Giel Beelen onthult: deze 5 kerstalbums mag je komende dagen niet missen

Wonderful World
muziek, alternatieve kerst nummers, playlist
karlijn visser

Karlijn Visser
23.12.2019

Is het tijd om een familielid te kalmeren tijdens het stressvolle kerstkoken? Of heb jij een oppepper nodig in de auto richting je schoonouders? Of je wil gewoon lekker in de kerststemming komen voor je eigen spiegel… In alle gevallen is het moment daar om een toverdoos met knusse kerstmuziek te openen en de volumeknop flink open te draaien. Wat er in die muzikale toverdoos zit weet muziek-expert Giel Beelen als geen ander. Hij is zo lief geweest om zijn 5 meest geluisterde kerstalbums voor Holistik te selecteren. 

Giel Beelen onthult: deze 5 kerstalbums mag je komende dagen niet missen

giel beelen, kerstmuziekHet geheim van een muzikale kerstknaller is volgens Giel dat de muziek, ook zonder de voor de hand liggende kerstbellen of een kinderkoor, veel warmte de ruimte inbrengt. Dit is zijn ‘top 5 kerstalbums’ die je met een gerust hart komende dagen op kunt zetten (zelfs bij je schoonouders):

1. A Very Special Acoustic Christmas 

Fijne rustige kerstliedjes van verschillende artiesten. Wij denken dat het kan; een goed gesprek over de zin van het leven voeren met dit gepingel op de achtergrond.

2. James Taylor at Christmas

Met zijn wat lijzige, warme stem raakt deze Amerikaanse singer/songwriter bij veel mensen met gemak een gevoelige snaar. Ilse DeLange is groot fan van zijn muziek. Uiteraard kon een kerstalbum (uit 2006) niet uitblijven.

3. The Complete James Brown Christmas 

Brown staat ook wel bekend als ‘The Godfather Of Soul’. Dat is nog eens een titel om vrolijk van te worden. Zeker als het gaat om kerstliedjes in een funky soul jasje.

4. Kerstklassiekers die niet gaan irriteren

Een mix van kerstklassiekers in een origineel jasje gestoken door verschillende artiesten. Van ‘This Christmas’ van Donny Hathaway tot ‘Someday at Christmas’ van Stevie Wonder.

5. Elvis’ Christmas Album

Gooi je heupen los want Elvis laat je ook tijdens kerstmis swingen.

Bonustip van de redactie: Smith & Burrows Funny Looking Angels

Je hebt van die albums die vooral tot hun recht komen als de dagen korter zijn en het weer guur. Albums die je hart verwarmen als het buiten vriest. Dit is er zo een. Verwacht een tikje melancholische noten met prachtige stemmen, evenals muzikale begeleiding.

Giel: “Of er een kerstliedje is dat ik écht niet meer kan aanhoren? Ik ben dol op alles wat met kerst te maken heeft. Dus ook de Mariah’s en Whams van deze wereld luister ik nog graag. De kersthit van Bianca Ryan ‘Couldn’t It Be Christmas Everyday’ is wel heel erg hyper… Maar helemaal volgens de kerstgedachte, is ook zij heus wel één keertje welkom 😉.” Volg @giels op instagram om op de hoogte te blijven van zijn avonturen. 

Mis nooit meer iets van Holistik!

Schrijf je in voor onze newsletter & never miss a single story.
Ja, houd mij op de hoogte!
Vond je dit een leuk artikel? Deel het!

Gerelateerde artikelen

NIEUWSBRIEF
We sturen je wekelijks een overzicht van de populairste artikelen en incidenteel een aanbieding!
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverlaring.
INSCHRIJVEN
close-link
Gratis Video's
Vul hieronder jouw e-mailadres in en krijg gratis toegang tot alle yoga video's! Daarnaast sturen we je wekelijks onze populairste artikelen en incidenteel een aanbieding.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverlaring.
INSCHRIJVEN
close-link
NIEUWSBRIEF
We sturen je wekelijks een overzicht van de populairste artikelen en incidenteel een aanbieding.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverklaring.
INSCHRIJVEN
close-link