Interview met HEAL filmmaakster Kelly Noonan: over genezing en de wetten van energie

by Karlijn Visser 20.01.2018

Deze week organiseren we 3 filmvoorstellingen van de Amerikaanse kaskraker HEAL: een documentaire over het zelfhelend vermogen van de mens. Want ‘the most powerful healer is within’. Onder andere Deepak Chopra, Marianne Williamson en dr. Bruce Lipton laten hun licht op dit onderwerp schijnen, vanuit zowel een wetenschappelijk als een spiritueel perspectief. Kelly Noonan is de producer van de film. Ze begon haar carrière in Los Angeles voor de camera. In 2012 startte ze Elevative Entertainment en ging ze over op schrijven en produceren van films. Boven alles is Kelly nieuwsgierig naar de waarheid. Ze heeft ruim 15 jaar ervaring met yoga en meditatie. HEAL is haar levenswerk. Wat Kelly zelf leerde van het maken van de film en wat haar drijfveer is geweest om dit grote project te starten vertelde ze ons. Tip: bekijk eerst de trailer voordat je verder leest. 

Interview met HEAL filmmaakster Kelly Noonan: over genezing en de wetten van energie

Wat betekent healing voor jou?

heal, kelly noonan, documentaireKelly: “HEALing kan heel veel dingen betekenen. Ik denk dat we hier op aarde zijn om onze ziel te laten groeien en zich te ontwikkelen zodat we de beste versie van onszelf kunnen zijn. Soms zijn er heftige psychische of fysieke uitdagingen nodig die voor druk zorgen om spiritueel te groeien. Hoog ontwikkelde zielen worden soms weer mens om anderen te helpen deze uitdagingen te overkomen. Hoe dat precies zit, zullen we nooit precies weten. Wat ik indrukwekkend vind, is dat veel fysieke aandoeningen waarvan  artsen ons vertellen dat ze ongeneesbaar zijn (of dat de conventionele geneeskunde bepaalt dat er geen genezing voor is) in feite dus wél geneesbaar is. Het lichaam heeft een enorm vermogen om te regenereren en te helen. Daarom is het zo belangrijk om te begrijpen hoe onze gedachten, overtuigingen, emoties en keuzes in lifestyle (dieet, slaap en lichaamsbeweging) allemaal een rol spelen in ons vermogen om die helende kracht aan te boren”.

Waarom wilde je HEAL zo graag maken?

heal, kelly noonan, documentaireKelly: “Er was een roeping vanuit mijn buik en mijn hart. Ik ben zeer empathisch en voel mee wanneer mensen lijden. Toen ik me ervan bewust werd hoe body, mind en soul energetisch met elkaar verbonden zijn, wilde ik anderen helpen zich hier ook van bewust te worden. Een mens heeft oneindig veel kracht en zelf de keus hoe we ons leven willen leiden en ervaren”.

Wat is jouw grootste eye-opener geweest over holistische geneeskunde?

heal, kelly noonan, documentaireKelly: “Oeh! Lastige vraag, dat zijn er zoveel geweest tijdens het maken van HEAL. Eén van de grootste is dat ‘geloof’ alles is. Je moet echt geloven dat genezing mogelijk is voor je lichaam: of het nu is met de hulp van een healer, een dokter of jezelf. We zien het met het placebo-effect en met kwantumfysica. Een ander inzicht is dat als je wil genezen, je dit proces op emotioneel, spiritueel, mentaal en fysiek niveau moet inzetten. Geneesmiddelen en medicatie behandelen symptomen en zijn nodig bij acute ziekte of ongelukken. Maar bij chronische ziekten moeten we de oorzaak in dieper liggende lagen achterhalen en op dat niveau behandelen. Onze gedachten, overtuigingen en emoties beïnvloeden onze genexpressie, net als onze gekozen lifestyle en onze omgeving. Door zowel onze innerlijke als uiterlijke omgevingen te ontgiften, zullen we de goede genen in- en de slechte uitschakelen. We helpen zo ons natuurlijke genezingsmechanisme en je lichaam zal in staat zijn om te genezen, weefsels te regenereren en weer in balans te komen”.

Waar kun je het beste starten met je leven inrichten op een holistische manier?

Na het maken van HEAL zijn dit mijn 3 beste adviezen:

1. Zoek een natuurarts of een (holistisch) orthomoleculair therapeut die jou als gehele persoon ziet. Samen ga je aan het werk met je voeding en het uitvoeren van de juiste bloedtests om hormoonspiegels, toxiciteit door zware metalen, schimmels, voedingsintoleranties en ontstekingen te checken. Houdt overigens niet alleen rekening met voeding en bloedwaardes, maar ook met je hoeveelheid slaap, lichaamsbeweging, stress, voeding en emotionele trauma’s uit het verleden. Het onder de loep leggen van al deze onderdelen vormen samen jouw helende reis.

2. Mediteer. Of vind een hulpmiddel dat geschikt is voor jou om stress te beheersen. Klachten komen namelijk voort uit het onderdrukken van negatieve emoties en ophopingen van gifstoffen of stress in het lichaam. Probeer daarom ruimte te creëren en los te laten. Je verkeerd of in ‘vecht of vlucht’ (stressreactie) modus, of ‘rust en reparatie (genezingsreactie) stand. Leer omgaan met stress en hoe je het verlicht. Daarna kun je afstand doen van je beperkende en belemmerende geloofssystemen die stress veroorzaken in je leven genezen en kan je lichaam goed herstellen en genezen.

3. Focus op je emotionele gezondheid. Laat onverwerkt of onderdrukt emotioneel trauma of woede los, vergeef en zoek iemand die je kan helpen om negatieve onderbewuste overtuigingen die je leven leiden los te laten. Er zijn veel verschillende soorten genezers en beoefenaars die deze bevrijding mogelijk maken door middel van ademwerk, hypnose, spirituele psychologie, acupunctuur, reiki, genezing van geluid, EFT en nog veel meer. Vind een vorm die bij jou resoneert. Misschien moet je een paar verschillende paden proberen totdat je de juiste hebt gevonden.

Hoe kun je iemand het beste helpen die zijn eigen potentieel ontkent?

Kelly: “Mooie vraag. Helaas, we kunnen niet meer doen dan het goede voorbeeld geven, informatie zachtjes blijven verstrekken en hen met liefde en zonder oordeel behandelen. Ieder persoon is uniek en klaar voor deze nieuwe manier van denken en voelen op zijn eigen tijd”.

Wat zijn de 3 belangrijkste wetten van energie?

heal, kelly noonan, documentaireKelly: “Dankbaarheid is de krachtigste creatieve kracht. Bedanken voor dat wat je wilt, alsof je het al hebt, en voelen in de toekomst alsof je hetgeen dat je wilt al ervaart. Dat helpt om die ervaring te creëren en je er naar toe te brengen. Het is het kwantummodel van het veroorzaken van een effect in plaats van het newtoniaanse model van oorzaak en gevolg. “Alles wat je aandacht geeft groeit” en “waar je je tegen verzet, blijft bestaan” zijn twee opvattingen over energie die waar zijn voor mij. We hebben de neiging te vrezen en ons zorgen te maken over dat waar we bang voor zijn. Iets dat juist leidt tot het manifesteren van onze grootste angsten. Laten we onszelf omscholen en ons enkel concentreren op het beste scenario. Eén van de eerste stappen om te genezen is de situatie accepteren. We kunnen medelijden met onszelf hebben, maar het geeft meer voldoening om op zoek te gaan naar de reden van de ziekte of het verdriet en daar je les uit te halen. Vaak is een gezondheidsuitdaging een wake-up call, dat we niet zijn afgestemd op onze zielenmissie of we maken niet de beste keuzes voor onszelf. Omdat alles energie is, verandert je frequentie zodra je de weerstand loslaat, accepteert wat er is en vertrouwt op het grotere geheel. Dan komen er ineens oplossingen die in overeenstemming zijn met die hogere frequentie”.

Wat kan HEAL betekenen voor de gezondheidszorg? Komt er een verandering aan?

Kelly: “Doordat het individu wakker aan het worden is, zullen steeds meer mensen het heft in eigen hand nemen als het aankomt op hun gezondheid. Daar horen bewustere keuzes in voeding en geneesmiddelen bij. Ook zal de vraag naar alternatieve holistische artsen stijgen. Deze ontwikkeling zorgt zeker voor een beïnvloeding van het gehele zorgsysteem. We staan nog aan het begin maar de verschuiving is al aan het gebeuren”.

ALLERLAATSTE TICKETS HEAL

Wil jij bij de HEAL viewing zijn? Er zijn nog enkele kaarten beschikbaar, maar geloof ons, ze zijn razend snel weg. Wees er dus snel bij!

Kijk hier voor tickets voor donderdagavond 25 januari.
Kijk hier voor tickets voor zondagochtend 28 januari.
Kijk hier voor tickets voor zondagmiddag 28 januari.

Mis nooit meer iets van Holistik!

Schrijf je met de knop hieronder in voor onze newsletter & never miss a single story.
Ja, houd mij op de hoogte!
Vond je dit een leuk artikel? Deel het!

Gerelateerde artikelen

NIEUWSBRIEF
We sturen je wekelijks een overzicht van de populairste artikelen en incidenteel een aanbieding!
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverlaring.
INSCHRIJVEN
Gratis Video's
Vul hieronder jouw e-mailadres in en krijg gratis toegang tot alle yoga video's! Daarnaast sturen we je wekelijks onze populairste artikelen en incidenteel een aanbieding.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverlaring.
INSCHRIJVEN
NIEUWSBRIEF
We sturen je wekelijks een overzicht van de populairste artikelen en incidenteel een aanbieding.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverklaring.
INSCHRIJVEN