Verjonging en meer energie: dit is wat een week green juice drinken met je doet

Body
green juice, superfoodies
karlijn visser, holistik

Karlijn Visser
18.05.2018

“Groen kost poen”. Ken je die uitspraak? Volgens onze stijlmeester Bodo Breg is groen namelijk een kleur die in modeland moeilijk verkoopt. Maar kijk je naar mijn supplementen stash, is het heus de kleur groen die de overhand neemt en als een malle verkoopt. Althans, in elk geval aan mij. Groen refereert aan verse groentes, eeuwige jeugd, bergen energie en een overload vitamines en mineralen. Hoe diep groener de kleur, hoe blijer mijn lijf en geest er van worden. Eén van mijn goede groene vrienden die standaard op het aanrecht staat stel ik graag aan je voor: het is de pot green juice poeder van Superfoodies. Het zou zomaar eens kunnen dat je na een week gebruik ‘hooked’ bent net als ik… 

Verjonging en meer energie: dit is wat een week green juice drinken met je doet

Elke ochtend als ik wakker word en mijn badkamerrituelen erop heb zitten wandel ik naar het aanrecht. Dan pak ik mijn gezellige bruine apothekerspot met groen poeder, mix daar een theelepel van met zo’n 100 ml water en drink het op. Ik voel me daarna schoon en opgewekt, alsof ik mijn lijf na een nacht rust voorzie van de beste brandstof die er is om de dag mee te starten. Vroeger behoorde een gembershotje tot mijn ochtendritueel op de nuchtere maag. Maar sinds ik weet dat dit volgens de Ayurveda voor Vata / Pita menstypen zoals ik niet verstandig is, ging ik op zoek naar een alternatief. Gember werkt namelijk Pita verhogend en stookt vanwege haar scherpte het verteringssysteem nogal agressief op. Voor iedereen met een gevoelige maag en darmen is dit daarom niet aan te raden.

Natuur drinken als stressverlager

Natuurlijk weet ik dat de belangrijkste basis voor een gezond en fit lichaam gevarieerde biologische onbewerkte voeding is. Echter voor iedereen met een druk bestaan is dit niet altijd mogelijk. Zelf eet en leef ik voor 80% gezond. De andere 20% bestaat uit koffie en stress. Vooral die stress is een aandachtspunt. Het ontstaat door het leven in een drukke stad met zoveel verschillende mensen, en de mix aan energieën die een ieder meebrengt. Maar ook het lastig afstand kunnen nemen van werk en de continue stroom aan communicatie zijn bekende leegtrekkers. Ik mis weleens een bos in de buurt om makkelijk te ontladen. En omdat mijn huis nog steeds in Amsterdam staat en dat voorlopig ook blijft doen, haal ik het leven uit de natuur graag op een andere manier in huis. In de green juice komt het beste van het land en de zee samen.

Ashwagandha: balanceert hormoonhuishouding

green juice superfoodiesGreen Juice van Superfoodies is een vegan en biologisch energiedrankje op basis van groenten, kruiden, algen, fruit en probiotica. Omgerekend kost het per dag slechts  €0,57 per glas. En yes, dat is goedkoper dan een blikje energiedrank waar je lijf pas echt een stressvolle optater van krijgt vanwege de suikers en toegevoegde chemische stofjes. Mijn groene drankje vervangt ondertussen deze 5 voedingssupplementen:
1) Groene poeder waaronder tarwegras
2) Spirulina/chlorella supplement (algen)
3) Antioxidanten
4) Probiotica voor gezonde darmen
5) Vitamine C supplement
Ook zitten er hormoon balancerende kruiden in zoals Ashwagandha. Ideaal tegen stress en in het voordeel van een knapper hoofd. Want hoe minder stress hoe minder rimpels. Uiteraard is het poeder suikervrij en zitten er geen zinloze opvullers in. Ik drink het zelf met water maar je kunt het ook met kokoswater of appelsap drinken mocht je van wat zoeter houden. Of mix het poeder in een smoothie(bowl). De mogelijkheden zijn wat dat betreft oneindig. Doe je mee? Ik ben benieuwd naar jouw Green Juice momenten. Zoals je ziet op het beeld hierboven, ga ik door het vuur voor mijn dagelijkse shot. Zonder gene mix ik het in mijn favoriete koffiebarretje in een glas vers water uit de tap, wanneer ik het groene goud thuis per ongeluk ben vergeten ;-).

Wil jij ook zo’n fijne pot in huis hebben? Kijk dan op supergreens.nl of voor een compleet detox programma op supergreens.nl/26-voedingsmiddelen-ebook.

Foto collage Evelyn en Karlijn Twee foto's Evelyn en Karlijn

Mis nooit meer iets van Holistik!

Schrijf je in voor onze newsletter & never miss a single story.
Ja, houd mij op de hoogte!
Vond je dit een leuk artikel? Deel het!

Gerelateerde artikelen

NIEUWSBRIEF
We sturen je wekelijks een overzicht van de populairste artikelen en incidenteel een aanbieding!
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverklaring.
INSCHRIJVEN
close-link
Gratis Video's
Vul hieronder jouw e-mailadres in en krijg gratis toegang tot alle yoga video's! Daarnaast sturen we je wekelijks onze populairste artikelen en incidenteel een aanbieding.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverlaring.
INSCHRIJVEN
close-link
NIEUWSBRIEF
We sturen je wekelijks een overzicht van de populairste artikelen en incidenteel een aanbieding.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverklaring.
INSCHRIJVEN
close-link
Download nu jouw gratis Back to Balance mini guide


  We gaan zorgvuldig om met je gegevens en sturen af en toe een e-mail. Zie onze privacyverklaring.
  Download nu jouw gratis Conscious Aging mini guide


   We gaan zorgvuldig om met je gegevens en sturen af en toe een e-mail. Zie onze privacyverklaring.
   Download nu jouw gratis Body Guide mini


    We gaan zorgvuldig om met je gegevens en sturen af en toe een e-mail. Zie onze privacyverklaring.