Holistik gelooft in de 80-20% regel. In 80% van de gevallen maken we een verantwoorde keuze, maar af en toe is het ook zeer heilzaam om voor die guilty pleasure te gaan. Zoals deze overnight oats uit het Hagelslag Boek van Jennifer Foster & Lianne Koster. Gezond en verantwoord, maar ook een beetje 20% door de hagelslag. Dit is de ideale traktatie om een sombere ochtend mee op te fleuren.
Guilty pleasure recept: Overnight oats met oer-Hollandse hagelslag
Wanneer en wie hagelslag precies heeft uitgevonden is niet bekend, maar wat wél zeker is, is dat wij als Nederlanders niet meer zonder kunnen. We nemen het zelfs mee op vakantie. Maar als wij het zo lekker vinden, waarom is het in het buitenland dan nauwelijks bekend? Om deze reden hebben Jennifer Foster & Lianne Koster Het Hagelslag Boek in het leven geroepen met als doel de chocolate sprinkler wereldwijd bekend te maken. Spread de hagel met deze dames en ontdek dat hagelslag niet alleen lekker is als broodbeleg, maar ook in combinatie met spek, gorgonzola of peperkoek.
Ingrediënten voor 1 portie overnight hail oats
- 35 gram havermout
- 210 ml (plantaardige) melk
- 2 el cacao
- 1 el kokosbloesem suiker
- ½ tl vanille-extract
Topping: hagelslag + eigen invulling zoals banaan, hazelnoot stukjes, blauwe bessen
Benodigdheden: maatbeker, mixer, steelpan
Tijd: 10 minuten Wachttijd: 1 nacht
Bereidingswijze overnight hail oats
Meng alle ingrediënten behalve de toppings in een maatbeker en laat het een nacht staan in de koelkast. Met een staafmixer maak je er de volgende dag een glad mengsel van. Verwarm dit in een pan en blijf roeren. Het moet een stevig papje worden. Als het warm is, kan het in een kom gedaan worden en kun je het met de toppings versieren. Vergeet de hagelslag niet! Het Hagelslagboek, Jennifer Foster & Lianne Koster, €16 via Bol.com.
Mis nooit meer iets van Holistik!
Schrijf je in voor onze newsletter & never miss a single story.Ja, houd mij op de hoogte!