Hoofdwens of hartsverlangen? Zó belangrijk is het verschil

by Evelyn van Hasselt 11.08.2017

Karlijn en ik zijn nu anderhalf jaar onderweg met Holistik en bereiken ruim 90.000 mensen per maand. En daar komen elke dag nieuwe lezers bij. De gestage groei van ons magazine kunnen we eigenlijk maar op één manier verklaren: Holistik komt voort uit een hartsverlangen in plaats van een hoofdwens.

Hoofdwens of hartsverlangen? Zó belangrijk is het verschil

Hoe langer Holistik bestaat, hoe meer mensen benieuwd zijn hoe ons magazine zo snel heeft kunnen groeien. En natuurlijk is dat iets dat wij onszelf ook regelmatig afvragen. De verklaring ligt in ieder geval níet in jarenlange ervaring op het gebied van online magazines. Karlijn en ik konden wel schrijven, maar hadden nooit eerder een eigen magazine opgezet (en dat is toch echt even andere koek). Van support van een externe partij was ook geen sprake. We zijn wel in gesprek geweest met een grote uitgeverij, maar besloten al vrij snel dat we Holistik op eigen kracht wilden opzetten (onze beste beslissing ever). Een flink startkapitaal dan? Hadden we ook niet. Er stond wel wát op onze spaarrekening, maar geen tienduizenden euro’s en al helemaal geen tonnen zoals bij sommige andere platforms. Toen we Holistik in februari 2016 met een groot feest lanceerden was er van ons spaargeld niet veel meer over. We hadden dus ook geen enorm marketingbudget tot onze beschikking om Holistik te gaan promoten. Meer dan 3.000 euro hebben we niet geïnvesteerd in Facebook promotie. Zeker geen wereldbedrag. Het kopen van volgers en likes? No way. En dat is ook nergens voor nodig. Zolang je maar luistert naar je hartsverlangen.

Ongekende drive

Volgens spiritueel leraar Michael Mackintosh is er een groot verschil tussen een hoofdwens en een hartsverlangen. Hoofdwensen komen voort uit het ego en hangen vaak samen met status, geld en uiterlijk. Het probleem met hoofdwensen is dat ze zwak zijn. Bij de minst geringste tegenslag geef je op. Het is het type Here today, gone tomorrow wensen dat niet verankerd ligt in je ziel. Een hartsverlangen is subtieler, maar vele malen krachtiger. Als je eenmaal weet wat je hartsverlangen is, dan ontdek je een ongekend sterke drive in jezelf en ben je niet te stoppen. Maar wanneer weet je nou of iets een hartsverlangen is? Volgens Mackintosh helpt het beantwoorden van deze 3 vragen bij het concretiseren van hartsverlangens:

1) What would be the highest physical manifestation of my inner nature?
2) At the end of my life, what would I like to be remembered for?
3) What would be the greatest service I could render to the planet, the one which would leave me most fulfilled?

Gehoor geven aan een hartsverlangen betekent dus eigenlijk het manifesteren van de meest authentieke versie van jezelf. Begint je ziel te zingen bij de gedachte aan wat je in de wereld wilt zetten? Dan is het een hartsverlangen. Het hartsverlangen van Karlijn en mij is om een mooiere plek te maken van deze wereld door jou als lezer tools aan te reiken waarmee je de meest authentieke en gelukkig versie van jezelf kunt worden. We willen elke dag iets in dat wereld zetten dat verder reikt dan ons eigen geluk. En misschien is het wel daarom dat Holistik zo’n vlucht heeft genomen… Weet je wat jouw hartsverlangen is? Ga dan niet achterover leunen. The next chapter will never start until you decide to turn the page. Wil je jouw hartsverlangen omzetten in realiteit dan zul je er naar moeten handelen. Maar als je daarmee je diepste wens vervult dan voelt het niet als werk maar als een roeping.

Mis nooit meer iets van Holistik!

Schrijf je met de knop hieronder in voor onze newsletter & never miss a single story.
Ja, houd mij op de hoogte!

Ben je benieuwd hoe je naar de taal van je eigen intuïtie hart leert luisteren? Kom dan naar ons tweedaagse seminar op 23 & 24 september dat we organiseren in samenwerking met Baptist de Pape van The Power of the Heart. Tickets en meer informatie vind je hier. 

Vond je dit een leuk artikel? Deel het!

Gerelateerde artikelen

NIEUWSBRIEF
We sturen je wekelijks een overzicht van de populairste artikelen en incidenteel een aanbieding!
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverlaring.
INSCHRIJVEN
Gratis Video's
Vul hieronder jouw e-mailadres in en krijg gratis toegang tot alle yoga video's! Daarnaast sturen we je wekelijks onze populairste artikelen en incidenteel een aanbieding.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverlaring.
INSCHRIJVEN
NIEUWSBRIEF
We sturen je wekelijks een overzicht van de populairste artikelen en incidenteel een aanbieding.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverklaring.
INSCHRIJVEN