I AM: Zo start je de levensdans tussen jouw hogere zelf en je ego

Heart + Soul
tessa koop, cosmic woman, i am
tessa koop, cosmic woman, i am


17.04.2019

Als ik mensen vertel dat de belangrijkste verbinding die ze ooit zullen maken, die met hun hogere zelf is, zie ik zowel nieuwsgierigheid als vraagtekens ontstaan. Want: wat is je hogere zelf precies en waarom is deze verbinding zo belangrijk? Het is op 19 april Goede Vrijdag, dat symbool staat voor ons spiritueel ontwaken en het is een bijzondere volle maan in Weegschaal (hier lees je alles over het thema van deze volle maan). Een prachtig moment dus voor wat inspiratie over jouw unieke kosmische verbinding met de Bron, die van het leven weer een spel maakt. 

I AM: Zo start je de levensdans tussen jouw hogere zelf en je ego

Jouw hogere zelf zou je kunnen omschrijven als jouw I AM. Het is jouw ‘zon’, jouw ‘sparkle’, jouw verbinding met de Bron. Noem het ‘God’ of het Leven zelf. Je hoeft maar naar de natuur om je heen of een pasgeboren kind in de ogen te kijken om te beseffen hoe ongelooflijk scheppend, intelligent en creatief deze energie is. Het is een eeuwenoud geheim dat je met je meedraagt, zo schrijft de Smaragden Tafel: ‘Je bent een ster gebonden aan een lichaam.’ Waar al jouw kracht in schuilt maar wat we door de eeuwen heen zijn ‘vergeten’.

Innerlijk kompas

Jouw hogere zelf bevat jouw unieke blauwdruk voor dit leven, die je zou kunnen herkennen als iets waar je blij van wordt. Het is jouw kompas die naar het Noorden wijst, en de richting voor jouw leven aangeeft. De naam ‘hoger’ geeft al aan dat jouw hogere zelf een ruimer perspectief heeft dan jouw ego, verbonden aan jouw verstand. Daar waar jouw ego de taak heeft zich te richten op de fysieke, materiële wereld, heeft jouw hogere zelf de taak om jouw ego in die fysieke realiteit de weg te wijzen. Doordat de mens zichzelf teveel is gaan identificeren met het ego, heeft het onbewust de taken van zijn hogere zelf overgenomen.

Bestel jouw exemplaar van Het Holistik Handboek!

Daarmee heb je alle tools in handen om jouw holistische levenspad te kiezen.
Bestel nu!

Observerend bewustzijn

Het doel is om (weer) een observerend bewustzijn te ontwikkelen, zodat je je identificeert met je I AM in plaats van alleen met de rollen die je ego speelt. Deze cirkel tussen de Waarnemer (I AM) en de ‘Waargenomen-e’ (‘ik’) is eeuwenlang gebroken geweest, waardoor we zijn afgesneden van onze kracht. Maar we leven in een tijd waarin deze cirkel weer ‘heel’ wordt en dat is de werkelijke ‘guide to the greater you’. Want met deze ‘cosmic connection’ kun jij de realiteit creëren en aantrekken die jij wenst vanuit jouw blauwdruk.

Vibrational reality
Ander doel is om te gaan leren denken in energie. De wetenschap (kwantumfysica) heeft ontdekt dat er een allesomvattend Veld bestaat dat mens en materie met elkaar verbindt. En dat we in feite slechts 4% van de realiteit kunnen waarnemen met onze ogen. Inderdaad; als je alleen vanuit je ego leeft, dat zich richt op de materiële buitenwereld, laat je 96% procent van jouw potentieel liggen. Misschien herken je dat je ego op de solotoer vaak handelt vanuit een gebrek, vanuit ‘iets wat er nog niet is’. Terwijl jouw hogere zelf leeft in een vibrational reality, dat je zou kunnen zien een gigantisch kosmisch pakhuis waarin alles NU bestaat.

Be the energy you want to attract
Dus als jij jouw intentie zet voor iets, dan hoef je niet te vragen om iets wat je nog niet hebt. In plaats daarvan kun je de intentie zetten en dankbaar zijn voor wat je al ‘hebt’. Aan jou de opdracht om de energie te zijn van wat je wilt aantrekken of creëren, zodat het zich in jouw realiteit kan manifesteren. Controle loslaten is een van de lastigste dingen en jezelf overgeven ook. Weet je waarom? Omdat jouw beperkte Ik niet kan bevatten dat jouw I AM alles onder controle heeft. Als jij jezelf overgeeft aan de stroom van het leven, komt alles op precies het juiste moment naar je toe. Omdat wat jij wilt ook hetgeen is wat je hebt te geven.

Core business: jouw innerlijke wereld versterken

Het versterken van je innerlijke I AM-wereld is jouw core business. Je hoeft je veel minder te richten op de illusie ‘buiten’ jou. Deze lijkt namelijk alleen echt omdat jij gelooft dat deze echt is. Als je leert de illusie als de illusie te gaan zien en gebruiken, kun je een realiteit scheppen die uitdrukking geeft aan wie jij werkelijk wilt zijn. Het klinkt zo logisch maar waarom is het dan toch zo moeilijk? Veel mensen voelen zich niet versmolten met deze levenskracht omdat ze hun natuurlijke ritme kwijt zijn. Er is geen balans tussen rust en activiteit. Juist deze balans zorgt voor de afstemming en de instroom van levenskracht.

Oefenen met I AM

Ga zitten op een stoel met beide voeten op de grond en stem je af op jouw I AM door het volgende in jezelf (of hardop) te zeggen: ‘Ik open mijn hart en mijn stuitchakra (eerste chakra) en ik verbind mij met Moeder Aarde en ik voel hoe zij zich verbindt met mij.’ Visualiseer deze verbinding door je bijvoorbeeld te verwonderen over de schoonheid van de natuur. Dan ga je verder met: ‘Ik open mijn hart en mijn kruinchakra en ik verbind mij met Vader Hemel en ik voel hoe de kosmos zich verbindt met mij.’ Neem de tijd om het te voelen en voor je te zien. Ga door met: ‘Ik voel me verbonden met mijn vader en met mijn moeder, met Great Spirit: I AM.’ Zit stil en luister. Zonder verwachtingen. Misschien merk je hoe andere energieën zich met jou gaan verbinden om je te helpen en te begeleiden, zoals de 13 Kosmische Grootmoeders dat met mij deden. Zij staan symbool voor de vrouwelijke energie, die verbonden is met onze innerlijke kracht en creativiteit. Laat je verrassen.

Ontmoet ik je op het Happinez Festival?

tessa koop, cosmic woman, i amOp het Happinez Festival – waar ik 3 dagen mag spreken over Cosmic Woman – zal ik vertellen over de Kracht van 12+1, verbonden aan de 13 Manen. De maan is namelijk een belangrijke metgezel om jezelf te zuiveren, te helen en de verbinding met je hogere zelf te versterken. Als deze verbinding toeneemt, hoor je ook je innerlijke stem beter. En zul je misschien ook merken hoe andere energieën zich met jou gaan verbinden om je te helpen en te begeleiden (zoals de 13 Kosmische Grootmoeders dat met mij deden). Zij staan symbool voor de vrouwelijke energie, die verbonden is met onze innerlijke kracht en creativiteit.

Cadeautje voor jou

Misschien vraag je je af of het boek ‘Cosmic Woman’ ook iets is voor jou? Als je je nu aanmeldt voor mijn nieuwsbrief via cosmicwoman.nl, krijg je een gratis voorpublicatie cadeau. Bovendien ontvang je maandelijks inspiratie over hoe je gelukkiger kunt leven met een kosmisch bewustzijn.

Mis nooit meer iets van Holistik!

Schrijf je in voor onze newsletter & never miss a single story.
Ja, houd mij op de hoogte!
Vond je dit een leuk artikel? Deel het!

Gerelateerde artikelen

NIEUWSBRIEF
We sturen je wekelijks een overzicht van de populairste artikelen en incidenteel een aanbieding!
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverlaring.
INSCHRIJVEN
close-link
Gratis Video's
Vul hieronder jouw e-mailadres in en krijg gratis toegang tot alle yoga video's! Daarnaast sturen we je wekelijks onze populairste artikelen en incidenteel een aanbieding.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverlaring.
INSCHRIJVEN
close-link
NIEUWSBRIEF
We sturen je wekelijks een overzicht van de populairste artikelen en incidenteel een aanbieding.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverklaring.
INSCHRIJVEN
close-link