Hooggevoelig? Déze 5 edelstenen bieden de beste bescherming

Heart + Soul
hsp edelstenen
karlijn visser

Karlijn Visser
08.06.2018

Als hoog sensitief persoon (HSP) heb je eigenlijk een cadeau ontvangen: je mag door het leven gaan zonder sluier. Vandaar dat je zo super gevoelig bent voor energie. En aangezien alles energie is, ben je vatbaar voor alles en iedereen om je heen. Vooral als je in een drukke stad woont kun je het knap lastig hebben met al die prikkels. Om je daar wat bescherming van buitenaf tegen te bieden kunnen kristallen helpen. Dit zijn de 5 stenen die Eerste Hulp bieden Bij Overgevoeligheid.

Hooggevoelig? Dan bieden déze 5 edelstenen de beste bescherming

Felle lichten, harde geluiden, spanningen in de lucht: bij hooggevoelige mensen komen dit soort prikkels sterker binnen dan bij anderen. Zo’n 20 procent van de mensen wordt met deze eigenschap geboren. Voor iemand die niet hooggevoelig is, kan een HSP overkomen als een aansteller. En dat is niet terecht. De afgelopen jaren is er veel wetenschappelijk onderzoek gedaan naar hooggevoeligheid. Hieruit blijkt dat de verwerking van prikkels in de hersenen bij hooggevoelige mensen daadwerkelijk anders verloopt. Ze worden intenser beleefd. En dat is iets dat steeds meer huisartsen, psychiaters en psychologen gaan inzien. Daarnaast is er ook steun uit onverwachte hoek in de vorm van kristallen en edelstenen. Zie ze maar als ruggensteuntjes van Moeder Aarde. Zeker als je hoog sensitief bent bieden ze uitkomst. Omdat er zoveel kristallen zijn met een verschillende uitwerkingen, vroegen wij edelstenen expert Michelle van Coeverden van urban sanctuary Mahara om haar top-5 stenen die bescherming bieden bij overgevoeligheid.

1. Amethist

Amethist is voor mij echt een knuffelsteen, al is dit uiteraard voor iedereen anders. Het helpt o.a. bij het beschermen tegen ‘negatieve’ energie, geeft helderheid en vertrouwen. De Amethist geeft mij overzicht in hetgeen dat is, waardoor ik de energie beter in perspectief kan plaatsen en hierdoor betere keuzes maak.

2. Bergkristal

De bergkristal brengt ons helderheid, zuiverheid, overzicht en focus. Ook helpt het kristal om je energie te reinigen en om je meer in je kracht te laten staan. Je andere kristallen kun je zelfs opladen en reinigen door het krachtige bergkristal. Of je gaat er gewoon lekker zelf op liggen, want echt, wij zijn ook kristal ;-).

 3. Labradoriet

Labradoriet helpt om de keuzes meer vanuit je centrum te maken. Deze steen beschermt je namelijk tegen invloeden van buitenaf. Het creëert ruimte en kaatst negatieve energie af. Ik vind dit een hele fijne steen om bij me te dragen. Ook heb ik er altijd één bij de deur staan, zodat de energie die binnenkomt en niet resoneert met de rest op een gepaste afstand blijft.

 4. Tourmalijn

Tourmalijn is goed voor gronding en is een echte beschermheer. Het beschermt zelfs tegen electromagnetische straling. Ik heb hier zelf erg veel last van en zweer daarom bij deze steen. Wanneer je hoog sensitief bent, heb je bewust of onbewust last van alle deeltjes die door de lucht vliegen. Denk hierbij aan de straling van alle wifi verbindingen. Veel van onze spanningsproblemen hebben dit als onderliggende oorzaak, dus het is goed om hier bewust mee om te gaan. Geef jezelf de juiste tools zodat je gewoon door de stad kan flowen met een grote glimlach en een open hart!

5. Rode Jaspis

De rode jaspis doet me altijd denken aan de rode aarde in Afrika. Het re-connect je met je eerste chakra’s en helpt je met het terug vinden van jouw gronding. Rode jaspis helpt je ook met het terugvinden van jouw eigen energiecenter, waaruit je weer verder kunt creëren. Ook helpt het tegen electromagnetische straling en beschermt het tegen invloeden van buitenaf. Overigens zijn nog veel meer tips and trics voor “HSP”, maar dan nodig ik je graag uit voor een kopje thee in onze urban sanctuary Mahara.

Mis nooit meer iets van Holistik!

Schrijf je in voor onze newsletter & never miss a single story.
Ja, houd mij op de hoogte!
Vond je dit een leuk artikel? Deel het!

Gerelateerde artikelen

NIEUWSBRIEF
We sturen je wekelijks een overzicht van de populairste artikelen en incidenteel een aanbieding!
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverlaring.
INSCHRIJVEN
close-link
Gratis Video's
Vul hieronder jouw e-mailadres in en krijg gratis toegang tot alle yoga video's! Daarnaast sturen we je wekelijks onze populairste artikelen en incidenteel een aanbieding.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverlaring.
INSCHRIJVEN
close-link
NIEUWSBRIEF
We sturen je wekelijks een overzicht van de populairste artikelen en incidenteel een aanbieding.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverklaring.
INSCHRIJVEN
close-link