Holistisch huisarts: blijf niet in de coulissen staan van je eigen leven

Heart + Soul
holistisch huisarts

Juriaan Galavazi is holistisch huisarts en coach. Naar zijn mening is het geen toeval dat sommige mensen ziek worden of klachten krijgen. Lichaam en geest zijn niet van elkaar te scheiden. We kunnen het apart beschrijven, maar het functioneert als één geheel. In dit artikel legt Juriaan uit waarom het zo belangrijk is dat je geen rol meer speelt die niet bij je past, uit de coulissen komt en plaats neemt op jouw eigen levenspodium. 

Holistisch huisarts: blijf niet in de coulissen staan van je eigen leven

Hoelang blijf je nog deelnemen aan dit theater? Vraag ik. Ze is 27 jaar. Ze is al een paar jaar moe. Onlangs is uit onderzoek gebleken dat haar schildklier te traag werkt. Via haar huisarts heeft ze medicatie gekregen waardoor de schildklierfunctie in het bloed verbeterd is. Ze voelt zich echter nog niet heel veel beter. Bij doorvragen blijkt dat ze al 8 jaar in een baan zit waar ze wel heel goed in is, maar waar ze het absoluut niet naar haar zin heeft. Eigenlijk wil ze iets heel anders…

Rol spelen

Hoelang blijf je deze rol nog spelen? Deze rol die je jezelf hebt eigen gemaakt. Mogelijk op advies en goedkeuring van anderen. Een rol waar je verdomd goed in bent geworden. Waarin je wellicht gezien wordt. Erkenning en waardering krijgt. Veel mensen nemen al jarenlang plaats in een toneelstuk, dat hen eigenlijk niet past. Stilletjes hopen ze dat het verhaal zal veranderen. Dat er andere medespelers op hun pad komen en dat er ander publiek komt kijken dat hen vroeg of laat gaat waarderen voor de persoon die ze in werkelijkheid zijn. Zich niet realiserende dat dit de huidige werkelijkheid ís. Dat iedere dag dat ze nog deelnemen in dit theater, ze vooral mensen aantrekken die zich interesseren voor het toneelstuk dat hier te zien is. Medespelers, producers, regisseurs, publiek… Je wordt omringd door mensen die zich laten amuseren, zich herkennen en goed voelen bij het verhaal dat hier verteld wordt. Zolang jij in dit theater jouw rol blijft spelen, zal daar niets in veranderen.

Bestel jouw exemplaar van Het Holistik Handboek!

Daarmee heb je alle tools in handen om jouw holistische levenspad te kiezen.
Bestel nu!

Het podium verlaten

Je zal dus op mogen staan. Het podium verlaten. Of beter nog: je mag het theater verlaten. Door de deur naar buiten stappen. Deze achter je laten dichtvallen en vervolgens komen in de open ruimte waarin je niet weet waar je naartoe mag gaan. En dat kan knap spannend zijn. Onzeker. Of eenzaam. En dat je besluit om je eigen toneelstuk op te gaan voeren. Nog niet wetende of het wel gewaardeerd gaat worden. Maar dat je plaats gaat nemen op jouw podium. Daar laat zien wat goed en kloppend is voor jou. Ook wanneer andere mensen het niet met je eens zijn. En dat je langzaam tot de ontdekking gaat komen dat er mensen op je af komen die mee willen spelen, deel willen nemen, in jouw theater, in jouw verhaal. Je langzaam omringd gaat voelen met mensen die je voeden in plaats van leegtrekken. En dat de deuren van het theater open staan. Dat de mensen die zich ertoe aangetrokken voelen, welkom zijn. Plaats mogen nemen. Maar vooral ook vrij zijn om weer weg te gaan. Dat wanneer ze het niet kunnen waarderen, weerstand voelen of vooral commentaar blijven geven; dat je ze dan maar al te graag weer ziet vertrekken en hen de mogelijkheid geeft om hun eigen pad te vervolgen. Zodat er weer een stoel vrijkomt voor iemand die jouw verhaal wel kan waarderen. Je kan ondersteunen. Inspireren. Motiveren. Zodat het publiek langzaam aan deel wordt van het verhaal en er een energie in het theater ontstaat die elkaar naar een ongekend niveau toe weet te brengen, waarvan je het bestaan nog niet eerder afwist.

Je eigen verhaal schrijven

Hoe denk je dat je je gaat voelen als je dag in – dag uit, jaar na jaar, een rol blijft spelen met mensen om je heen die je eigenlijk niet passen? Zal het je meer of minder energie kosten? Zou het kunnen dat je schildklier na al die jaren zegt; “Alsjeblieft, ik kan niet meer…” Zou het kunnen? Realiseer je dat door het corrigeren met medicatie, je energie geeft aan jezelf om deze rol maar vol te kunnen houden? Terwijl juist deze rol niet kloppend voor je is? De bloedwaarden misschien verbeteren maar je zelf steeds zieker en vermoeider wordt? Je lijf is slimmer dan je hoofd. Leer jezelf begeleiden in de lastigheid die je gaat voelen als je stopt met deze rol. Wanneer je de deuren van dit theater achter je sluit, en je jouw eigen verhaal gaat schrijven. En eindelijk kan gaan doen wat echt goed en kloppend voelt voor jou.

Boekentip: ‘Van klacht naar Kans’

van klacht naar kansNa een reeks super veel gelezen artikelen op Holistik kon een boek natuurlijk niet uitblijven. In december 2019 komt Van klacht naar kans uit. In dit boek legt Juriaan uit waarom je voor een betere behandeling van klachten een andere visie nodig hebt. Een visie waarbij je oude denkpatronen loslaat, je lijf leert voelen, contact maakt met je innerlijke drijfveren, en waarbij je ongemak en pijn leert dragen. Juriaan leert je hoe je dat doet, wat daarbij komt kijken en waarom dit je leven verandert. Een aanrader!

Mis nooit meer iets van Holistik!

Schrijf je in voor onze newsletter & never miss a single story.
Ja, houd mij op de hoogte!
Vond je dit een leuk artikel? Deel het!

Gerelateerde artikelen

NIEUWSBRIEF
We sturen je wekelijks een overzicht van de populairste artikelen en incidenteel een aanbieding!
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverlaring.
INSCHRIJVEN
close-link
Gratis Video's
Vul hieronder jouw e-mailadres in en krijg gratis toegang tot alle yoga video's! Daarnaast sturen we je wekelijks onze populairste artikelen en incidenteel een aanbieding.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverlaring.
INSCHRIJVEN
close-link
NIEUWSBRIEF
We sturen je wekelijks een overzicht van de populairste artikelen en incidenteel een aanbieding.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverklaring.
INSCHRIJVEN
close-link