Cadeautje van Holistik: 60% korting op een cursus van Joe Dispenza met ruim 12 uur lesmateriaal – start 27 mei

Heart + Soul
joe dispenza, meditatie, genezing, cursus, supernatural
Karlijn Visser Evelyn van Hasselt

Holistik
18.05.2021

Dr. Joe Dispenza is één van de bekendste moderne wijsgeren van nu. Je kent hem van de films What the BLEEP Do We Know? en Heal. Als onderzoeker verkent dr. Dispenza de wetenschap achter spontane genezingen. Hoe genezen mensen zichzelf van chronische klachten en zelfs van dodelijke ziekten? En wat is de rol van meditatie hierin? Ook heeft dr. Dispenza duizenden mensen geleerd hoe ze via hun onderbewustzijn dichterbij een vervullend leven kunnen komen. Goed nieuws voor jou als leergierige lezer: t/m 27 mei kun je je inschrijven voor dr. Joe Dispenza’s cursus ‘Zorgen dat jouw brein ertoe doet’ met maar liefst €300 Holistik-korting! De cursus kost nu €199 in plaats van €499 (je ontvangt dus 60% korting!) en bevat de belangrijkste ideeën en practices van dr. Dispenza. Hier kun je je inschrijven.

Cadeautje van Holistik: 60% korting op een cursus van Joe Dispenza met ruim 12 uur lesmateriaal – start 27 mei

Dr. Joe Dispenza is van origine chiropractor. Zijn promotiestudie besloeg het terrein van onder andere de neurowetenschappen, celbiologie, ouderdom en levensduur. Zijn boek Breaking the Habit of Being Yourself: How to Lose Your Mind and Create a New One (Nederlands: Doorbreek de gewoonte jezelf te zijn) werd een wereldwijde bestseller. Het leert je blijvende positieve verandering te brengen in lichaam en geest door je brein te herprogrammeren. Met onderstaande 3 stappen, die je elke dag kunt volgen, maak je een vliegende start.

1. Wees je toekomstige zelf

Neem elke dag een paar minuten de tijd om je ideale zelf in jouw ideale leven te beleven. Visualiseren is volgens Dispenza niet helemaal het goede woord, omdat het suggereert dat er nog een afstand is tussen jou en dat wat je visualiseert. Dat terwijl het er juist om gaat dat je het gevoel hebt dat je je ideale zelf bent geworden. Neem je voor om niet van je meditatiekussentje op te staan totdat je in elke cel voelt hoe het is om die sprankelende, gelukkige, gezonde versie van jezelf te zijn. Elevated emotions spelen in deze oefening een sleutelrol. Probeer gedurende je meditatie (al duurt ‘ie maar 5 minuten) emoties als dankbaarheid, liefde, plezier, trots speelsheid, kracht en inspiratie in je lichaam op te wekken. Als je je toekomst elke dag voelt, dan ben je de kosmos een serieus handje aan ‘t helpen met het creëren ervan.

2. Oefen de praktische stappen

Loop ook keer op keer de praktische stappen na die je moet ondernemen om dichterbij je ideale zelf te nemen. Ook al voelen ze moeilijk en eng, probeer ze met optimisme en vertrouwen in je hoofd te ‘oefenen’. Stel dat je het doel hebt om een wereldberoemde spreker te worden, hoe is het om je presentaties te schrijven? Hoe voelt je inspiratie en motivatie? Hoe maak je je klaar voor een optreden? Voel tijdens je meditaties ook hoe je ideale zelf zich gedraagt in de meest alledaagse situaties. Wat doet ze, hoe voelt haar energie, hoe spreekt ze? Zo maak je nieuwe verbindingen in je hersenen die het een stuk makkelijker maken om je bestaande realiteit te veranderen.

3. Beslis waarvan je afscheid wil nemen

Schrijf op welke gedachten en gewoonten niet bij je ideale zelf/toekomst passen. Natuurlijk kun je ze niet meteen helemaal uit je leven wissen. Maar als je dit lijstje steeds opnieuw naloopt, word je je een stuk bewuster van vastgeroeste patronen die je in de weg zitten. Dat is de allereerste stap op weg naar verandering. Maak ook zeker een lijstje van gedachten, emoties en gewoonten die juist wél passen bij je ideale toekomst. Geloof het of niet, maar het is makkelijker om van angst naar liefde te bewegen dan om heel hard te proberen géén angst te voelen. Try it. 

Meditatie van dr. Joe Dispenza

Met de volgende meditatieoefening uit Dispenza’s boek Becoming Supernatural kun je bovenstaande tips meteen in de praktijk brengen. De oefening – die zo’n 20 minuten duurt – werkt kalmerend omdat je je verbindt met vrolijkmakende emoties die je hele lichaam in de zen-stand zetten. Je wekt er bovendien een fijne toekomstvisie mee tot leven.

 1. Ga rustig zitten of liggen. Zet wat rustige meditatiemuziek – op uit deze playlist bijvoorbeeld – en druppel wat lavendelolie in een oliebrander of diffuser.
 2. Breng je aandacht naar je lichaam en doe een snelle bodyscan van top tot teen. Hoe voelt je lichaam? Zijn er plekken waar je spanning vasthoudt?
 3. Focus je vervolgens op de ruimte rondom je lichaam. Probeer je gewaar te worden van het energieveld dat jou omringt. Rust je aandacht dan even rondom je hart en nodig een positieve emotie uit. Dat kan dankbaarheid, liefde, verwondering, innerlijke kracht, etc. zijn. Glimlach even – dat helpt.
 4. Vervolgens verplaats je je aandacht als het ware naar ‘boven’, naar de grote lege ruimte van het hele universum. Misschien wil je je voorstellen dat je door de hemel zweeft en steeds meer van je mens-zijn laat vallen, tot er alleen bewustzijn overblijft. Joe Dispenza noemt dit the quantum field, waar alles in potentie aanwezig is; ook de toekomst van jouw dromen.
 5. Probeer alles los te laten behalve die positieve emotie die je net door je hele lichaam hebt laten stromen.
 6. Haal je nu iets voor de geest dat je graag wilt creëren in je leven. Een harmonieuze relatie, een gezond leven, een nieuwe baan… Roep dit scenario tot leven.
 7. Stel je voor dat het al zo ver is, dat je een sprongetje naar jouw ideale toekomst hebt gemaakt. Hoe voel je je? Hoe beweeg en spreek je? Straal je? Blijf die positieve emotie vasthouden terwijl je je dit voorstelt.
 8. Breng zo een tijdje door, zo lang jij wilt, in die fijne toekomst. Onthoud: op het moment dat je denkt ‘dit ga ik nooit bereiken’, ben je terug naar de aarde ‘gevallen’. Stijg gewoon weer op en roep dat prettige gevoel weer op. Zie dit als gericht dagdromen en fantaseren.
 9. Sta het liefst niet op van je stoel of kussentje voordat je je diep gelukkig en vervuld voelt, alsof alles wat je je net hebt voorgesteld daadwerkelijk al is gebeurd. Je lichaam weet ‘t verschil niet tussen een denkbeeldige ervaring en een echte ervaring. Je hebt zojuist je energieveld een flinke upgrade gegeven. Daarmee heb je je gezondheid niet alleen een plezier gedaan, je hebt ook die toekomstvisie dichterbij gehaald’.

‘Zorgen dat jouw brein ertoe doet’ van dr. Joe Dispenzajoe dispenza

‘Zorgen dat jouw brein ertoe doet’ is dr. Dispenza’s complete videocursus. In deeze cursus leer je de wetenschap achter jouw gedachten en hoe deze jouw realiteit creëren. Dr. Dispenza maakt gebruik van inzichten uit de kwantumfysica, neurowetenschap, hersenchemie, biologie en de epigenetica om je te leren hoe je je hersenen herprogammeert. Je leert hoe je afrekent met zelfsaboterend gedrag en zo je droomleven dichterbij kunt halen. Deze cursus is voor jou als je het gevoel hebt dat je vastzit in (slechte) gewoontes, emoties en patronen uit het verleden. Als het bereiken van je doelen moeizaam gaat, je relaties onbevredigend zijn en weet dat er meer in het leven is voor jou om mee te maken. Je krijgt waardevolle tools aangereikt die je toegang geven tot je onderbewustzijn: jouw kosmische speelplaats. Naast de 10 uur online lesmateriaal ontvang je ook de gratis cursus Denk Groter, gebaseerd op dr. Dispenza’s bestseller Breaking the Habit of Being Yourself: How to Lose Your Mind and Create a New One. Bovendien krijg je toegang tot een online community waar je je ervaringen kunt delen met medecursisten en ontvang je 3 geleide audiomeditaties van dr. Joe. Voor Holistik-lezers kost de cursus t/m 27 mei €199 in plaats van €499. Hier kun je je inschrijven.

Weer terug in balans komen?

Download nu de gratis Mini Guide & ontvang Karlijn's persoonlijke tips
Download gratis mini-guideConscious Aging Mini Guide
Vond je dit een leuk artikel? Deel het!

Gerelateerde artikelen

NIEUWSBRIEF
We sturen je wekelijks een overzicht van de populairste artikelen en incidenteel een aanbieding!
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverklaring.
INSCHRIJVEN
close-link
Gratis Video's
Vul hieronder jouw e-mailadres in en krijg gratis toegang tot alle yoga video's! Daarnaast sturen we je wekelijks onze populairste artikelen en incidenteel een aanbieding.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverlaring.
INSCHRIJVEN
close-link
NIEUWSBRIEF
We sturen je wekelijks een overzicht van de populairste artikelen en incidenteel een aanbieding.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverklaring.
INSCHRIJVEN
close-link
Download nu jouw gratis Back to Balance mini guide


  We gaan zorgvuldig om met je gegevens en sturen af en toe een e-mail. Zie onze privacyverklaring.
  Download nu jouw gratis Conscious Aging mini guide


   We gaan zorgvuldig om met je gegevens en sturen af en toe een e-mail. Zie onze privacyverklaring.