Met deze 7 vragen kom je nader tot elkaar aan de kersttafel

Heart + Soul
hartenvragen, kerstmis, vragen, verbinding, moeder
karlijn visser

Karlijn Visser
20.12.2019

Natuurlijk is een cadeautje onder de boom een fijne verrassing met Kerstmis. Maar uiteindelijk onthoud je vooral de ervaringen die je met elkaar deelt. Om je te helpen bij het opstarten van een niet alledaags gesprek met je dierbaren aan de kersttafel, vonden we Hartenvragen. In dit boxje vind je 50 vraagkaartjes die aanmoedigen tot het voeren van waardevolle gesprekken die je nooit meer vergeet. 

Dit zijn 7 vragen om nader mee tot elkaar te komen aan de kersttafel

Elma van Vliet is het brein achter de 2 boxjes met 50 Hartenvragen. Ze maakte er één voor gesprekken met je moeder en één voor met je oma. Haar missie is om mensen gelukkiger te maken door het creëren van meer hartsverbindingen. Met onder andere haar DIY-bundels en de ‘Vertel Eens-serie’ raakte ze meer dan vier miljoen mensen wereldwijd om meer diepgang te brengen in hun relaties. En december is natuurlijk dé maand om hier tijd voor vrij te maken.

Start een gesprek van hart tot hart

Elma: ‘We zijn zo vergroeid met onze smartphone dat we bijna vergeten dat er ook een tijd was dat al die apparaten niet bestonden. Vroeger kwam de hele familie samen bij het haardvuur en vertelden elkaar verhalen. Vandaag is onze wereld zo druk dat we nauwelijks meer echt de tijd voor elkaar nemen. Met Hartenvragen wil ik mensen inspireren om deze decembermaand echt contact te maken met de mensen die ertoe doen. Want aan het einde van je leven herinner je je niet of je hert of kalkoen hebt gegeten bij het kerstdiner, maar wel dat je oma een mooi verhaal vertelde. Dus weg met die telefoon en pak Hartenvragen erbij. Gewoon tijdens de afwas, een boswandeling of een kop koffie. Want de beste gesprekken ontstaan meestal niet alleen aan die perfect gedekte tafel.

Het gezondste sap van Nederland

Bestellen

Hang de vraagkaartjes in de kerstboom van je en begin zo nu en dan een gesprek met één van de vragen. Neem de vraagkaartjes mee als jullie bijvoorbeeld met de familie een kerstwandeling maken en stel onderweg af en toe een vraag. Pak er een vraagkaartje bij tijdens het bereiden of het afruimen van het kerstdiner; dit is net als wandelen een perfect moment voor een goed één-op-één-gesprek. Of ga eens met je moeder of oma in de kerstvakantie ergens lunchen en neem de vraagkaartjes mee. Zo wordt het gegarandeerd een andere middag of avond dan je gewend bent’.

7 vragen om nader tot elkaar te komen aan de kersttafel:

hartenvragen, kerstmis, vragen, verbinding, moeder1. Naar wie ging je vroeger toe als je ergens mee zat?
2. Wat vind je het mooiste aan moeder/vader zijn? En wat het moeilijkst?
3. Welke dingen zou ik echt moeten doen, die jij zelf nooit hebt gedaan?
4. Welk advies of levensles is je altijd bij gebleven?
5. Als je nu terugkijkt, welke tips zou je aan je jonge zelf willen geven?
6. Hoe zou je mij in vijf woorden omschrijven?
7. Wat voor soort moeder/vader was jouw moeder toen je klein was?

Hartenvragen is een set van 50 lieve kaartjes in 2 edities: vragen voor je moeder en voor je oma (maar uiteraard kun je ze aan de kersttafel ook op andere familieleden afvuren). De Hartenvragen kaartensets zijn verkrijgbaar (€15) via Bol.com.

Mis nooit meer iets van Holistik!

Schrijf je in voor onze newsletter & never miss a single story.
Ja, houd mij op de hoogte!
Vond je dit een leuk artikel? Deel het!

Gerelateerde artikelen

NIEUWSBRIEF
We sturen je wekelijks een overzicht van de populairste artikelen en incidenteel een aanbieding!
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverlaring.
INSCHRIJVEN
close-link
Gratis Video's
Vul hieronder jouw e-mailadres in en krijg gratis toegang tot alle yoga video's! Daarnaast sturen we je wekelijks onze populairste artikelen en incidenteel een aanbieding.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverlaring.
INSCHRIJVEN
close-link
NIEUWSBRIEF
We sturen je wekelijks een overzicht van de populairste artikelen en incidenteel een aanbieding.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverklaring.
INSCHRIJVEN
close-link