5 helende muziektracks die je hersenen direct in een rustigere staat brengen

Heart + Soul
helende muziektracks
karlijn visser

Karlijn Visser
14.09.2019

Muziek is een krachtig medicijn voor je brein dat regelmatig overuren draait. Vanuit die gedachte ontwikkelde producer Daniël Schotsborg een online bibliotheek voor meditatie- en healing muziek. De tracks die je er vindt nemen je mee naar een mystieke wereld, waarin je hersengolven binnen een minuut of 10 naar een rustigere frequentie afdalen. En dat heeft weer een helend effect op de rest van je lichaam. Speciaal voor Holistik selecteerde Daniël 5 muziektracks om mee aan de slag te gaan.

5 helende muziektracks die je hersenen direct in een rustigere staat brengen

Je brein produceert de hele dag door hersengolven. Dit stelt de hersencellen in staat om met elkaar te communiceren en zo informatie door te geven. Je stemming en omgeving is van invloed op deze hersengolven. Alpha-, Bèta-, Theta-, Delta-, en Gamma hersengolven hebben allemaal hun eigen trillingsintensiteit en dat drukken we uit in Hz ofwel, trillingen per seconde. Benieuwd wat voor effecten de verschillende hersengolven hebben?

1. Bèta golven: Je bent alert, waakzaam en gericht op de buitenwereld. In deze staat kun je gemakkelijk stress en spanning ervaren.

2. Gamma golven: Je bent zeer waakzaam en gefocust zoals bij het neerzetten van een topprestatie.

3. Alpha golven: Je bent ontspannen en ook alert maar niet gestrest. In deze staat ben je creatief en voel je je uitgerust.

4. Theta golven: Meditatie en diepe ontspanning kunnen in deze staat plaatsvinden. Deze hersengolven produceer je vlak voordat je in slaap valt en tijdens dagdromen. Je intuïtie is op zo’n moment heel sterk en je creativiteit stroomt volop.

5. Delta golven: Dit zijn de meest trage hersengolven die je voornamelijk in diepe slaap produceert. Delta golven brengen je in een staat waarin het zelfhelend vermogen van je lichaam geactiveerd wordt.

De onderstaande tracks maken op hun eigen manier gebruik van de helende krachten van verschillende frequenties. Laten we het lijstje afgaan.

1. Temple of Ohm – 11.30 minuten

Daniel: ‘Met een klein team ontwikkel ik momenteel een muziek-app waarbij de gebruiker zelf de voorkeuren kan instellen van de track waaronder de lengte, je mood en wat voor staat (meditatie/focus/slaap, etc.) je met de track wil bereiken. Ook gebruiken we een 3D techniek waardoor de geluiden om je heen klinken als je met een koptelefoon of oortjes luistert; ideaal voor meer focus tijdens je meditatie of een selfcare moment.’

2. MetaLevel Violet 1 – 20 minuten

Daniel: ‘Deze track is afkomstig van de populaire serie ‘NeuroSonic Calibrators’ op Insight Timer. Veel mensen gebruiken deze tracks om heel diep in meditatie te gaan. Dit komt doordat de track begint in de Alpha hersenstaat en de luisteraar langzaam meeneemt de diepe Theta staat in met behulp van verschillende geluidstechnieken.’

3. Deep Delta – 10 minuten

Daniël: ‘Deze track brengt je nog iets verder naar de Delta staat. Perfect om mee in slaap te vallen dus, of om op het diepste niveau het zelfhelend vermogen van je lichaam te activeren. Tip: de Deep Delta track werkt extra intens als je hiervoor al een aantal tracks hebt geluisterd die je van Alpha naar Theta hebben geleid. Door regelmatig naar de tracks te luisteren lukt het je geest namelijk om zich steeds sneller aan de muziektonen over te geven.’

4. Level 3 – 22 minuten

Daniël: ‘Ook uit de serie ‘NeuroSonic Calibrators’, een ideale manier om naar een diepe Theta staat te gaan. Dit is een lekkere lange track om je systeem na een drukke dag mee te kalmeren.’

5. Moon – 10 minuten

Daniël: ‘Een track die is gebaseerd op de frequentie en het ritme van de maan. De maan draait in ongeveer 29,5 dagen om de aarde heen en van deze periode kan je dus een frequentie (een toon) en een ritme afleiden. De meditatie gaat naar Alpha en helpt je in te tunen op de energie van de maan. Perfect om op te zetten bij volle maan en goed om terug te keren na een zelfhelende sessie in Theta en Delta.’

Over Daniël Schotsborg

Onder zijn artiestennaam Anthoni Logos staat Daniël bekend als producer die zijn luisteraars met behulp van mystieke muziekcomposities verrijkt in bewustzijn. Muziek om mee te mediteren, dansen en groeien. Kortom; alles waar je ziel een boost van krijgt en waarmee jij je rijke innerlijke wereld kunt ontdekken. Kijk voor meer info op anthonilogos.nl en volg hem via @anthonilogos.

Vond je dit een leuk artikel? Deel het!

Gerelateerde artikelen

NIEUWSBRIEF
We sturen je wekelijks een overzicht van de populairste artikelen en incidenteel een aanbieding!
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverklaring.
INSCHRIJVEN
close-link
Gratis Video's
Vul hieronder jouw e-mailadres in en krijg gratis toegang tot alle yoga video's! Daarnaast sturen we je wekelijks onze populairste artikelen en incidenteel een aanbieding.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverlaring.
INSCHRIJVEN
close-link
NIEUWSBRIEF
We sturen je wekelijks een overzicht van de populairste artikelen en incidenteel een aanbieding.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverklaring.
INSCHRIJVEN
close-link
Reserveer!
Wil je verzekerd zijn van een box? Vul hieronder je e-mailadres in en we zetten je op de speciale pre-order lijst! Dan ontvang je als eerste een mailtje als de nieuwe box online staat.
INSCHRIJVEN
close-link