volle Maan op Pluto reflecteert het licht op dat wat taboe was is geweest en zich in de schaduw verstopt heeft.

Film: Dramayama

Ik wil jullie tenslotte iets vertellen over mijn film Dramayama die binnenkort in de bioscoop komt. Hij gaat over de pelgrimstochten die ik op basis van geboortehoroscopen organiseer in India, langs de tempels met rituelen voor alle planeten. Hier vind je meer informatie. Tijdens zo’n pelgrimstocht kun je voor iedere planeet een kokosnoot kopen die dan door een priester wordt opengeslagen terwijl hij een mantra uitspreekt voor jouw geboorte dag. De online premiere van Dramayama vindt plaats op 21-12-2021.

Weer terug in balans komen?

Download nu de gratis Mini Guide & ontvang Karlijn's persoonlijke tips
Download gratis mini-guideConscious Aging Mini Guide

MEER LEZEN VAN JEANETTE:

1. Astroloog over het Aquariustijdperk: zo gebruik jij deze transformerende tijd voor spirituele groei
2. Astroloog vertelt: zo gebruik jij de grootste (en meest heftige) Supermaan van het jaar voor support
3. Astrodating: met dit spiekbriefje weet je of het sterrenbeeld van je date bij jou past
4. Nieuwe maan in Vissen: zo spoel je de laatste restjes winterenergie weg en maak je plaats voor jouw dromen
5. Astrologisch Nieuwjaar: waarom de lente equinox het kantelpunt is voor meer levenskracht
6. Astroloog vertelt: zo tap je in op de genezende energie van Volle Maan in Weegschaal 
7. Nieuwe Maan in Ram: trek je terug en maak vandaag ruimte voor frisse energie
8. Super Maan in Schorpioen: zo bereid jij je voor op intens diepe gevoelens die zij oproept
9. Nieuwe Maan in aardeteken Stier: open je zintuigen en communiceer over je verlangens
10. Super Bloedmaan én een eclips op 26 mei: astroloog onthult wat dit voor jou betekent

Vond je dit een leuk artikel? Deel het!

Gerelateerde artikelen

NIEUWSBRIEF
We sturen je wekelijks een overzicht van de populairste artikelen en incidenteel een aanbieding!
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverklaring.
INSCHRIJVEN
close-link
Gratis Video's
Vul hieronder jouw e-mailadres in en krijg gratis toegang tot alle yoga video's! Daarnaast sturen we je wekelijks onze populairste artikelen en incidenteel een aanbieding.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverlaring.
INSCHRIJVEN
close-link
NIEUWSBRIEF
We sturen je wekelijks een overzicht van de populairste artikelen en incidenteel een aanbieding.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverklaring.
INSCHRIJVEN
close-link
Download nu jouw gratis Back to Balance mini guide


  We gaan zorgvuldig om met je gegevens en sturen af en toe een e-mail. Zie onze privacyverklaring.
  Download nu jouw gratis Conscious Aging mini guide


   We gaan zorgvuldig om met je gegevens en sturen af en toe een e-mail. Zie onze privacyverklaring.
   Download nu jouw gratis Body Guide mini


    We gaan zorgvuldig om met je gegevens en sturen af en toe een e-mail. Zie onze privacyverklaring.