Maak je huis hygge in de herfst met déze kaars

Holy Crap
Kaarslicht

Storm, regen en gure kou. In Denemarken weten ze daar wel raad mee. Lichtjes doen wonderen voor je humeur en dus slaan de Denen massaal kaarsen in om hun huis hygge te maken. En wat de Denen kunnen, kunnen wij natuurlijk ook. Maar dan wél graag met een kaars die het beste voor heeft met je luchtwegen en de planeet.

Maak je huis hygge in de herfst met deze kaars

Hygge, dé levensfilosofie van de Denen, heeft zich de laatste jaren ver buiten de Deense grenzen verspreid. Het wordt vaak omschreven als een idee of een concept, maar dat is te beperkt gedacht. Hygge is veel meer dan dat. In elk geval iets om goed vrolijk van te worden. Als je aan Denen vraagt wat ze het meest associëren met hygge, zal een overweldigende meerderheid van 85 procent antwoorden: kaarsen. Er is geen snellere manier om hygge te creëren dan het aansteken van een paar kaarsen, of zoals de Denen ze noemen levende lys (levend licht). Meer dan de helft van de Denen steekt in de herfst en winter elke dag kaarsen aan. Meer dan 30 procent van alle Denen steekt elke dag zelfs meer dan 5 kaarsen per dan aan.

Sojawas

Maar hoe gezellig kaarsen ook zijn, er zit ook een nadeel aan het branden van zoveel kaarsen. Synthetische kaarsen zijn vaak namelijk gemaakt van paraffine, een grondstof die wordt verkregen uit aardolie. Bij het branden ervan kunnen de gifstoffen benzeen en formaldehyde vrijkomen. Er zijn onderzoekers die beweren dat dit niet schadelijk is voor je gezondheid. Andere onderzoekers waarschuwen juist dat je beter voorzichtig kunt zijn met het aansteken van paraffinekaarsen. De waarheid? Die ligt vast ergens in het midden. Je doet er sowieso slim aan om je huis goed te luchten. Zet dus regelmatig eventjes een raam open, ook als het buiten koud is. Kies daarnaast voor kaarsen die zijn gemaakt van sojawas. Dat is minder schadelijk voor je gezondheid en ook een stuk beter voor het milieu. Voor de Calm your Soul kaars – die je overigens ook heel goed kunt branden voor taoïstische kaarsmeditatie – steken we onze hand in het vuur:

Calm your Soul kaars

Kaars

De Calm your Soul kaars helpt je om te landen in het hier en nu. De rustgevende geurblend bevat pure essentiële lavendelolie waarmee je binnen no time je eigen Zen-zone creëert. Met maar liefst 40 branduren op de teller gaat deze – met de hand gegoten – kaars van sojawas lekker lang mee. En als het lichtje is gedoofd, laat de Calm Your Soul kaars een schitterend cadeautje voor je achter: een zuivere bergkristal. Deze steen brengt helderheid, zuiverheid en focus. Ook helpt bergkristal om je energie te reinigen en om je meer in je kracht te laten staan. Je andere kristallen kun je zelfs opladen en reinigen door het krachtige bergkristal. Calm your Soul kaars, verkrijgbaar in de Holistik webshop, €19,95.

Kaars

Maximaal plezier van je kaars

Nu zijn duurzame geurkaarsen vaak wat aan de prijzige kant, dus je wil er vast het maximale uit halen. Dit zijn handige tips:

  • Steek je de geurkaars voor het eerst aan? Wacht dan met uitblazen tot het badje gesmolten was rondom het vlammetje de rand van het glas bereikt. Zo zorg je voor een gelijkmatig opbrand-proces.
  • Knip het lont af tot 5mm. Dit verkleint de vlam en voorkomt een rookwalm.
  • Brand de geurkaars niet langer dan 3 uur per keer. Zo is de huiskamer toch gevuld met een heerlijk luchtje en kan jij langer met de kaars vooruit.
Foto collage Evelyn en Karlijn Twee foto's Evelyn en Karlijn

Mis nooit meer iets van Holistik!

Schrijf je in voor onze newsletter & never miss a single story.
Ja, houd mij op de hoogte!
Vond je dit een leuk artikel? Deel het!

Gerelateerde artikelen

NIEUWSBRIEF
We sturen je wekelijks een overzicht van de populairste artikelen en incidenteel een aanbieding!
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverklaring.
INSCHRIJVEN
close-link
Gratis Video's
Vul hieronder jouw e-mailadres in en krijg gratis toegang tot alle yoga video's! Daarnaast sturen we je wekelijks onze populairste artikelen en incidenteel een aanbieding.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverlaring.
INSCHRIJVEN
close-link
NIEUWSBRIEF
We sturen je wekelijks een overzicht van de populairste artikelen en incidenteel een aanbieding.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverklaring.
INSCHRIJVEN
close-link
Download nu jouw gratis Back to Balance mini guideWe gaan zorgvuldig om met je gegevens en sturen af en toe een e-mail. Zie onze privacyverklaring.
Download nu jouw gratis Conscious Aging mini guideWe gaan zorgvuldig om met je gegevens en sturen af en toe een e-mail. Zie onze privacyverklaring.
Download nu jouw gratis Body Guide miniWe gaan zorgvuldig om met je gegevens en sturen af en toe een e-mail. Zie onze privacyverklaring.
Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang 10% korting in onze webshop! We gaan zorgvuldig om met je gegevens en sturen af en toe een e-mail. Zie onze privacyverklaring.