Jelle Hermus van soChicken komt met praktische gids als kortste route naar een leuker leven 

by Karlijn Visser 18.12.2017

Jelle Hermus (30) is de oprichter van soChicken, een razend populaire persoonlijk platform waarin broeden op een leuker leven centraal staat. Na ruim 13 jaar bloggen werd het tijd voor een boek. ‘Steeds Leuker‘ is een praktische gids met daarin de kortste route naar een leuker leven beschreven, waarmee je direct aan de slag kunt, in kleine praktische stappen. Wie weet wel het ultieme feelgood cadeau voor onder de boom en ver daarna. 

Jelle Hermus van soChicken komt met praktische gids als kortste route naar een leuker leven

Het zeer succesvolle platform van soChicken is ontstaan als experiment in 2004, serieus gewoon voor de lol vertelt Jelle. “Ik was in die tijd al veel bezig met persoonlijke groei, gezond leven en gelukkiger worden. En het leek me leuk om de dingen die ik leerde door te geven. Het begon dus echt als hobby, waarna het door de jaren heen steeds professioneler werd”. Inmiddels is er zelfs het boek ‘Steeds Leuker’ en bereikt Jelle honderdduizenden mensen met zijn positieve boodschap. We spraken hem over zijn nieuwe boek en hoe je door het zetten van kleine stapjes meer geluk creëert.

Wat betekent de reis van het hoofd naar het hart voor jou?

Jelle: Als het je doel is om kalm en gelukkig te zijn, denk ik dat het belangrijk is om meer in het moment te leven en minder te blijven hangen in gedachten. Denken is een gereedschap om een doel te bereiken, je gebruikt het om ergens te komen. Het is geen goed medium om je hele leven door te ervaren. Je gebruikt een hamer als je een spijker in een plank wilt slaan. Niet wanneer je een boek wilt schrijven. Denken is nuttig wanneer het nuttig is. Voor de rest is mindfulness een veel gezonder uitgangspunt. Dat is niet altijd makkelijk, maar met kleine stappen kun je al veel resultaat behalen.

Waarom heb je het boek ‘Steeds Leuker’ geschreven?

Jelle: Ik wilde heel graag een praktische gids maken met daarin de korte route naar een leuker leven. Eentje die je kunt oppakken en waarmee je direct aan de slag kunt, in kleine praktische stappen. En eentje die je cadeau kunt geven zonder veroordelend over te komen. Met het boek wil ik meer mensen inspireren om vrijer, blijer en meer voldaan te worden. Want blije mensen zijn goed voor elkaar. Hoe meer mensen inzien dat een leuker leven vormgeven best simpel is, des te leuker we onze samenleving kunnen maken.

Hoe creëer je volgens jou meer geluk in je leven?

Jelle: Het begint bij jezelf afvragen wat je probeert te bereiken. Veel mensen weten niet precies wat ze willen met hun leven, maar bijna iedereen weet wel hoe ze zich graag dagelijks zouden willen voelen. Daar gaan we in ‘Steeds leuker’ mee aan de slag. We optimaliseren het leven stap voor stap voor meer vrijheid, blijheid en betekenis. En we gooien dus alles overboord wat ons niet of niet snel genoeg richting dat doel helpt. We schrappen de ellende, zogezegd. Zo maken we het leven weer lekker simpel, komen we supersnel vooruit en wordt het leven steeds leuker en leuker. Echt!

Welk cijfer geef je op dit moment je eigen geluksgevoel?

Jelle: Een 8,5. Ik kom uit een drukke periode vanwege de overweldigende belangstelling voor het boek. Maar de komende tijd ga ik meer sporten, meer mediteren en goed overzicht bewaren om dit weer richting een 9 te tillen, met hier en daar zelfs een momentje van 9,5 of een 10. Het draait allemaal om balans. Soms raak ik tijdelijk uit balans omdat een bepaald levensgebied meer aandacht vraagt. En ik doe mijn best om de balans vervolgens zo snel mogelijk te herstellen.

Wat is jouw ultieme tip voor een leuker leven?

Jelle: Zet kleine stappen. Elke dag opnieuw. Vraag jezelf af: “Welke kleine stap kan ik nu zetten om mijn leven iets leuker te maken?” En ga dat doen. Maak het niet te groot en te moeilijk. Er is altijd iets dat je kunt doen, al is het maar een kwartiertje niets doen (uitdagender dan het klinkt).

Heb je nog een inspirerende quote waar je vaak op terug valt?

Jelle: Ja, deze van Steve Jobs: “Remembering that you are going to die is the best way I know to avoid the trap of thinking you have something to lose. You are already naked. There is no reason not to follow your heart.” Alles gaat voorbij. Dus maak je niet zo druk en ga doen wat je moet doen. Je leeft dit leven maar één keer, en het blijkt altijd korter dan je dacht.

‘Steeds Leuker’ van Jelle Hermus, €20 via Bol.com.

Mis nooit meer iets van Holistik!

Schrijf je met de knop hieronder in voor onze newsletter & never miss a single story.
Ja, houd mij op de hoogte!
Vond je dit een leuk artikel? Deel het!

Gerelateerde artikelen

NIEUWSBRIEF
We sturen je wekelijks een overzicht van de populairste artikelen en incidenteel een aanbieding!
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverlaring.
INSCHRIJVEN
Gratis Video's
Vul hieronder jouw e-mailadres in en krijg gratis toegang tot alle yoga video's! Daarnaast sturen we je wekelijks onze populairste artikelen en incidenteel een aanbieding.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverlaring.
INSCHRIJVEN
NIEUWSBRIEF
We sturen je wekelijks een overzicht van de populairste artikelen en incidenteel een aanbieding.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverklaring.
INSCHRIJVEN