Hotspot Vinnies: healthy comfort food in huiskamer setting

Food
karlijn visser

Karlijn Visser
31.10.2016

Van de naam Vinnies word je al vrolijk toch? Zeker als je weet dat Vincent de Cloet, één van twee 2 eigenaren, doorgaans als Vinnie door het leven gaat. Zo’n bijnaam brengt gelijk een stukje knusheid met zich mee. Laatst opende Vinnies een derde vestiging aan de Scheldestraat in Amsterdam. En natuurlijk zaten we daar met onze neus bovenop.

Hotspot Vinnies: healthy comfort food in huiskamer setting

Vinnies hotspot Amsterdam ScheldestraatToen ik hoorde dat Vinnies haar deuren ging openen bij mij om de hoek kon ik mijn geluk niet op. Van hun PR bureau WGreen ontving ik een uitnodiging voor de pers-lunch. In mijn enthousiasme had ik me een maand vergist. “Karlijn het is pas begin oktober dat ze open gaan in plaats van september” mailt PR dame Phuong terug. Sjit, nog zo lang wachten dus… Als ik in de buurt van de Haarlemmerstraat ben fiets ik om voor een stevige bak Bocca koffie en shakshuka ontbijt. Maar zo vaak komt dat niet voor. Vandaar dat het een cadeautje is om al dit gezonde lekkers op nog geen 200 meter afstand van mijn huis te hebben. Vincent’s compagnon Jules Jan Ex (33) praat me bij over het tot stand komen van alweer hun derde locatie.

Nooit meer iets missen van Holistik? Vergeet dan niet onze Facebook-pagina te liken en je in te schrijven voor onze Newsletter.

Hoe is Vinnies tot stand gekomen?

‘Vincent en ik kennen elkaar van de middelbare school via een wederzijdse vriendengroep. We waren een jaar of 16 enVinnies hotspot Amsterdam Scheldestraathadden nooit kunnen bedenken dat we samen later een zaak zouden beginnen. Heel wat uren hebben we samen in de keukens doorgebracht van verschillende restaurants. Nou, dan leer je elkaar wel kennen! Toen we samen een cateringbedrijfje runden ontstond het idee om een brasserie te beginnen: een grote zaak waar je hele dag kan lunchen, ontbijten en dineren. Op een gegeven moment kwamen we een passend pandje tegen in Haarlemmerstraat en zijn we gewoon begonnen. Met veel groentes en vegetarische gerechten als basis op de menukaart’.

Is duurzaamheid een belangrijk aspect voor jullie?

Vinnies hotspot Amsterdam Scheldestraat‘Uiteraard. De kaart bij Vinnies bestaat voornamelijk uit vegetarische gerechten, waarvan ons saladebuffet zelfs grotendeels veganistisch is. We spelen in op de steeds grotere vraag naar vega, vegan en glutenvrije producten. Inkopen doen we gezond en seizoensgebonden. En we maken bewuste keuzes met betrekking tot groene stroom en biologische producten. Ons brood, carrot cake en glutenvrije brownies komen bij Mama Bakkerij vandaan. Ons vlees bij de Lindenhof. Ik denk dat de kracht van Vinnies is dat je hier zowel gezond als comfort food (scrambled eggs zijn razend populair) kunt bestellen’.

Hoe blijf je trouw aan je concept met zoveel concurrentie?

‘Vooral bij onze leest blijven en de kwaliteit zo hoog mogelijk houden. Na het openen van een zaak zijn we constant bezig met de vraag ‘hoe gaat het en wat voor reviews hebben we op Tripadvisor en Foursquare’. Er ontstaat heel veel in Amsterdam. Zelf geloof ik in tijdloze klassieke gerechten en ondertussen lekker met de trends mee gaan. Dat zie je terug bij ons op de kaart’.

Nooit meer iets missen van Holistik? Vergeet dan niet onze Facebook-pagina te liken en je in te schrijven voor onze Newsletter.

Over deze hotspots schreven we eerder:
Het Warenhuis, drinks & bites aan de Haarlemmerstraat
Verse: duurzame lifestyle store
Auberge: Franse huiskamer in de Pijp
SNCKBR: healthy snackbar aan de Kinkerstraat
Bar James: vegan food in Amsterdam-Oost

Beelden: Veralyn Plooijer

Vond je dit een leuk artikel? Deel het!

Gerelateerde artikelen

NIEUWSBRIEF
We sturen je wekelijks een overzicht van de populairste artikelen en incidenteel een aanbieding!
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverlaring.
INSCHRIJVEN
close-link
Gratis Video's
Vul hieronder jouw e-mailadres in en krijg gratis toegang tot alle yoga video's! Daarnaast sturen we je wekelijks onze populairste artikelen en incidenteel een aanbieding.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverlaring.
INSCHRIJVEN
close-link
NIEUWSBRIEF
We sturen je wekelijks een overzicht van de populairste artikelen en incidenteel een aanbieding.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverklaring.
INSCHRIJVEN
close-link