Deze 3 herfstachtige Holistik proof hotspots maken jouw oktober compleet

by Karlijn Visser 05.10.2017

Afgelopen tijd waren wij te vinden bij deze drie vrolijke hotspots, waar je knus kunt aanschuiven wanneer het herfstweer je even teveel wordt. 

Deze 3 herfstachtige Holistik proof hotspots maken jouw oktober compleet

1. The Joint – The Dutch Weed Burger

The Joint, dutch weed burger, amsterdam

The Joint, dutch weed burger, amsterdamDeze burger op basis van zeeweer is absoluut één van de gezondste hamburgers ter wereld,  gemaakt op basis van malse zilte sojasnippers en Royal Kombu, een krachtig winterwier, duurzaam geteeld in Nationaal Park Oosterschelde in Zeeland. Het geroosterde, knapperige O-mega broodje kleurt heldergroen van de Chlorella – een microalg stampvol goede eiwitten en omega vetzuren. De smaak wordt nog lekkerder dankzij hun zelf gemaakte romige Weed Sauce met zeesla en zomerwier. De burger is – hou je vast, want wat is ie niet?! – 100% plantaardig, dus vegetarisch, veganistisch, kosher en halal. Het leuke is dat er nu ook een fysieke plek is waar je van woensdag tot en met zondag tussen 12.00 en 21.30 terecht kunt voor een verse burger. Naast dat ze bij The Joint je burger à la minute bereiden, bestel je er ook de lekkerste Seawharma wrap (mijn favoriet!) op basis van seitan en zeewier, The Dutch Weed Dog en Wish ‘n Chips. Alles vegan en verantwoord. (The Dutch Weed Burger Joint – Nicolaas Beetsstraat 47, Amsterdam)

2. Da Portare VIA – nieuwe pizzeria in Utrecht

da portare via, pizzeria

Wat begon als een lief klein zaakje aan de Leliegracht 34 in Amsterdam, groeide uit tot een populaire huiskamerda portare via, pizzeriapizzaketen. Inmiddels heeft Da Portare VIA verschillende vestigingen in Zwolle, Den Haag en Utrecht. Met stuk voor stuk een eigen vibe en interieur. Maar gelukkig is er tijdens het opgroeien en vermenigvuldigen van dit succesvolle kindje niets aan kwaliteit ingeleverd. Bij VIA eet je de heerlijkste in houtoven gebakken pizza’s waar zelfs de echte Italiaan zijn vingers bij af likt. Voor de Tartufi (dan wel zonder parmaham en met wat vrolijke rucola sprieten) mag je mij ‘s nachts wakker maken. Hun nieuwste locatie opende VIA onlangs in Utrecht aan het Brederoplein 6 met een stijlvol interieur. Hier kom je voor een snelle hap, maar ook als je langer wil tafelen is het menu daarop gebouwd met diverse anti-pasti gerechtjes. (daportarevia.nl)

3. Jacks Juicebar in de Pijp

Jacks juicebar amsterdam

Al een paar keer fietste ik er langs, en eindelijk is Jacks geopend in de Amsterdamse Pijp. Van buiten ziet de juicebar & kitchen er zeer uitnodigend uit door de open deuren, felle kleuren, koperen lampen en toffe coffee cups met eigen design. Eigenaar Karim Mahrous: “Ik heb Jacks vernoemd naar mijn Egyptische opa. Als ik aan hem denk, herinner ik me de tijd die we samen in zijn moestuin doorbrachten. Gepassioneerd bracht hij me allerlei kennis bij over de groentes en fruit die hij verbouwde op het land. Een gezond leven stond hoog aangeschreven bij mijn opa en dat wil ik graag doorgeven in Jacks”. Wij proefden de altijd populaire healthy Braziliaanse acai bowl en een golden latte, de ultieme verwarmende drank als het buiten koud is. Yum! (Ferdinand bolstraat 48, Amsterdam, jacksjuicebar.com)

Mis nooit meer iets van Holistik!

Schrijf je met de knop hieronder in voor onze newsletter & never miss a single story.
Ja, houd mij op de hoogte!
Vond je dit een leuk artikel? Deel het!

Gerelateerde artikelen

NIEUWSBRIEF
We sturen je wekelijks een overzicht van de populairste artikelen en incidenteel een aanbieding!
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverlaring.
INSCHRIJVEN
Gratis Video's
Vul hieronder jouw e-mailadres in en krijg gratis toegang tot alle yoga video's! Daarnaast sturen we je wekelijks onze populairste artikelen en incidenteel een aanbieding.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverlaring.
INSCHRIJVEN
NIEUWSBRIEF
We sturen je wekelijks een overzicht van de populairste artikelen en incidenteel een aanbieding.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverklaring.
INSCHRIJVEN