PRE-ORDER NU JOUW HOLISTIK GUIDE MET GRATIS ANSICHTKAARTENSET T.W.V. €7,95

Je gezicht lezen volgens de cosmetische acupunctuur doe je zo

Acupunctuur
cosmetische acupunctuur anti aging charley huf meridianen
karlijn visser

Karlijn Visser
05.08.2016

De structuur en kleur van je gezicht vertelt van alles over je fysieke en mentale gesteldheid op dat moment. Door cosmetische acupunctuur op het lichaam toe te passen kan de energie balans hersteld worden. Hoe dat precies werkt, lees je hier. 

Gezicht lezen volgens de cosmetische acupunctuur doe je zo

jani van loghem, doctors inc. Squalan, Tona Wong Chung, Jorden Bres, Charley Huf, Karlijn VisserLaatst onderging ik een cosmetische acupunctuur behandeling. Sounds exciting. En dat was het ook. Tot drie dagen na de behandeling leek het alsof ik helderder uit mijn ogen keen. Ook had mijn huid een natuurlijke glow aan de treatment overgehouden. Maar ook fysiek heeft acupuncturist Charley Huf de nodige rake meridiaanpunten geraakt. Hoe kijkt zij vanuit de Chinese geneeswijzen eigenlijk naar een gezicht?

Nier energie en water

De energie van de nier hoort thuis in het element water en staat voor onze basis energie. In het gezicht kun je de energie van de nieren in disbalans signaleren door uitputtings verschijnselen. Stress, emoties, ziekte of een verkeerde lifestyle zie je voornamelijk terug in de huid onder de ogen. De huid verdonkerd, verzakt en wordt dunner. Dit laatste kans zelfs over het hele gezicht gebeuren.

Maag energie en aarde

Onze maag en darmen corresponderen met het element aarde. De meridiaan van de maag loopt door het gezicht en cirkelt om de mond. Als er geen harmonie is in de maag energie weerspiegelt dit in het gezicht vooral om het mond gebied. De disbalans herken je aan de – meer donkere – teint rond de mond. Vaak zie je dit bij mensen die koud ontbijten met een smoothie, shake, acai bowl of yoghurt. De maag houdt absoluut niet van kou. Warm ontbijten kost de maag veel minder energie om te verwerken. Als er sprake is van een grote disbalans in de energie van de aarde, signaleer ik dit tussen de wenkbrauwen. Een horizontaal streepje (de gevreesde frons rimpel) zal zich manifesteren en loopt over in de neus.

Lever energie en hout

cosmetische acupunctuur anti aging charley hufZodra je een sterk overheersende lever energie hebt zal dit vast niemand ontgaan. Woede en wilskracht zijn de emotionele uitingen hier van. De lever energie zie je ook weerspiegeld tussen de wenkbrauwen in de fronslijn. Dit betekent dat er veel spanning aanwezig is in het lichaam wanneer deze lijn verhoudingsgewijs bovenmatig diep is komen te liggen.

Long energie en metaal

Metaal is een bijzonder element waar de longen mee in verbinding staan. Het past bij de emotie verdriet en zegt veel over de weerstand van de huid. De mate van de aanwezige long energie zie je terug in het oogwit. Als het oogwit helder is, ziet het er prachtig stralend uit. Dit betekent dat je een sterke long energie hebt. Is het oogwit echter eerder rood of grauw-achtig, dan is de long energie zwakker. Emoties, huidklachten of allergieën kunnen er aan ten grondslag liggen. Heb je met veel verdriet te maken gehad? Dan zie je dit dikwijls terug naast het oog (kraaienpootjes). Cosmetische acupunctuur kan de lijntjes helpen verminderen.

Foto collage Evelyn en Karlijn Twee foto's Evelyn en Karlijn

Mis nooit meer iets van Holistik!

Schrijf je in voor onze newsletter & never miss a single story.
Ja, houd mij op de hoogte!

Milt energie en aarde

De milt staat voor het element aarde en zorgt voor het transformeren van voeding en dranken. Denk aan een puffy opgezette huid of wallen. Dit noemen wij in de Chinese geneeskunde ‘damp’. Damp in het gezicht wijst erop dat de milt energie zwak is en de afvalstoffen niet kan afvoeren. Ze worden opgeslagen in het lichaam. Dit kan veroorzaakt worden door bijvoorbeeld veel alcohol, “verkeerde” suikers of vetten, voedingsallergieën en medicatie.

De behandeling duurt een uur en kost €95. Kijk voor meer info op charleyhuf.com of neem contact op met Charley via: info@charleyhuf.com / +31(0)624928875. Good to know; een deel van de acupunctuur behandeling kan worden vergoed door de zorgverzekering. Je vindt de praktijk van Charley bij het SMC, Sport Medisch Centrum. 

Vond je dit een leuk artikel? Deel het!

Gerelateerde artikelen

NIEUWSBRIEF
We sturen je wekelijks een overzicht van de populairste artikelen en incidenteel een aanbieding!
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverklaring.
INSCHRIJVEN
close-link
Gratis Video's
Vul hieronder jouw e-mailadres in en krijg gratis toegang tot alle yoga video's! Daarnaast sturen we je wekelijks onze populairste artikelen en incidenteel een aanbieding.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverlaring.
INSCHRIJVEN
close-link
NIEUWSBRIEF
We sturen je wekelijks een overzicht van de populairste artikelen en incidenteel een aanbieding.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverklaring.
INSCHRIJVEN
close-link
Download nu jouw gratis Back to Balance mini guideWe gaan zorgvuldig om met je gegevens en sturen af en toe een e-mail. Zie onze privacyverklaring.
Download nu jouw gratis Conscious Aging mini guideWe gaan zorgvuldig om met je gegevens en sturen af en toe een e-mail. Zie onze privacyverklaring.