Weekend recept: hartverwarmende Ayurveda cake met helende krachten

by Karlijn Visser 20.08.2016

Ken je het biologische merk Amanprana? Dat van die twee prachtige olifanten die elkaar een knuffel geven? Chantal Voets is schrijfster, foodie én medeoprichter van dit mooie merk dat staat voor het ondersteunen onze levenskracht. Uit Chantals kookboek ‘Eet goed, dat doet je goed’ komt dit recept voor een hartverwarmende Ayurveda cake met helende krachten…

Helende Ayurveda cake

Amanprana Chantal Voets Ayurvedische cake Ayurvedahet kookboek van Chantal is niet zomaar tot stand gekomen. Eerst verdiepte zij zich grondig in de Ayurvedische keuken, de macrobiotiek, raw food en de vegan lifestyle. Ze is gek op koken en deelt haar liefde voor gezond en lekker eten met iedereen die het horen wil. Daarom besloot ze een boek te schrijven en startte ze haar eigen blog. Chantal geeft adviezen, deelt recepten en probeert een gezonde levensstijl zo toegankelijk mogelijk te maken voor iedereen. Haar leidraad? Voeding zien als medicijn! In deze ayurvedische cake vind je dan ook allerlei helende ingrediënten zoals cranberry’s, gember en kaneel: “Ik gebruik cranberries preventief tegen blaasontstekingen en ik hou enorm van Ayurvedische kruiden zoals kaneel, gember en kruidnagel. Ze zijn enorm veelzijdig en kunnen je echt van binnen uit verwarmen”.

Ingrediënten voor 1 cake

250 g kokosolie, extra vierge
100 g boekweitmeel
Amanprana Chantal Voets Ayurvedische cake Ayurveda eet goed dat doet je goed50 g rijstmeel
50 g kokosmeel
2 koffielepels bakpoeder
200 g (vegan) kefiryoghurt
1 koffielepel koekkruiden
150 g Gula Java, kokosbloesemsuiker (palmsuiker)
1 koffielepel Kotobuki Rooibos
1 kop gedroogde en ontpitte dadels, rozijnen en abrikozen, cranberries, wilde vijgen (geweekt en uitgelekt)

Bereiding

Laat de gedroogde vruchten een nacht weken. Laat ze uitlekken. Snijd de vruchten fijn of maal ze. Houd er enkele apart voor de garnering. Verwarm de oven voor op 180°C.

Meng de Gula Java (palmsuiker), het bakpoeder, het meel, de fijngemalen vruchten en de koekkruiden door elkaar. Smelt de kokosolie en voeg toe aan het meelmengsel met de Rooibos. Mix het beslag glad. Roer dan de kefiryoghurt erdoor. Het is belangrijk voor de structuur van het deeg dat je de yoghurt er als laatste bijvoegt.

Leg een vel bakpapier in een lage rechthoekige bakvorm en vul de bakvorm met het beslag. Bak de cake 20 tot 30 minuten in de oven. Schep er de overige gedroogde vruchten op en klaar is deze healing cake.

Het boek Eet goed, dat doet je goed kost €39,95 en is verkrijgbaar via noble-house.tk. Meer lezen over Chantal? Check chantalvoets.com. De cake is gemaakt op basis van een recept van Lies Ameeuw.

Vond je dit een leuk artikel? Deel het!

Gerelateerde artikelen

NIEUWSBRIEF
We sturen je wekelijks een overzicht van de populairste artikelen en incidenteel een aanbieding!
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverlaring.
INSCHRIJVEN
Gratis Video's
Vul hieronder jouw e-mailadres in en krijg gratis toegang tot alle yoga video's! Daarnaast sturen we je wekelijks onze populairste artikelen en incidenteel een aanbieding.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverlaring.
INSCHRIJVEN
NIEUWSBRIEF
We sturen je wekelijks een overzicht van de populairste artikelen en incidenteel een aanbieding.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverklaring.
INSCHRIJVEN