Huid oneffenheden? Gone in 60 seconds…

Body
plexr

Het klinkt als een saaie machine uit een klusschuurtje, maar nee: de PlexR is iets waar wij vrouwen heel blij van worden. Dit medische apparaatje maakt namelijk korte metten met pigmentvlekken, moedervlekken en andere oneffenheden. Het resultaat? Een flawless skin…

Huid oneffenheden? Gone in 60 seconds…plexr

Een maand geleden zag ik voor het eerst in mijn leven een PlexR tijdens een pers event van de Soap Treatment Store & Doctors at Soap in Amsterdam. Ik ontmoette daar cosmetisch arts Diederik van Imhoff. Binnen no time wist hij me te enthousiasmeren voor een behandeling met het apparaatje dat nog het meest lijkt op een elektrische tandenborstel (alleen dan zonder borstel). Diederik vertelt me dat de PlexR hoofdzakelijk wordt gebruikt voor ooglid correcties en het verminderen/vervagen van rimpels: “overal waar de huid slap is, kan ik deze verstrakken. Denk aan de huid rond je ogen, kraaienpootjes, bovenlip en de hals. Ik kan er zelfs de huid rond de navel mee behandelen”. De PlexR is echter óók geschikt voor het verwijderen van pigmentvlekken, moedervlekken, wild vlees, striae en andere oneffenheden. Nu ben ik voor een ooglid correctie te jong en ik heb ook nog geen rokerslijntjes kunnen ontdekken. Maar ik stoor me al wél een tijd aan twee kleine fibroompjes in mijn hals. Ik was eigenlijk van plan om ze zelf te lijf te gaan met een zilvernitraatstift van de drogist, maar volgens Diederik kan hij me binnen 60 seconden van de twee steelwratjes afhelpen. En dus maken we een afspraak.

Klein elektrisch stroompje

Op een regenachtige donderdagmiddag meld ik mij weer bij Doctors at Soap. Voordat Diederik de fibroompjes aanpakt, legt hij uit hoe de PlexR werkt. “Er zijn 3 manieren om de huid te behandelen: met licht (laser), elektriciteit en met plasma (PlexR). Tijdens de PlexR behandeling worden gassen in de lucht geïoniseerd. Hierdoor ontstaat een elektrisch stroompje dat je kunt zien als een piepklein bliksemflitsje. Dit stroompje dringt alleen door tot de bovenste huidlaag. De onderliggende cellen blijven in tact. Omdat het stroompje zo klein is, kan ik super nauwkeurig werken en kleine puntjes zetten.” Tijd om korte metten te maken met de fibroompjes. En nu ik hier toch ben wil ik eigenlijk ook wel van een moedervlek op mijn onderarm af. En laten we dan ook maar gelijk dat pigmentvlekje op mijn linkerwang om zeep helpen…

Binnen no time

Diederik begint met de fibroompjes. Nadat hij mijn huid heeft gedesinfecteerd, richt hij de PlexR op de twee steelwratjes in mijn hals. Ze hebben geen schijn van kans. Ik ervaar een gemeen brandend gevoel, zie een klein rookpluimpje (echt!) en ruik de geur van verbrand haar. Binnen 20 seconden is het voorbij. Ook de moedervlek en het pigmentvlekje zijn binnen no time verdwenen. Wat blijft zijn kleine ‘brandplekjes’. Diederik adviseert me om ze goed in te smeren met een crème met SPF 25. En dat is precies wat ik heb gedaan. Nu – ruim een week na de behandeling – zijn de brandplekjes zo goed als verdwenen. Nog een dag of 5 en je ziet er vast niks meer van. Of ik je de PlexR kan aanbevelen voor het verwijderen van oneffenheden? Zeker! De behandeling verloopt razend snel en is qua pijn goed te doen. Ik weet natuurlijk niet hoe een hele ooglidcorrectie voelt met de PlexR, maar de huid kan van tevoren worden verdoofd met Emla crème. Daarbij lijkt een ooglidcorrectie waarbij gesneden wordt me al helemáál geen pretje. Maar misschien wel het grootste voordeel van de PlexR ten opzichte van een ooglidcorrectie waarbij gesneden wordt, is dat met de PlexR in etappes kan worden gewerkt en dus ook small, medium en large correcties mogelijk zijn. Als ik in de toekomst ooit een ooglidcorrectie nodig mocht hebben dan zou vooral dát voor mij zwaar wegen.

Meer weten over een PlexR behandeling? Kijk dan op: www.doctorsatsoap.com

Vond je dit een leuk artikel? Deel het!

Gerelateerde artikelen

NIEUWSBRIEF
We sturen je wekelijks een overzicht van de populairste artikelen en incidenteel een aanbieding!
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverklaring.
INSCHRIJVEN
close-link
Gratis Video's
Vul hieronder jouw e-mailadres in en krijg gratis toegang tot alle yoga video's! Daarnaast sturen we je wekelijks onze populairste artikelen en incidenteel een aanbieding.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverlaring.
INSCHRIJVEN
close-link
NIEUWSBRIEF
We sturen je wekelijks een overzicht van de populairste artikelen en incidenteel een aanbieding.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverklaring.
INSCHRIJVEN
close-link
Reserveer!
Wil je verzekerd zijn van een box? Vul hieronder je e-mailadres in en we zetten je op de speciale pre-order lijst! Dan ontvang je als eerste een mailtje als de nieuwe box online staat.
INSCHRIJVEN
close-link