Guasha massage én therapie in één

Body
Karlijn Visser Evelyn van Hasselt

Holistik
24.11.2021

Je kent de Guasha misschien vooral als beauty tool die op het gezicht wordt gebruikt. Maar wist je dat je de Guasha ook kunt inzetten voor andere lichaamsdelen? Een Guasha massage is bovendien niet alleen lekker ontspannend, maar kan echt werken als therapie voor je lijf. Hieronder lees je hoe dat zit.

Guasha massage én therapie

Guasha massage therapie

De Guasha massage wordt in de Chinese geneeskunde al eeuwen ingezet. Tegenwoordig is de Guasha steen vooral populair als skincare tool die je gebruikt op je gezicht. Daar zou de Guasha massage je huid strakker en soepeler kunnen maken en een vochtafdrijvend effect hebben.

Guasha therapie

Maar een Guasha massage kan nog veel meer doen. Ook voor andere lichaamsdelen, zoals je rug, nek, en schouders. Volgens de Chinese geneeskunde werkt de massage in de eerste plaats op de stroom van Qi, je levensenergie. De massage zou blokkades in je levensenergie kunnen opheffen, waardoor je je onder andere meer geaard, creatief en in balans kunt gaan voelen. Verder heeft de Guasha massage een sterk reinigend effect. Het helpt je lichaam afvalstoffen afvoeren, stimuleert het bindweefsel, helpt je spieren te ontspannen, en verlichting bieden bij pijn. Op emotioneel en geestelijk niveau kun je ook wat merken van deze zuiverende effecten. Er kunnen dingen loskomen die ‘vast’ zaten of het kan juist voelen alsof dingen die je lang dwars zaten worden opgeruimd. Guasha therapie is er dus op gericht alles in je systeem beter door te laten stromen.

Guasha massage en therapie bijwerkingen

Omdat er bij een Guasha massage afvalstoffen vrijkomen, kan het zijn dat je je na Guasha therapie moe voelt of juist heel energiek. Er kunnen blauwe plekken of tintelingen optreden in de behandelde gebieden. Als je last had van specifieke klachten kunnen deze meteen verminderen of juist eerst even erger worden. Het belangrijkst is dat je de processen die gaande zijn in je lichaam zo goed mogelijk ondersteunt. Drink na een Guasha massage voldoende en rust na Guasha therapie ook altijd goed uit. Na een week of twee kun je de behandeling als je wilt herhalen. Als je zelf een goede Guasha schraper hebt kun je experimenteren met masseren. Maar als je Guasha echt als therapie in wilt zetten voor aanhoudende klachten, kun je het beste een ervaren professional opzoeken.

Vond je dit een leuk artikel? Deel het!

Gerelateerde artikelen

NIEUWSBRIEF
We sturen je wekelijks een overzicht van de populairste artikelen en incidenteel een aanbieding!
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverklaring.
INSCHRIJVEN
close-link
Gratis Video's
Vul hieronder jouw e-mailadres in en krijg gratis toegang tot alle yoga video's! Daarnaast sturen we je wekelijks onze populairste artikelen en incidenteel een aanbieding.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverlaring.
INSCHRIJVEN
close-link
NIEUWSBRIEF
We sturen je wekelijks een overzicht van de populairste artikelen en incidenteel een aanbieding.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverklaring.
INSCHRIJVEN
close-link
Download nu jouw gratis Back to Balance mini guideWe gaan zorgvuldig om met je gegevens en sturen af en toe een e-mail. Zie onze privacyverklaring.
Download nu jouw gratis Conscious Aging mini guideWe gaan zorgvuldig om met je gegevens en sturen af en toe een e-mail. Zie onze privacyverklaring.
Download nu jouw gratis Body Guide miniWe gaan zorgvuldig om met je gegevens en sturen af en toe een e-mail. Zie onze privacyverklaring.
Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang 10% korting in onze webshop! We gaan zorgvuldig om met je gegevens en sturen af en toe een e-mail. Zie onze privacyverklaring.