Weekendrecept: anti-aging cheesecake met groene matcha

Recipes
matcha cheesecake
Karlijn Visser Evelyn van Hasselt

Holistik
20.12.2019

Een cheesecake waar je jonger van wordt. Dat klinkt te mooi om waar te zijn (en dat is het misschien ook wel een beetje). Maar dat matcha buitengewoon gezond is, staat buiten kijf. Het poeder dat deze taart z’n mooie groene kleur geeft is goed voor zo’n beetje elk proces in je lijf. 

Anti-aging cheesecake met groene matcha

Matcha is groene thee in poedervorm en komt uit Japan. Het zit bomvol anti-oxidanten en die hebben maar één missie: het aantal vrije radicalen in je lijf binnen de perken te houden. Vrije radicalen zijn zogenaamde ‘bijproducten’ van je stofwisseling. Ze veroorzaken schade aan je cellen en weefsel. Dit wordt oxidatieve stress genoemd en dat is niet bepaald iets om je op te verheugen. Want als iéts veroudering een flinke zet in verkeerde richting geeft dan is het wel oxidatieve stress. En zo heeft deze heerlijke matcha taart dus toch een verjongend effect. Het recept is van Nanneke Schreurs en komt uit haar boek Eet je fit.

Deze ingrediënten heb je nodig:

Voor de bodem:
150 g gedroogde abrikozen
50 g rozijnen
50 g zonnebloempitten
50 g geraspte kokos
150 g gepelde amandelen
5 eetl. kokosolie
2 eetl. ahornsiroop

Voor de vulling:
40 g kokosolie
250 g mascarpone
100 g volle biologische kwark
sap van 1 limoen
2 eetl. matcha (Japans groene-theepoeder)
40 g wei-eiwitpoeder, vanillesmaak
1 eetl. ongezouten gepelde pistachenoten
Ook nodig: springvorm van 26 cm doorsnee, bakpapier en een keukenmachine

En zo maak je de anti-aging cheesecake:

1) Bekleed de taartvorm met bakpapier. Maal de abrikozen en de rozijnen met de zonnebloempitten, amandelen en kokosrasp fijn in een keukenmachine.

2) Smelt de kokosolie in een hittebestendige kom die op een pan met een laag kokend water is gezet (au bain-marie). Roer de nu vloeibare kokos-olie met de ahornsiroop door het noten-vruchtenmengsel.

3) Doe het mengsel over in de springvorm, strijk uit en druk stevig aan. Laat de deegbodem minstens 1 uur in de koelkast opstijven.

4) Smelt intussen ook de kokosolie voor de vulling au bain-marie. Roer in een grote kom de mascarpone en de kwark los met het limoensap, de matcha en het proteïnepoeder. Roer de nu vloeibare kokosolie en de pistachenoten erdoor.

5) Giet de vulling over de taartbodem en laat de taart nog minstens 2 uur in de koelkast opstijven. Garneer de taart met wat extra matcha en eventueel pistachenoten.

Voedingswaarde per stuk (uitgaande van 10 stukken per taart) energie: 470 kcal • vet: 37,2 g • koolhydraten: 19,5 g • eiwit: 12,2 g

nieuwsbrief]

Vond je dit een leuk artikel? Deel het!

Gerelateerde artikelen

NIEUWSBRIEF
We sturen je wekelijks een overzicht van de populairste artikelen en incidenteel een aanbieding!
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverklaring.
INSCHRIJVEN
close-link
Gratis Video's
Vul hieronder jouw e-mailadres in en krijg gratis toegang tot alle yoga video's! Daarnaast sturen we je wekelijks onze populairste artikelen en incidenteel een aanbieding.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverlaring.
INSCHRIJVEN
close-link
NIEUWSBRIEF
We sturen je wekelijks een overzicht van de populairste artikelen en incidenteel een aanbieding.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverklaring.
INSCHRIJVEN
close-link