Holistik boekenclub: dit zijn de 5 favoriete boeken van Robin

Heart + Soul
Holistik Boekenclub
Holistik Boekenclub


08.05.2020

Op zoek naar een manier om gespannen zenuwen te kalmeren? Pak een boek! Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt namelijk dat vrijwel niets zo goed helpt tegen stress als lezen. Al na zes minuten verlagen je hartslag en spierspanning. Wonderlijk nietwaar? Om jouw liefde voor lezen eens flink aan te wakkeren, introduceren we de Holistik boekenclub. Onze redactie bestaat namelijk uit boekenwurmen en onze lievelingsboeken delen we maar wát graag met jou! 

Holistik boekenclub: dit zijn de 5 favoriete boeken van Robin

Robin: ‘In het dagelijks leven voor de lockdown was ik veel aan het rennen en vliegen. Ik ging van afspraak naar afspraak en in de vrije uurtjes die ik had was ik of in een filmhuis te vinden of in een yoga- of meditatieles. Als ik dan eindelijk in bed lag pakte ik er wel een boek bij (er zat altijd wel een boek in mijn tas als ik onderweg was) maar op deze manier kwam ik niet door de hele stapel boeken heen die ik klaar had liggen. Tijdens de lockdown heb ik eindelijk mijn liefde (en rust) voor lezen hervonden. Ik verslind boek na boek. Ik houd van boeken over spiritualiteit maar ook van sociaal-maatschappelijke thema’s en boeken waar ik gewoon even in kan wegdromen.’

1. De Alchemist, Paulo Coelho, €20

Waarschijnlijk één van de meest bekende boeken van Paulo Coelho. Ik kon het niet laten om deze op mijn lijst te zetten door de impact die het op mij heeft gehad. De Alchemist is een boek dat ik meerdere malen heb gelezen op verschillende momenten in mijn leven. En iedere keer was weer een andere magische ervaring. Het verhaal volgt de jonge schaapshoeder Santiago die verlangt de wereld over te reizen. Zijn dromen over een verborgen schat zetten hem aan tot een queeste. Na vele omzwervingen ontmoet hij in Egypte de alchemist. Deze beschikt niet alleen over grote spirituele wijsheid, hij kent ook de diepten van het hart waarin de laatste waarheden over onszelf verscholen liggen. De verschillende verhalen en vondsten van Santiago onderweg leren ons over het luisteren naar je hart, het ontvangen van tekens en het volgen van je dromen. Een boek vol levenslessen en prachtige wijsheden, vol liefde, die ik altijd met mij mee zal dragen.

Holistik Zomerbox

2. Warrior Goddess Training, Heatherash Amara, €25,99 

Een boek waar ik heel veel kracht uit heb gehaald is Warrior Goddess Training door Heatherash Amara. Heatherash schrijft met een open hart en haar werk is een combinatie van Toltec wijsheid, Europees sjamanisme en Boeddhisme. Ik heb Warrior Goddess Training in het Engels gelezen, maar de Nederlandse versie is net uitgegeven! Het boek gaat over de innerlijke wijsheid en kracht die iedere vrouw in zich heeft. In 10 verschillende lessen leer je oude patronen te herkennen en doorbreken, controle los te laten en je eigen verhaal te schrijven. Je wordt je bewust van je natuurlijke gaven van intuïtie, creativiteit, humor, passie en toewijding: alles wat je nodig hebt om een innerlijke revolutie te ontketenen en met jouw vrouwelijke, vurige energie vruchtbare veranderingen in je leven door te voeren. Je bent niet alleen een godin, ook een krijger.

3. How To Be Everything, Emilie Wapnick, €20,99

Iets heel anders maar ontzettend toepasselijk in mijn leven. Ik houd van heel veel verschillende dingen, heb uiteenlopende interesses en zet soms het ene project na het andere op. Alhoewel ik hier veel plezier uit haal, had ik op een gegeven moment het gevoel alsof ik iets ‘verkeerd’ deed in deze samenleving. Ik besprak met een vriendin dat ik het soms lastig vind omdat zoveel mensen een duidelijk beeld van hun droomcarrière hebben, iets waar ze naar toe werken, en dat ik dat voor mijn gevoel niet echt had. Of juist wel maar op heel veel verschillende manieren. Zij raadde mij toen dit boek aan: How To Be Everything. Het boek gaat over de ‘multi-potentialite’: iemand met veel interesses en creatieve passies. En hoe je dit kan inzetten als je grootste kracht. Door je verschillende passies en skills met elkaar te bundelen. Je leert hoe je je eigen leven kan creëren terwijl je doet waar je van houdt en je volledig je zelf kan zijn en kan uiten. Je hoeft niet één ding te zijn, je kan alles zijn.

4. The Ethical Slut, Janet W. Hardy en Dossie Easton, €24,99

Liefde en seksualiteit zijn thema’s die ik ontzettend interessant en leuk vind. Ik houd er van om er over na te denken, te praten met anderen en om er over te lezen. Meerdere malen was ik in de boekhandel al langs dit boek gelopen en besloot hem mee te nemen aan het begin van de lockdown. Aangezien we niet meer konden daten, wilde ik er nog liever over lezen. The Ethical Slut is een boek over polyamorie, open relaties en andere vrijheden in seks en liefde. Hoe vrij liefde wordt besproken in dit boek vind ik mooi. Dat betekent niet dat je in een open relatie moet stappen maar het biedt wel perspectief. Liefde en seksualiteit zijn ontzettend mooi en kunnen enorm bevrijdend zijn. Zeker als iedereen dit op geheel eigen (en ethisch verantwoorde) wijze kan ervaren.

5.  Siddhartha, Hermann Hesse, €15 

Siddhartha van Hermann Hesse is een boek dat mij vaak is aangeraden door de jaren heen. Ik ben er meerdere malen aan begonnen maar ik kwam iedere keer niet door de eerste pagina’s heen. Misschien was het nog niet de tijd voor mij om hem te lezen? Pas toen ik zelf weer nieuwe boeken aan het bestellen was voelde ik me enorm getrokken door Siddhartha. Ik gooide hem elke keer in mijn tas als ik naar het park ging en heb het boek rustig, op mijn eigen tempo gelezen. Het verhaal gaat over Siddhartha, een brahmanenzoon die zijn leven wijdt aan het vinden van zijn ware zelf. Hij gaat bij verschillende groepen in de leer, ontmoet de Boeddha, maar niemand kan hem de waarheid geven die hij zoekt. Een mooi verhaal over de spirituele reis van zelfontdekking en de essentie van het leven, die nu ook een bijzonder plekje heeft verdiend in mijn persoonlijke reis.

Benieuwd naar de favoriete boeken van de Holistik redactie?

Dit zijn de 5 favoriete boeken van Evelyn
Dit is de top 5 van Karlijn
En dit zijn de 5 lievelingsboeken van Nathalie

Foto collage Evelyn en Karlijn Twee foto's Evelyn en Karlijn

Mis nooit meer iets van Holistik!

Schrijf je in voor onze newsletter & never miss a single story.
Ja, houd mij op de hoogte!
Vond je dit een leuk artikel? Deel het!

Gerelateerde artikelen

NIEUWSBRIEF
We sturen je wekelijks een overzicht van de populairste artikelen en incidenteel een aanbieding!
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverklaring.
INSCHRIJVEN
close-link
Gratis Video's
Vul hieronder jouw e-mailadres in en krijg gratis toegang tot alle yoga video's! Daarnaast sturen we je wekelijks onze populairste artikelen en incidenteel een aanbieding.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverlaring.
INSCHRIJVEN
close-link
NIEUWSBRIEF
We sturen je wekelijks een overzicht van de populairste artikelen en incidenteel een aanbieding.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverklaring.
INSCHRIJVEN
close-link
Download nu jouw gratis Back to Balance mini guide


  We gaan zorgvuldig om met je gegevens en sturen af en toe een e-mail. Zie onze privacyverklaring.
  Download nu jouw gratis Conscious Aging mini guide


   We gaan zorgvuldig om met je gegevens en sturen af en toe een e-mail. Zie onze privacyverklaring.
   Download nu jouw gratis Body Guide mini


    We gaan zorgvuldig om met je gegevens en sturen af en toe een e-mail. Zie onze privacyverklaring.