Dit is waarom iedere vrouw haar eigen jade steen zou moeten hebben

Body
jade steen

Je hebt vast van alles en nog wat in je make-up tasje zitten, behalve een jade steen. Toch is jade een echte mooimaker. Iets dat Chinese keizerinnen al wisten. Zij gebruikten de steen duizenden jaren geleden al om hun huid mooi te houden. Jade heeft namelijk bijzondere helende eigenschappen en was ooit net zo kostbaar als goud.

Dit is waarom iedere vrouw haar eigen jade steen zou moeten hebben

Echte jade herken je aan de doorschijnende glans van de steen. Alsof het licht van de zon er zacht doorheen komt. In China wordt de huid van een mooie vrouw vaak vergeleken met het koele, gladde oppervlak van gepolijste jade. Jade staat bekend als de Chinese keizersteen. Keizerinnen uit het oude China hadden standaard een jadesteen op hun kaptafel liggen. De steen zou hen niet alleen geluk brengen, maar ook een mooie huid bezorgen. Jade verbetert de bloed circulatie, zorgt voor een gezonde teint en ondersteunt je lijf bij het afvoeren van afvalstoffen. Jade zou zelfs grove poriën verfijnen. Draag je jade op je huid, bijvoorbeeld in de vorm van een hanger, dan kan de steen van kleur veranderen. Kortom, met jade is iets bijzonders aan de hand. Maar wat dan precies?

Wil je niets meer missen van Holistik?

Vergeet dan niet om ons ook te volgen op Instagram!
Ga naar instagram

Jade steen en je bloedcirculatie

jade steenUit wetenschappelijk onderzoek van de Chiba University in Japan is gebleken dat jade een natuurlijke transmitter van infrarood licht is in dezelfde golflengte als het menselijk lichaam. De steen is met andere woorden in staat om je huid iets op te warmen en je bloedcirculatie een boost te geven. Hierin verschilt jade van andere krachtige stenen zoals bijvoorbeeld bergkristal of rozenkwarts die deze eigenschap niet hebben. Hoe beter jouw bloedcirculatie verloopt, hoe mooier jouw huid. Bloed transporteert namelijk zuurstof (afkomstig van je longen) en voedingsmiddelen (uit je spijsverteringskanaal) naar alle cellen in je lijf, dus ook naar je huid. De beste manier om jade toe te voegen aan je beauty routine is door aan de slag te gaan met een jaderoller. Voor het beste resultaat rol je 5 tot 10 minuten per dag over een gereinigde huid. Net zoals de keizerinnen deden. Of je wonderen mag verwachten? Het geheim van een mooie huid schuilt in een holistische aanpak. Maak van slapen je prioriteit, beweeg voldoende, drink water en kruidenthee (kamillethee, jasmijnthee en witte thee zijn ware skin boosters!) en rol met jade. Dan kom je een heel eind.

Foto collage Evelyn en Karlijn Twee foto's Evelyn en Karlijn

Mis nooit meer iets van Holistik!

Schrijf je in voor onze newsletter & never miss a single story.
Ja, houd mij op de hoogte!

Bron: www.semoea.nl

Vond je dit een leuk artikel? Deel het!

Gerelateerde artikelen

NIEUWSBRIEF
We sturen je wekelijks een overzicht van de populairste artikelen en incidenteel een aanbieding!
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverklaring.
INSCHRIJVEN
close-link
Gratis Video's
Vul hieronder jouw e-mailadres in en krijg gratis toegang tot alle yoga video's! Daarnaast sturen we je wekelijks onze populairste artikelen en incidenteel een aanbieding.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverlaring.
INSCHRIJVEN
close-link
NIEUWSBRIEF
We sturen je wekelijks een overzicht van de populairste artikelen en incidenteel een aanbieding.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverklaring.
INSCHRIJVEN
close-link
Reserveer!
Wil je verzekerd zijn van een box? Vul hieronder je e-mailadres in en we zetten je op de speciale pre-order lijst! Dan ontvang je als eerste een mailtje als de nieuwe box online staat.
INSCHRIJVEN
close-link