Fit en gezond 2022 in? Zo blijft het niet enkel bij een goed voornemen

Body
goed voornemen
Karlijn Visser Evelyn van Hasselt

Holistik
16.11.2021

Je kunt nog zoveel willen en doen, maar zonder een goede gezondheid kom je niet ver. Je gezondheid zou dus prioriteit nummer 1 moeten zijn. Misschien behoort een paar kilo afvallen, focus op je gezondheid of meer energie wel tot een van je doelen voor 2022 of heb je dit zelfs al op je moodboard geplakt. Maar zoals je misschien weet, komt dit niet zomaar aanwaaien. Dit vergt wel enige actie van jou. Maar waar begin je? En hoe zorg je ervoor dat je balans vindt én behoudt in je gezondheid?

Fit en gezond 2022 in? Zo blijft het niet enkel bij een goed voornemen

Compleet beeld met EMB test

Je weet niet altijd waar je klachten vandaan komen. Waarom ben je nog steeds zo moe terwijl je al weken om 22.00 uur in bed ligt? Of waarom heb je zoveel haaruitval? Of dat eeuwige opgeblazen gevoel terwijl je best gezond eet, toch? Vanuit de gedachte dat alles met elkaar in verbinding is, kan je klacht ook verschillende oorzaken hebben. Een goed startpunt is je bloed laten onderzoeken. Daar is namelijk ontzettend veel informatie in te vinden over je gezondheid. Dit kun je goed laten doen met een energetisch morfologische bloedtest (EMB).

Completer beeld

Deze test doet niet je huisarts, maar een orthomoleculaire therapeut of natuurgeneeskundige. Deze test geeft een veel completer beeld dan wanneer je je bloed laat testen via de huisarts. Je krijgt namelijk niet alleen inzicht in gebruikelijke waarden, maar laat ook verschillende tekorten, verstoringen en belastingen in je hele systeem zien. Zoals je hormoonbalans, vitamine- en mineralen tekorten, verstoringen in je darmen of lever, voeding waar jouw systeem niet goed tegen kan en nog veel meer. Op basis van de inzichten vanuit de test, geeft je therapeut je een verslag met aanbevelingen en zo kun je heel gericht met je gezondheid aan de slag om de balans in je systeem te herstellen. Dit kunnen aanpassingen zijn in je voeding, het slikken van supplementen of aanpassingen in je leefstijl.

Zorgverzekering

Een EMB test krijg je niet vergoed vanuit de basisverzekering. Je zou je eventueel wel aanvullend kunnen verzekeren voor alternatieve geneeswijzen, maar niet alle zorgverzekeringen vergoeden de orthomoleculaire therapie. Daarnaast geldt er vaak een maximale vergoeding. Goed om mee rekening te houden tijdens je zorgverzekering vergelijken.

Nieuwe gewoonte met een leefstijlprogramma

Het duurt gemiddeld 21 dagen om een nieuwe gewoonte aan te leren. Dat betekent dat je iets nieuws 21 dagen moet blijven herhalen en volhouden voordat je je dit eigen hebt gemaakt. En dit is dan ook nog het minimum. Voordat je echt iets op de automatische piloot doet, ben je gemiddeld drie maanden verder. Kortom: een beetje hulp met een gezondere leefstijl is wel welkom. Een leefstijlprogramma kan dan uitkomst bieden om jezelf op een duurzame manier te herprogrammeren. Met zo’n programma kun je begeleiding krijgen bij minder en gezonder eten, meer beweging en/of psychologische ondersteuning om gedragsverandering teweeg te brengen. Heb je overgewicht en is er sprake van een matig gewicht-gerelateerd gezondheidsrisico? Dan kun je in aanmerking komen voor een vergoeding vanuit de basisverzekering. Bespreek de mogelijkheden met je huisarts en met je zorgverzekeraar. Kom je hier niet voor in aanmerking, dan kun je hier eventueel ook een aanvullende zorgverzekering voor afsluiten.

Kom thuis in je lichaam meditatiepakket

 • 60 minuten geleide meditaties voor een liefdevolle relatie met je lijf
 • Ingesproken door holistisch therapeut Suze Retera
 • Inclusief 30 pagina dik dossier + mini podcast
Bestel nu!Meditatie Guide
Vond je dit een leuk artikel? Deel het!

Gerelateerde artikelen

NIEUWSBRIEF
We sturen je wekelijks een overzicht van de populairste artikelen en incidenteel een aanbieding!
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverklaring.
INSCHRIJVEN
close-link
Gratis Video's
Vul hieronder jouw e-mailadres in en krijg gratis toegang tot alle yoga video's! Daarnaast sturen we je wekelijks onze populairste artikelen en incidenteel een aanbieding.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverlaring.
INSCHRIJVEN
close-link
NIEUWSBRIEF
We sturen je wekelijks een overzicht van de populairste artikelen en incidenteel een aanbieding.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverklaring.
INSCHRIJVEN
close-link
Download nu jouw gratis Back to Balance mini guide


  We gaan zorgvuldig om met je gegevens en sturen af en toe een e-mail. Zie onze privacyverklaring.
  Download nu jouw gratis Conscious Aging mini guide


   We gaan zorgvuldig om met je gegevens en sturen af en toe een e-mail. Zie onze privacyverklaring.
   Download nu jouw gratis Body Guide mini


    We gaan zorgvuldig om met je gegevens en sturen af en toe een e-mail. Zie onze privacyverklaring.
    Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang 10% korting in onze webshop!     We gaan zorgvuldig om met je gegevens en sturen af en toe een e-mail. Zie onze privacyverklaring.