Yihaa! Holistik krijgt eigen healing salade bij Venkel

by Evelyn van Hasselt 30.11.2017

Voor ons kan december al niet meer stuk. Want vanaf morgen hebben wij een maand lang onze eigen Holistik salade bij Venkel, een saladebar aan de Amsterdamse Albert Cuypstraat. Bij het samenstellen hebben we niet gelet op calorieën. Veel belangrijker zijn de smaak én feel good factor. En die combi komt het best tot zijn recht in een gezonde mix van ingrediënten diep uit de aarde. De groentes hebben we opgewarmd in een bloedhete oven voor wat extra warmte. Vervolgens was het aan Venkel om de ‘magic’ toe te voegen. Lees: de salade besprenkelen met hun wereldberoemde groene kruidendressing op basis van yoghurt. Kom je snel proeven?  

Yihaa! Holistik krijgt eigen healing salade bij Venkel

Elnaz BahramiVier jaar geleden opende Venkel haar deuren. En vanaf dag één zijn we fan van deze biologische saladebar gerund door Elnaz Bahrami. Want als íemand weet hoe je een lekkere salade samenstelt dan is het de Iraanse Elnaz wel. Het enthousiasme dat van haar gezicht spat bij een hap ‘goed op smaak’ werkt aanstekelijk. En dus sprongen we een gat in de lucht toen ze ons vroeg een eigen Holistik salade te maken. Natúúrlijk willen we dat! Zolang het maar geen skinny detox salade wordt, want daar houden we het nog geen uur op vol. De Holistik salade die we met Elnaz ontwikkelden is aardend, voedzaam en kan door als volwaardige maaltijd.

Perfecte wintersalade

Holistik Venkel saladeOf salades alleen bij de zomer passen? Welnee! Omdat elk seizoen andere groenten en bereidingen van de groenten met zich meebrengt, kun je enorm veel diversiteit aanbrengen in een salade. Denk aan paddestoelen of pastinaak. Smaken waar we naar hunkeren op donkere, natte koude avonden. Dat gemengd met groenten die je liever niet warm hebt – zoals bladgroenten omdat de ‘crunchyness’ daarvan juist heel lekker is – en je hebt je perfecte wintersalade. Dit zijn de holy ingrediënten van onze Holistik salade: quinoa, spinazie, pastinaak, paddestoelen, radijs, rode ui in balsamico, gepofte knoflook, amandelen, verse kruiden yoghurtdressing en vegetarische bacon gebakken met chilivlokken.

Speciale korting voor Holistik lezers

De Holistik salade is de hele maand december verkrijgbaar bij Venkel en kost €13. Gebruik je de code HOLISTIK x VENKEL aan de bar bij het bestellen, dan ontvang je €2 korting en betaal je slechts €11. Deel je de Holistik salade ook op Instagram onder vermelding van #holistiksalade en tag je @holistiknl + @venkelsalades? Bij het laten zien van je post aan de bar ontvang je dan iets lekkers voor thuis om met iemand op te eten van wie je houdt. Enjoy!

venkelsalades.nl, Albert Cuypstraat 22 in Amsterdam. 

Mis nooit meer iets van Holistik!

Schrijf je met de knop hieronder in voor onze newsletter & never miss a single story.
Ja, houd mij op de hoogte!
Vond je dit een leuk artikel? Deel het!

Gerelateerde artikelen

NIEUWSBRIEF
Vul hieronder jouw e-mailadres in en wij sturen je wekelijks een overzicht van de populairste artikelen!
INSCHRIJVEN
Gratis Video's
Vul hieronder jouw e-mailadres in en krijg gratis toegang tot alle yoga video's!
INSCHRIJVEN
NIEUWSBRIEF
Vul hieronder jouw e-mailadres in en wij sturen je wekelijks een overzicht van de populairste artikelen!
INSCHRIJVEN