Five City Spa: holistische chill spot in Utrecht voor Body, Mind & Soul

Body
Five City Spa Utrecht
karlijn visser

Karlijn Visser
27.11.2017

Onlangs kreeg ik een uitnodiging voor een bezoek aan Five City Spa. Niet vaak spring ik in de trein naar Utrecht maar dit was zo’n leuke invite, die kon ik niet weigeren. Zo ontmoette ik eigenaresse Eveline Melcherts tijdens een kop Kusmi thee. Ze vertelde mij alles over de bijzondere producten waar ze mee werkt van Team Dr. Joseph en Bloom & Blossom, en haar passie voor de kracht van aanraking die haar behandelaars in hun massages verwerken. 

Five City Spa: holistische chill spot in Utrecht voor Body, Mind & Soul

Enzo, één van de mannelijke masseurs uit ‘Eefs team’ van wie ik een massage mocht ontvangen, nam me kort na de kennismaking met Eveline mee naar een sfeervolle behandelkamer voor een Five Full Body Massage. Denk aan kaarsjes, warm zacht licht en op de achtergrond een Ethnic Magic muziekje, want dat was mijn voorkeur op het intake formulier. Heerlijk vond ik het! Daarna was ik toe aan Intensive Purification facial met de 100% biologische producten van Team Dr. Joseph. Ik zou er kantjes over vol kunnen schrijven, maar het beste advies blijft toch echt om deze verzachtende cadeautjes voor jezelf zelf te ervaren. Na deze verwenmiddag ging ik in gesprek met Eveline, want natuurlijk was ik na de behandelingen alleen maar nieuwsgierig geworden naar haar verhaal, over hoe zij dit unieke plekje in het centrum van Utrecht heeft gecreëerd…

Waarom ben je Five City Spa begonnen?

Five City Spa UtrechtEveline: Ik wilde massages toegankelijker maken. Aanraking is helend, zeker in deze hectische tijd waarin mensen 24/7 online zijn. Of je nou top-sporter bent, tegen een burn-out aan zit of aan het herstellen bent van een bevalling: het is essentieel om in balans te zijn. Daarnaast heb ik tijdens mijn zwangerschap geen fijne plek kunnen vinden waar ik makkelijk naar toe kon om mijn rug te laten behandelen. Toen Five City Spa werkelijkheid werd, was de eerste aanschaf dan ook de speciale zwangerschapstafel met uitsparingen voor buik en borsten. De focus wilde ik leggen op verzorgen. Daarom bieden we bijvoorbeeld wel een pedicure behandeling aan, maar laten we het lakken achterwege.

Wat is er zo bijzonder aan de skincare producten van Team Dr. Joseph?

Five City Spa UtrechtEveline: De keuze voor Team Dr. Joseph was een logische stap in het proces om van Five City Spa een biologische spa te maken. Ik wil achter alle gebruikte ingrediënten in de producten kunnen staan, en dat was bij het merk waar ik voorheen mee werkte niet meer het geval. Toen kwam Team Dr. Joseph op mijn pad. Wat mij meteen opviel was de mooie uitstraling van het Team en de foto’s van de tuinen in Zuid-Tirol. Daarnaast vind ik het uitgangspunt van “self healing” van Dr. Joseph senior heel mooi; hij ging zelf op zoek naar natuurlijke remedies om te herstellen van een ongeluk. Van het een kwam het ander en omdat de uitwerking van de plant en bloemenextracten zo goed werkten is hij een “Team” gestart met like-minded mensen. Het mooie van dit merk is dat ze uitgaan van natuurlijke ingrediënten, maar ze gebruiken ook de laatste technologische methoden waardoor de producten bevredigend zijn voor de veeleisende consument. Ik heb Fabian, één van zijn zonen, persoonlijk ontmoet en heb hem alle kritische vragen kunnen stellen. Ook heb ik de producten uitgebreid getest en ben overtuigd geraakt. Niet geheel onbelangrijk voor Five City Spa; de behandelingen moeten goed aansluiten bij de producten. TDJ heeft prachtige behandelingen bedacht – geurenreizen – die wij nu ook aanbieden in de spa.

Waarin onderscheidt Five City Spa zich?

Five City Spa UtrechtEveline: Onder andere door een op maat gemaakte behandeling voor iedereen (zelfs een cursus baby-massage is toegevoegd aan het menu) te bieden waarin jouw wensen centraal staan. Dit doen we door het invullen van een intake waarop je je voorkeuren aangeeft: van soort muziek tot geur van de massage olie. Overigens zijn al onze oliën en gezichtsverzorgingsproducten die we gebruiken 100% biologisch. Daarnaast vond ik het belangrijk om een transparante, laagdrempelige en cultuurneutrale plek – dus zonder Buddha beeldjes, Chinese tekens aan de muur, etc. – te creëren in een rustige buurt. Vandaar dat de Spa zich in een woon- in plaats van winkelstraat bevindt met ruime openingstijden. Ik werk met masseurs die een opleiding bij Holos hebben gevolgd. Daarna krijgen ze bij ons nog een interne Five training. De keuze voor Holos-masseurs was snel gemaakt. Zij kijken naar de mens in verbinding met zijn of haar body, mind & soul.

Speciaal voor Holistik ontvangen de eerste 15 lezers die online een behandeling boeken bij Five City Spa een cadeautje van Eveline: een blikje Kusmi Tea onder vermelding van ‘Holistik’. Enjoy!

Mis nooit meer iets van Holistik!

Schrijf je in voor onze newsletter & never miss a single story.
Ja, houd mij op de hoogte!
Vond je dit een leuk artikel? Deel het!

Gerelateerde artikelen

NIEUWSBRIEF
We sturen je wekelijks een overzicht van de populairste artikelen en incidenteel een aanbieding!
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverlaring.
INSCHRIJVEN
close-link
Gratis Video's
Vul hieronder jouw e-mailadres in en krijg gratis toegang tot alle yoga video's! Daarnaast sturen we je wekelijks onze populairste artikelen en incidenteel een aanbieding.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverlaring.
INSCHRIJVEN
close-link
NIEUWSBRIEF
We sturen je wekelijks een overzicht van de populairste artikelen en incidenteel een aanbieding.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverklaring.
INSCHRIJVEN
close-link