Of gelukstrainer Dennis Buist inmiddels van zichzelf houdt? Je leest ‘t hier


Dennis Buist
15.09.2016

Echt happy zijn met jezelf en van jezelf houden. Twee dingen die gelukstrainer Dennis Buist vroeger absoluut niet kon. In deze video workshop deelt hij één van de belangrijkste levenslessen, namelijk: hoe het hem toch gelukt is zichzelf op nummer één te zetten.

Of gelukstrainer Dennis Buist inmiddels van zichzelf houdt? Je leest ‘t hier

Van jezelf gaan houden kan volgens mij op twee manieren: de dingen die je goed hebt gedaan én goed doet ook daadwerkelijk zien, erkennen en waarderen. En wat je vindt dat je verkeerd doet aanvaarden. Vaak zien we de goede dingen niet, of maken ze veel kleiner dan dat ze daadwerkelijk zijn. Terwijl we juist de ‘slechte’ dingen gemakkelijk veel groter maken. Kijk maar eens goed naar situaties die je van kind af aan al hebt overwonnen. Waarschijnlijk als je hierbij stil staat, zie je dat je het eigenlijk al veel beter doet dan je denkt.

Waarom we pleasen

De dingen die we ‘verkeerd’ doen, hadden vaak ooit functie. Als iemand vroeger bijvoorbeeld weinig liefde kreeg, kan het heel goed zijn dat hij ‘pleasen’ als middel gebruikte om meer liefde te krijgen. Zodra je maar lang genoeg in zo’n omgeving hebt geleefd, is het volkomen normaal dat het pleasen tot een gewoonte hebt gemaakt. En je dit op latere leeftijd nog steeds doet. Vaak vergeten we dit en vergelijken we ons met anderen. Die anderen worden vervolgens de norm: ‘Als zij het kunnen, moet ik het toch ook kunnen?!’ Wanneer ik het dus niet kan, betekent het dat ik niet goed genoeg ben. Ieder mens is echter uniek. Iedereen heeft een ander lichaam, andere talenten en een andere opvoeding gehad. Het is dus gek om te vergelijken als je weet dat je uniek bent.

Afkijken mag

Natuurlijk mag je soms best een beetje afkijken. Je kan juist van mensen die iets goed doen afkijken hoe zij het doen. Alleen dat zij het wél kunnen en jij niet, wil niet zeggen dat jij een slecht, dom of fout persoon bent. Als wij waren geboren met hun lichaam, hun eigenschappen en in hun omstandigheden waren we hen geweest en hadden we precies hetzelfde gedaan. Als we een begripvolle en nieuwsgierige houding hebben en mensen niet veroordelen ontstaat er een basis van begrip en vertrouwen. Vanuit daar kunnen we anderen pas echt helpen.

Vond je dit artikel leuk? Dan zijn de vorige video’s van Dennis misschien ook wat voor jou:
Net zo goed worden als Tony Robbins? Dennis wilde het maar werd niet gelukkig
Kwetsbaarheid & kracht: gelukstrainer Dennis Buist vertelt!
Dennis Buist legt uit: Dit is waarom problemen zich herhalen!
Gelukstrainer Dennis Buist geeft online workshop energiemanagement

Vond je dit een leuk artikel? Deel het!

Gerelateerde artikelen

NIEUWSBRIEF
We sturen je wekelijks een overzicht van de populairste artikelen en incidenteel een aanbieding!
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverlaring.
INSCHRIJVEN
close-link
Gratis Video's
Vul hieronder jouw e-mailadres in en krijg gratis toegang tot alle yoga video's! Daarnaast sturen we je wekelijks onze populairste artikelen en incidenteel een aanbieding.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverlaring.
INSCHRIJVEN
close-link
NIEUWSBRIEF
We sturen je wekelijks een overzicht van de populairste artikelen en incidenteel een aanbieding.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverklaring.
INSCHRIJVEN
close-link