Dit is hoe de Nine Star Ki werkt en jou helpt je levensenergie te managen

Holy Crap
Nine Star Ki
Nina Elshof

Nina Elshof
07.08.2016

Word jij graag geassocieerd met een os of varken, of met een ram of kreeft? De meeste vormen van astrologie maken gebruik van een dierenriem aan de hand waarvan jouw persoonlijke karaktertrekken worden uitgelegd. Bij de Nine Star Ki komt er echter geen dierentuin aan te pas.

Dit is hoe de Nine Star Ki werkt en jou helpt je levensenergie te managen

Bij Nine Star Ki wordt er niet uitgegaan van een ‘astrologisch label’ als ram of varken dat je meekrijgt om zo te weten wat je bént. Het is namelijk veel interessanter om te onderzoeken hoe je je door het leven bewéégt. Dit is geheel in overeenstemming met een Oosterse filosofische wijze van denken die er van uit gaat dat alles uit energie bestaat en dus altijd in beweging is. En inherent aan beweging is dat er patronen te herkennen zijn. Elke beweging herhaalt zich op den duur. En elke herhaling biedt telkens de mogelijkheid om opnieuw iets te leren of nog een keer – onder het motto oefening baart kunst – de oefening te herhalen. Misschien herken je op een zeker moment zelf dat je wéér niet de juiste baan/partner/woonplek hebt gekozen. Of erger nog dat je vrienden dat eerder herkend hebben dan jijzelf! Waarom maak je toch telkens weer dezelfde fout? Waarom trap je iedere keer opnieuw in dezelfde valkuil of zie je je voor eenzelfde probleem geplaatst?

Chi energie

Een Nine Star Ki profiel geeft inzicht in hoe de levensenergie of chi energie zich door jouw leven heen beweegt, welke patronen zich daarin aftekenen en welke herhalingen zich laten zien. Het geeft inzicht in het energetische profiel waarmee je geboren bent dat zorgt voor de patronen in je leven. Zo’n profiel kun je beschouwen als je energetische vingerafdruk. Het grote verschil met een gewone geboortehoroscoop is dat je Nine Star Ki profiel je ook precies kan laten zien wat je nodig hebt om dergelijke patronen te doorbreken en wat je nodig hebt om je verder te kunnen ontwikkelen.

De leer van de 5 elementen

Nine Star Ki astrologie is namelijk gebaseerd op de leer van de vijf elementen. Daar heb ik al eerder over geschreven. Elk element heeft zijn eigen karakteristieke kenmerken en kwaliteiten, maar kent zeker ook zijn eigen valkuilen. Water is bijvoorbeeld heel empathisch en sensitief, maar kan ook zo naar binnen gericht zijn dat er maar moeilijk mee te communiceren valt. Hout is altijd positief en in beweging, maar kan ook enorm doordrammen en daarin best agressief worden. Vuur is uitbundig hartstochtelijk en vol passie, maar kan ook enorm lange tenen hebben en alleen aan zichzelf denken. Aarde houdt met alles en iedereen rekening en is buitengewoon zorgzaam, maar kan je ook smoren in betutteling en regels. Metaal is helder, spiritueel en rationeel, maar kan ook volledig het contact met het aardse, met het lichaam verliezen. Nu is de truc van Nine Star Ki dat je niet wordt vastgepind op het element dat je bént maar hoe dit element beweegt en als eb en vloed zijn aanwezigheid in je leven kan laten afnemen en toenemen. Bovendien zijn alle elementen vanuit zichzelf altijd op zoek naar de flow, naar doorstroming, naar beweging en willen ze met z’n vijven een doorstromende cyclus van energie creëren. Een cirkel van creatie dus.

Als je je kunt voorstellen dat jij, met je eigen persoonlijke profiel, door de elementen die daar onderdeel van uitmaken, mee stroomt in die cirkel van creatie, zit je toch tegen een heel ander plaatje aan te kijken dan tegen het ‘label’ dat je een ram of een kreeft bent.

81 verschillende combinaties

Grote vraag is natuurlijk hoe het dan precies werkt die Nine Star Ki. Aan de hand van je geboortedatum worden drie getallen uitgerekend die refereren aan drie verschillende elementen. Je kunt dus een vuur-water-hout profiel hebben, maar ook een water-water-aarde of bijvoorbeeld een hout-aarde-metaal. In totaal zijn er 81 verschillende combinaties mogelijk en in elke combinatie ontbreken minimaal twee en maximaal vier van de vijf elementen. Het zijn interessant genoeg die ontbrekende elementen die je op weg kunnen helpen naar mee heelheid en meer balans in je leven.

Mis nooit meer iets van Holistik!

Schrijf je in voor onze newsletter & never miss a single story.
Ja, houd mij op de hoogte!

Vanaf 10 augustus kun je elke twee weken een beknopte uitleg van een Nine Star Ki profiel van een bekend persoon in het blog op mijn website lezen, waardoor je stap voor stap meer inzicht in deze bijzondere vorm van astrologie kunt ontwikkelen.

Vond je dit een leuk artikel? Deel het!

Gerelateerde artikelen

NIEUWSBRIEF
We sturen je wekelijks een overzicht van de populairste artikelen en incidenteel een aanbieding!
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverlaring.
INSCHRIJVEN
close-link
Gratis Video's
Vul hieronder jouw e-mailadres in en krijg gratis toegang tot alle yoga video's! Daarnaast sturen we je wekelijks onze populairste artikelen en incidenteel een aanbieding.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverlaring.
INSCHRIJVEN
close-link
NIEUWSBRIEF
We sturen je wekelijks een overzicht van de populairste artikelen en incidenteel een aanbieding.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverklaring.
INSCHRIJVEN
close-link