Zo ontdek je de Saint in jezelf met behulp van deze Balinese Hogepriesteres

Heart + Soul
Ibu Jero, Balinese Hogepriesteres, Bali, healer, Ombir Foundation
karlijn visser

Karlijn Visser
22.02.2019

In je hart ligt een schat aan wijsheid besloten. Het beschikt over een onuitputtelijke bron van liefde die je verstand ver te boven gaat. In onze huidige samenleving leer je echter vooral om keuzes te maken vanuit je hoofd. Toch is het de moeite waard om vaker je hart te laten spreken. Maar dat zachte lieve stemmetje hoor je lang niet altijd door het rumoer van je mind. Gelukkig is er hulp onderweg uit de andere kant van de wereld. Op 10 maart zet de Balinese Hogepriesteres Ibu Jero voor het eerst voet op Nederlandse bodem. Samen met Mick Bröcker – founder van de Ombir Foundation* – neemt ze je mee op reis van je hoofd naar je hart. 

Zo ontdek je de Saint in jezelf met behulp van deze Balinese Hogepriesteres

Intuïtie is weten vanuit je hart. Het gaat voorbij aan angst, maar óók aan rationele overwegingen. Zie het als een innerlijke mentor en een tegenhanger voor je innerlijke criticus; het stemmetje dat je juist van je pad af probeert te houden. In onze drukke overprikkelde westerse maatschappij is connecten met je hart een lastige opgave. Dag in, dag uit sta je voor belangrijke keuzes waar je mind makkelijk de overhand in neemt. Het is steeds moeilijker om in verbinding te staan met je intuïtie of hart. Gelukkig komt er een wijze vrouw met een achtergrond in de Balinese mystiek naar ons land die hierbij kan helpen.

Ontmoet Hogepriesteres Ibu Jero

Ibu Jero, Balinese Hogepriesteres, Bali, healer, Ombir FoundationNiet voor niets staat Bali bekend als ‘het eiland van de Goden’. Hier houden veel mystieke Indonesische tradities nog stand, zorgvuldig gekoesterd door healers die vanuit hun innerlijke kracht leven. Je komt ze echter niet overal op straat tegen. Hoogpriesteres Ibu Jero is één van de laatste overgebleven healers van het eiland. Ze combineert eeuwenoude therapieën met de wijsheid van zowel de Aziatische als de westerse ideologie. Overigens word en blijf je niet zomaar een Hogepriesteres. Om deze titel te behouden leeft Ibu Jero in volledige toewijding aan de Balinese spirituele tradities, bezoekt ze regelmatig de belangrijkste tempels en brengt ze dagelijks minimaal 50 offers voor the greater good.

Vijfde generatie healers

Als vijfde generatie in de familielijn van Balinese healers treedt ze in de voetsporen van haar voorouders. Hiermee is Ibu Jero een kanaal tussen het hoge spirituele en ons fysieke zelf. Ibu Jero: “Ik denk dat de Oosterse en Westerse modellen elkaar aanvullen; waar het Oosten spiritueel bewust is, is het Westen fysiek geavanceerd”, legt ze uit. “De mens is een complex geheel van gedachten, emoties, het lichaam en de ziel. Echte genezing en bevrijding kunnen pas plaatsvinden wanneer je bereid bent om diep in elke laag te duiken.” Ibu Jero creëert een plek waar wonden worden geheeld, harten worden gevuld en dromen werkelijkheid worden. De poort naar je hart staat altijd open, maar je kunt niet zomaar naar binnen. Alleen als je moedig genoeg bent om alle gemakken achter te laten. Alles achterlaten, van je huis tot oude gevoelens van wrok. En op zoek naar de waarheid gaat. Als je echt bereid bent om alles wat er dan gebeurt als aanwijzing te zien en als je iedereen die je ontmoet als je leraar accepteert. En vooral, als je bereid bent om moeilijke dingen toe te geven en jezelf te vergeven, zal je de waarheid kennen en zal jouw droom werkelijkheid worden.

Ibu Jero, Balinese Hogepriesteres, Bali, healer, Ombir Foundation

Agenda tip: Ibu Jero komt naar Nederland op zondag 10 maart

Wil je meer leven vanuit je hart? De Ombir Foundation* organiseert op 10 maart van 13.30 uur tot 17.15 uur ‘A day with Ibu Jero‘ waarbij de Balinese Hogepriesteres Ibu Jero en Mick Bröcker je meenemen op reis van je hoofd naar je hart. De bijzondere gave van Ibu in combinatie met meditaties, mantra’s en healings, openen en helen je hart waardoor je lichaam zich ontspant en je mind tot nieuwe inspiratie komt. Dus wil je minder denken en meer voelen en in verbinding staan met het leven? En de balans vinden tussen spiritualiteit en het zijn van een human being op aarde? Dan is deze middag echt iets voor jou. Kijk voor meer info en tickets (€59) op ibujero.comIbu Jero, Balinese Hogepriesteres, Bali, healer, Ombir Foundation

*Over Ombir Foundation
Mick Bröcker (25) is founder van de Ombir Foundation, vernoemd naar het Nepalese jongetje dat hem zo inspireerde. Hij zorgt momenteel voor meer dan 11 weeskinderen in Nepal totdat ze op eigen benen kunnen staan. Samen met vrienden, familie en de steun van o.a. ambassadeurs als Michael Pilarczyk en Virgil van Dijk, is het hem gelukt om een nieuw huis voor de kinderen te bouwen. In de zomer van 2018 vertrok Mick voor enkele weken naar het Indonesische eiland Bali om een zeer intensieve periode af te sluiten. Hier ontmoette hij de Balinese hogepriesteres Ibu Jero. “Vanaf het allereerste moment dat ik haar ontmoette wist ik dat er een avontuur zou beginnen”, aldus Mick. Samen met Ibu Jero is hij op een missie om de wereld te veranderen: healing the world, one heart at a time.

Mis nooit meer iets van Holistik!

Schrijf je in voor onze newsletter & never miss a single story.
Ja, houd mij op de hoogte!

Dit artikel is geschreven in samenwerking met de Ombir Foundation. Echter hebben wij onze mening hier niet door laten beïnvloeden en past een samenwerking altijd bij de visie van Holistik. Benieuwd naar deze visie? Lees dan dit artikel over hoe wij een eerlijke boterham verdienen met ons platform.

Photo credits: Ayla Maagdenberg

Vond je dit een leuk artikel? Deel het!

Gerelateerde artikelen

NIEUWSBRIEF
We sturen je wekelijks een overzicht van de populairste artikelen en incidenteel een aanbieding!
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverlaring.
INSCHRIJVEN
close-link
Gratis Video's
Vul hieronder jouw e-mailadres in en krijg gratis toegang tot alle yoga video's! Daarnaast sturen we je wekelijks onze populairste artikelen en incidenteel een aanbieding.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverlaring.
INSCHRIJVEN
close-link
NIEUWSBRIEF
We sturen je wekelijks een overzicht van de populairste artikelen en incidenteel een aanbieding.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverklaring.
INSCHRIJVEN
close-link
Dr. Hauschka Winactie
Laat hieronder je gegevens achter om kans te maken op één van de 350 producten!
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverlaring.
INSCHRIJVEN
close-link