Jane Scrivner: no nonsense English lady begint haar eigen organic skincare lijn

by Karlijn Visser 30.10.2017

Soms stuiten wij op een merk en denken we: potjandosie, waarom horen we hier nu pas van?! Hoe heeft onze huid het al 30 jaar zonder kunnen doen?! Dat was dus het geval bij de grote ontdekking van Jane Scrivner. Deze no nonsens lady from England maakt al tien jaar haar eigen skincare op basis van de puurste oliën. Aan trends doet ze niet. Enkel wanneer een olie zich al honderden jaren bewezen heeft wil Jane er mee werken. Anders niet. Ook SPF factors moeten het bezuren. ‘Dan draag je maar een hoed’ aldus Jane. Want het maken van een organic SPF factor is nogal een klus. Gelukkig heeft ze in de loop der jaren genoeg schoonheidsboosters gevonden van over de hele wereld waarmee ze meer dan 23 verschillende beauty producten ontwikkelde. And well yes, ze zijn tegenwoordig gewoon in Nederland verkrijgbaar. 

Jane Scrivner: no nonsense English lady begint haar eigen organic skincare lijn

Jane Scrivner skincare

Jane rolde eigenlijk toevallig in de huidverzorging toen ze in de dertig was. “Ik werkte als spa trainer, ontwerper van eigentijdse behandelingen en was internationaal instructeur bij LaStone Therapy. Zo had ik het voorrecht om te reizen en tijd door te brengen in de meest prachtige landen en luxe spa’s. Elk land had hun eigen inheemse oliën. Zo komt arganolie uit Marokko, Jojoba olie uit Mexico en Rosa Mosqueta Oil uit Chili. Door daarmee te werken en te leren begrijpen wat ze deden met de huid, werd mijn interesse gewekt”. In Jane’s filosofie zij dit de basis- of kernoliën: organic plantaardige oliën bestaande uit slechts één ingrediënt waar waardevolle andere bestanddelen aan toe worden gevoegd. Ik sprak Jane onlangs via Skype over haar prachtige bedrijf en kijk op de huid.

Wat is er zo bijzonder aan Jane Scrivner?

Jane Scrivner skincareJane: De meeste van mijn producten bestaan voor 98% uit een kernolie van absoluut de beste kwaliteit, rauw en van de eerste persing. Hoe puur een olie is, zie je aan de kleur van de olie. Neem rozenbottel olie: aan de kleur zie je met welke kwaliteit olie je te maken hebt. Hoe beter de olie, hoe meer de kleur daarvan in de buurt komt van het product waar de olie van getrokken is. Zo verlies je bijvoorbeeld nutriënten in de olie bij verhitting. De andere bestanddelen waar ik veel mee werk zijn essentiële oliën, aloe vera en bijenwas. De bijenwas geeft stevigheid aan een product. Vandaar dat mijn Award winning Nourishing Cleansing Balm een balsem is in plaats van een olie. Ik test mijn nieuwe producten die in de maak zijn enkel op mezelf, familie en de mensen op kantoor. Nooit op dieren!

Hoe belangrijk is het gebruik van organic ingrediënten voor jou?

Jane: Heel belangrijk! De basisoliën die ik gebruik zijn standaard van organic komaf. De essentiële oliën zijn het niet altijd omdat ze simpelweg anders onbetaalbaar zijn. Neem de Bulgarian Rose bijvoorbeeld. Als ik deze organic inkoop zou een product dat bestaat uit 98% Jojoba olie en 2% Bulgarian Rose over de €2000 kosten.

Mis nooit meer iets van Holistik!

Schrijf je met de knop hieronder in voor onze newsletter & never miss a single story.
Ja, houd mij op de hoogte!

Als je een vette huid hebt, is olie smeren dan wel een slim idee?

Jane Scrivner skincareJane: Het hangt heel erg van je olie af. Er zijn namelijk wel honderden soorten op de markt. Jojoba olie raad ik aan, zeker bij een vette huid, omdat deze het dichtst bij de natuurlijk olie van de huid zelf staat. Je huid leert met het gebruik van de juiste olie dat het zelf niet zoveel olie hoeft te produceren en komt meer in balans. Mensen met vette een huid gebruiken meestal agressieve cleansers terwijl dat juist averechts werkt. Weet dat de huid erg intelligent is en de hoeveelheid olie die de porien verstoppen voor een reden produceert. Ga eens na hoe jouw huid aanvoelt na haar gereinigd te hebben? Trekkerig, droog, gestript? Dan is het foute boel. Je huid hoort gevoed te zijn na het reinigen. Om dat te bereiken heb ik de Nourishing Cleanser ontwikkelt voor elk huidtype.

Wat zijn op dit moment upcoming oliën?

Jane: Ik wacht altijd even met het gebruik van een nieuwe olie voordat ik het in mijn producten verwerk. Liever gebruik ik oliën die in verschillende culturen al honderden jaren gebruikt worden. Dan zoek ik een kleine leverancier die mij het puurste product kan leveren. Eerlijk gezegd ben ik nogal argwanend als het om trends gaat in de huidverzorging omdat het meestal enkel om marketing gaat.

Hoe ziet het ideale ‘Jane Scrivner’ skincare ritueel er uit?

Jane Scrivner skincareJane: Het maakt niet uit hoe laat ik thuis ben of hoe moe ik ben: er gaat geen ochtend en avond voorbij dat ik mijn gezicht niet schoonmaak met de Nourishing Cleanser. Met een warme fluffy washand verwijder ik de balm nadat ik mijn gezicht er goed mee ingesmeerd heb. Ondertussen ben ik bezig met het ontwikkelen van een exfoliater die ik zelf aan het testen ben. Daarna adviseer ik de Un Condition Oil op basis van pure arganolie en Frankinsence. Sluit het ritueel af met de OO Cream. De Over Oil Cream neem ik zelf ook altijd mee op reis. Dit product zorg ervoor dat de olie daaronder nog beter haar werk kan doen.

Benieuwd geworden naar de producten van Jane? Check janescrivner.nl voor meer informatie. Mocht je iets willen aanschaffen, klik dan onderaan de site op ‘bestel online’ en log in voordat je met shoppen kunt beginnen. 

Vond je dit een leuk artikel? Deel het!

Gerelateerde artikelen

NIEUWSBRIEF
We sturen je wekelijks een overzicht van de populairste artikelen en incidenteel een aanbieding!
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverlaring.
INSCHRIJVEN
Gratis Video's
Vul hieronder jouw e-mailadres in en krijg gratis toegang tot alle yoga video's! Daarnaast sturen we je wekelijks onze populairste artikelen en incidenteel een aanbieding.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverlaring.
INSCHRIJVEN
NIEUWSBRIEF
We sturen je wekelijks een overzicht van de populairste artikelen en incidenteel een aanbieding.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverklaring.
INSCHRIJVEN