Bij déze 7 natuurlijke hotspots komt jouw overprikkelde systeem weer helemaal tot rust

Holy Crap
hotspots overprikkeld

We wonen in een land waar beton het wint van bos. Wist je dat slechts een schamele 10 procent van Nederland bestaat uit bomen (ter vergelijking: in Canada is dit 54 procent). Tijd doorbrengen in de natuur is dus nog best een uitdaging. Dat terwijl er geen betere plek is om te ontladen dan tussen het groen. Bij deze 7 hotspots is Moeder Natuur nooit ver weg en komt je overprikkelde systeem weer helemaal tot rust.

Bij déze 7 natuurlijke hotspots laad je weer helemaal op als je overprikkeld bent

1) De Fruittuin van West

De Fruittuin van West is een biologisch dynamische boomgaard in de polders tussen Amsterdam en Haarlem. Hier vind je alles om het contact met Moeder Aarde à la minute te herstellen. Wat dacht je van een zelfplukboomgaard met 25 soorten fruit, rondscharrelende Franse kippen, een tuincafé met de beste appeltaart van Amsterdam en hadden we de paddenstoelen grot al genoemd? De Fruittuin van west is het hele jaar geopend van dinsdag t/m zondag. Op de website vind je een oogstkalender zodat je precies kunt zien wanneer je wat van een boom kunt plukken of uit de grond kunt trekken. Tom Schreursweg 48, Amsterdam.

2) Buitenplaats Plantage

De Buitenplaats Plantage is een ‘slow food & mood-restaurant’ in het dorp Vogelenzang. Alles op de menukaart is 100 procent biologisch, duurzaam en fairtrade. Dit is dé plek om je lijf met eerlijke brandstof te voeden, terug te schakelen en te genieten van het ‘nu’. In de kas, op het terras of liggend in een hangmat of het gras… it’s all good. Buitenplaats Plantage ligt vlakbij een prachtig natuurgebied en is een perfect startpunt voor een wandeling door de bossen en in de duinen. Vogelenzangseweg 49, Vogelenzang.

3) Buitenplaats Zwier

Zwier is een vrijhaven aan de Vinkeveense Plassen. Er worden yoga retreats georganiseerd, er zijn schuif-maar-aan-diners en gedurende de zomermaanden kun je er logeren in een supercomfortabele tent (mét boxspring). Maar wat Zwier echt bijzonder maakt is een uniek concept: 24 uur zonder. Het werkt als volgt: Een schipper brengt je vanaf de buitenplaats met een sloepje naar een blokhut op een piepklein eilandje. Je telefoon lever je in. Wat je ervoor terugkrijgt? Een mand vol gezond eten, een fris opgemaakt bed en hout voor de potkachel. De douche is een frisse duik in de Vinkeveense Plassen. Het enige wat je nodig hebt zijn schone kleren, een handdoek en zwemkleding. Ideaal voor overprikkelde stadsbewoners die even niks en niemand willen zien. Winkeldijk 20 A, Vinkeveen.

4) A. Vogel tuinen

Je kent A. Vogel vast uit het schap bij de drogist, maar wist je dat er ook zoiets bestaat als een A. Vogel tuin? En wát voor een tuin! Verscholen in de Veluwse bossen liggen velden vol geneeskrachtige planten en kruiden. Er is hier voor kinderen en volwassenen zoveel te doen dat je je hier makkelijk een middag kunt vermaken. Zo kun je in het kruidentheehofje genieten van je zelfgemaakte kruidenthee en kruiden, bloemen en planten plukken in de pluktuin. Ook tof is het blote-voetenpad. Vast een waarschuwing vooraf: heb je keurig gemanicuurde voeten? Na een wandeling over dit pad zijn ze gitzwart. En toch houdt de glimlach op je gezicht nog uren aan. Promise! De A. Vogel tuinen zijn gratis te bezoeken. Het tuinseizoen loopt van mei t/m oktober.Eperweg 3 – 5, Het Harde.

5) Hotel Texel

Ben je op Texel, dan is er één wellness behandeling die je echt niet mag missen; het Texelse wolbad. Over ‘in touch with nature’ gesproken… Je wordt ingewikkeld met schapenwol en mag zo voor een half uurtje blijven liggen in een houten kribbe die (vast onverwachts) hartstikke lekker ligt. De lanoline (wolvet) die aanwezig is in de wol heeft een heilzaam effect op je huid en je lichaam warmt fijn op door het thermische effect van de wol. Je boekt zo’n lokaal wolbad bij Hotel Texel. Postweg 134, De Cocksdorp.

6) De Kaskantine

De Kaskantine is een Urban Farm Café. En je snap dat ons hart sneller gaat kloppen van plekken die een stukje platteland terugbrengen naar de stad. De Kaskantine is een initiatief van een groepjes koks, tuiniers, bouwers en vrije geesten die met veel creativiteit en slagkracht tijdelijk beschikbare ruimte in de stad omtoveren tot een zelfvoorzienend paradijsje. Dat paradijsje bevindt zich (in ieder geval tot september 2019) aan de Vlaardingenlaan in Amsterdam. Hier vind je niet alleen een café waar je terecht kunt voor lunch of diner (bestel vooral de vegan mushroom kroketten!) maar ook tuin die bestaat uit mobiele plantenbakken. En wat dacht je van een wormenhotel? Veel holistischer wordt het niet;-). Vlaardingenlaan 100, Amsterdam.

7) Akasha Spa

De Akasha Holistic Wellbeing spa & gym in het Conservatorium Hotel is voor veel Amsterdammers een hidden gemin het drukke Museumkwartier van hun stad. Het zit letterlijk onder de grond, dus reken maar dat een bezoek een aardend effect heeft op je systeem. Alle 4 de elementen volgens de Ayurveda (de oudste holistische gezondheidsleer uit India) zijn er vertegenwoordigd. Zo staat de Gym voor het vuur, de Yogastudio en behandelingen in de Spa voor lucht, het zwembad uiteraard voor water en het eten en drinken dat ze serveren voor aarde. Akasha zelf betekent ether, het alles overkoepelende element. Een tip voor als je behoefte hebt aan een ‘chill’ middag en toch in een bruisende stad wil zijn. Paulus Potterstraat 50, Amsterdam.

Extra hotspot

wildernis amstetdamAfgelopen week wandelen Karlijn en ik binnen bij Wildernis. Deze winkel aan de Bilderdijkstraat in Amsterdam heeft maar één missie: het centimeter voor centimeter groener maken van de stad. Dat doen ze niet alleen door het verkopen van zoveel mogelijk planten, maar ook door allerlei toffe workshops en lezingen te geven over planten, natuur en (stads)tuinieren. Zodra je bij Wildernis over de drempel stapt, valt de stadse chaos van je af. Je kunt er heerlijk snuffelen tussen allerlei leuke planten, potten en vaasjes. Daarnaast hebben ze er heerlijke koffie (en pecan brownies!) en dat maakt Wildernis tot een groene hotspot die niet mag ontbreken in dit lijstje. Bilderdijkstraat 165 F, Amsterdam.

Nog meer natuurlijke hotspots

Heeft dit artikel je geïnspireerd en ben je benieuwd naar nóg meer natuurlijke hotspots? Dan is het Holistik Handboek echt iets voor jou. In ons boek hebben we een heel hoofdstuk gewijd aan hooggevoeligheid en een hoofdstuk aan de kracht van de natuur. En daar vind je nog veel meer nature rules hotspots.

Bestel jouw exemplaar van Het Holistik Handboek!

Daarmee heb je alle tools in handen om jouw holistische levenspad te kiezen.
Bestel nu!
Vond je dit een leuk artikel? Deel het!

Gerelateerde artikelen

NIEUWSBRIEF
We sturen je wekelijks een overzicht van de populairste artikelen en incidenteel een aanbieding!
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverklaring.
INSCHRIJVEN
close-link
Gratis Video's
Vul hieronder jouw e-mailadres in en krijg gratis toegang tot alle yoga video's! Daarnaast sturen we je wekelijks onze populairste artikelen en incidenteel een aanbieding.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverlaring.
INSCHRIJVEN
close-link
NIEUWSBRIEF
We sturen je wekelijks een overzicht van de populairste artikelen en incidenteel een aanbieding.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverklaring.
INSCHRIJVEN
close-link
Download nu jouw gratis Back to Balance mini guide


  We gaan zorgvuldig om met je gegevens en sturen af en toe een e-mail. Zie onze privacyverklaring.
  Download nu jouw gratis Conscious Aging mini guide


   We gaan zorgvuldig om met je gegevens en sturen af en toe een e-mail. Zie onze privacyverklaring.
   Download nu jouw gratis Body Guide mini


    We gaan zorgvuldig om met je gegevens en sturen af en toe een e-mail. Zie onze privacyverklaring.