Déze goede reden heeft Evelyn om van haar epileer-verslaving af te komen

Body
laser ontharen gezicht

Ik kon amper lopen of mijn moeder kreeg al complimenten over de wenkbrauwen van haar dochter. Ook nu, bijna 40 jaar later, zijn ze mooi donker en vol. Eigenlijk iets té vol. Met het ouder worden duiken er steeds meer stugge, hinderlijke haartjes op. Niet alleen tussen mijn wenkbrauwen, maar óók op mijn bovenlip en kin. Ik hoef misschien niet elke dag te epileren, maar toch zeker wel om de dag. En ik ben het zat. Daarom heb ik besloten mijn pincet aan de wilgen te hangen en mijn gezicht te laten laseren. Wat de behandeling precies inhoudt en wat je er voor moet doen (en laten!) lees je hier.

Déze goede reden heeft Evelyn om van haar epileer-verslaving af te komen

Als ik drie dingen zou mogen meenemen naar een onbewoond eiland dan is de kans groot dat een pincet op het lijstje zou staan. Het minutieus nalopen van mijn gezicht is een vast ritueel dat zich zeker vier keer per week herhaalt. Bij het keukenraam (daar is het licht het beste) heb ik een genadeloze vergroot spiegel staan en in het raamkozijn ligt een klein kapitaal aan pincetten. De afgelopen jaren wordt de ‘vangst’ steeds groter. Steeds meer stugge, donkere haren smeken om geplukt te worden. Hoewel ieder haartje dat het verliest van mijn pincet een mini kick oplevert (het zou me niet verbazen als epileren de aanmaak van het geluksstofje dopamine stimuleert) zou ik dolgraag verlost willen zijn van de stugge haren. Met donshaar kan ik prima leven, maar woekerende ‘mannenstoppels’ zie ik niet zitten. En dus heb ik een afspraak gemaakt met huidtherapeute Denise Dekker van Derma2Care, een kliniek gespecialiseerd in huid therapeutische behandelingen, vetbevriezingsbehandelingen en laserbehandelingen. En dat laatste is waar ik voor kom.

Wil je niets meer missen van Holistik?

Vergeet dan niet om ons ook te volgen op Instagram!
Ga naar instagram

Epileerverbod

soprano ice laserTijdens het intake gesprek met Denise wordt me al snel duidelijk dat laserontharing vraagt om een flinke dosis geduld en een enorme lading discipline. Gedurende het behandeltraject mag er namelijk niet geëpileerd worden. Concreet betekent dit dat ik mijn pincet 12 (!) maanden lang zal moeten verruilen voor een scheermesje. Ai, dat is wel even schrikken. Denise vertelt: “bij onze kliniek verwijderen we haren met de Soprano ICE Laser. In de haarzakjes zit pigment dat het laserlicht dat dit apparaat afgeeft absorbeert. Hierdoor beschadigt het haarzakje en sterft de haar af. Het is dus belangrijk dat je de haarzakjes niet zelf verwijdert want dan heeft de behandeling geen enkele zin.” Dat de haartjes die ik graag zie verdwijnen donker zijn, werkt volgens Denise alleen maar in mijn voordeel. “Hoe meer pigment, hoe groter de kans dat het haarzakje beschadigd raakt door de laser. De laserbehandeling is niet geschikt voor blonde, grijze en rossige haren. Dan zou ik elektrisch epileren adviseren.

Nagenoeg pijnloos

De eerste behandeling heb ik er op zitten en vond ik nagenoeg pijnloos.  Eerste tekende Denise de te behandelen haren met een wit potlood af. Vervolgens bracht ze verkoelende gel aan en plaatste ze de laserkop op het te behandelingen gebied. De flits die volgt voel ik amper. “In tegenstelling tot de traditionele laser/IPL ontharing worden de haarfollikels met de Soprano ICE Laser geleidelijk opgewarmd. Dit maakt deze techniek comfortabel en vrijwel pijnloos,” aldus Denise. Binnen 20 minuten sta ik buiten, met in mijn agenda een nieuwe afspraak over 6 weken. Mijn huid is een klein beetje rood, maar met een druppeltje foundation zie je daar niks meer van.

Donkere stipjes

Nu – twee weken na de behandeling – beginnen de eerste stugge haren los te laten, precies zoals Denise voorspelde. Het scheren in plaats van epileren valt me eerlijk gezegd een beetje tegen. Nu ik twee weken geen pincet heb aangeraakt, zie ik eigenlijk pas goed om hoeveel ontsierende haartjes het eigenlijk gaat. Scheren helpt wel natuurlijk, maar je blijft donkere stipjes zien die door de huid schemeren. En eerlijk: het kost me ontzettend veel discipline om niet toch stiekem mijn pincet te pakken. Dat wordt dus nog een hele uitdaging het komende jaar. Gemiddeld zijn er namelijk 6 tot 8 weken nodig om het gewenste resultaat te behalen. En tussen de behandelingen zitten telkens 6 weken. Toch ben ik dolblij dat ik de eerste stap heb gezet en er een haarloze toekomst aan de horizon gloort. Via Holistik houd ik je de komende tijd op de hoogte.

Derma2care

Overweeg je laserontharing? Dan kan ik je Derma2Care van harte aanbevelen. Om je een idee te geven van de kosten: voor het behandelen van je bovenlip betaal je €75 per keer, voor je kin €90 en het gebied tussen je wenkbrauwen kun je laten behandelen voor €65 per keer. Voor de behandelingen van overbeharing komt je vaak in aanmerking voor vergoeding wanneer je aanvullend verzekerd bent. Dit is afhankelijk van je zorgverzekeraar, indicatie en behandeling. Bekijk het vergoedingenoverzicht van Derma2Care of neem contact op met je zorgverzekeraar.

Mis nooit meer iets van Holistik!

Schrijf je in voor onze newsletter & never miss a single story.
Ja, houd mij op de hoogte!
Vond je dit een leuk artikel? Deel het!

Gerelateerde artikelen

NIEUWSBRIEF
We sturen je wekelijks een overzicht van de populairste artikelen en incidenteel een aanbieding!
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverlaring.
INSCHRIJVEN
close-link
Gratis Video's
Vul hieronder jouw e-mailadres in en krijg gratis toegang tot alle yoga video's! Daarnaast sturen we je wekelijks onze populairste artikelen en incidenteel een aanbieding.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverlaring.
INSCHRIJVEN
close-link
NIEUWSBRIEF
We sturen je wekelijks een overzicht van de populairste artikelen en incidenteel een aanbieding.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverklaring.
INSCHRIJVEN
close-link