Snik! Dit is de afscheidscolumn van expat girl Lotte in Singapore

by Lotte Middelbosch-Klomp 05.08.2017

Bijna 12 maanden in Singapore! De tijd is gevlogen. We hebben zoveel gedaan, gezien, geleerd en meegemaakt het afgelopen jaar. Het was super spannend om de sprong in het diepe te maken. En hoewel we heus nog genoeg beleven, is het toch tijd om een einde te maken aan deze column. Want nieuw als expat in Singapore ben ik inmiddels niet meer…

Snik! Dit is de afscheidscolumn van expat girl Lotte in Singapore

lotte Klomp, expat girl SingaporeUiteraard sluit ik dit Holistik blog-avontuur af met een laatste blik in ons leven hier. Ik heb inmiddels geschreven over de reizen, het opzetten van een eigen bedrijf, vrienden maken, over Singapore zelf en natuurlijk mijn geweldige man. Er is slecht één klein ‘niet geheel onbelangrijk’ persoontje dat nog niet aan de beurt is gekomen: Moos. Safe the best for last. Want als er iemand de dienst uitmaakt, is hij het wel.

Rond crossen in de jungle

lotte Klomp, expat girl SingaporeIk ben zo trots op Moos. Hij was bijna twee en begon net een beetje te praten toen we ons boeltje pakten, iedereen achterlieten en vertrokken. Kijk hem nou eens, een baasje van bijna drie. Hij spreekt inmiddels 50/50 Engels – Nederlands en schijnt de beginselen van het Chinees te kennen (ik kan het helaas niet testen). Moos kijkt niet meer op van een gigantische monitor lizzard in het park, zijn favoriete gerecht is ‘chicken rice’ en de hitte is voor hem geen reden om niet op zijn fietsje rond te crossen in de jungle. Eigenlijk hebben we ons nooit echt zorgen om hem gemaakt. We namen hem overal mee naartoe en hij leek zich altijd goed aan te passen. Dat hij het echter zo goed zou doe in Singapore had ik niet verwacht. Terwijl als ik terug kijk op het afgelopen jaar, heeft dit mannetje al zo veel meegemaakt. In twaalf maanden tijd is onze kleine reiziger twee keer in Bali geweest, heeft hij Maleisië, Thailand en Vietnam ontdekt en staat Nieuw-Zeeland op de planning. Wat een rijkdom! En dat is dan ook meteen waar ik soms mee worstel. De onverdeelde aandacht die hij van ons krijgt omdat we bijna altijd met z’n drieën zijn, het buitenleven en de vele reizen zijn natuurlijk niet de standaard in Nederland, mochten we ooit terug komen… Gelukkig is Moos nog jong en realiseert hij zich nog niet wat een geluk hij heeft. Wij wel. En uit angst dat hij het zich straks niet meer kan herinneren hou ik een dagboek bij en maak ik zo’n duizend foto’s en filmpjes per dag.

Terug naar Nederland

lotte Klomp, expat girl SingaporeAfgelopen week had Moos zijn eerste kinderfeestje. Als ik hem dan zie spelen met al die kids van verschillende nationaliteiten ben ik blij met onze keuze. Als gezin heeft het ons zo verrijkt en nog dichter bij elkaar gebracht. Verhuizen naar het buitenland zet je weer even terug op nul. Nul vrienden, nul kennis van het land en de cultuur, nul idee van wat je dan gaat doen de hele dag. Voor mij persoonlijk heeft het afgelopen jaar veel groei betekent. Ik heb zulke lieve mensen leren kennen door open te staan voor nieuwe ontmoetingen, de moed en vastberadenheid ontwikkeld (terwijl ik stiekem best een ‘afraffelaar’ ben) om een eigen bedrijf te starten en de bevestiging gekregen dat Jarno en ik (buiten dat we echt heel veel van elkaar houden) een onverslaanbaar sterk team zijn. Voorlopig zitten we hier nog goed. Maar ik kijk stiekem soms nu al uit naar de terugkomst in Nederland. Dit avontuur is fantastisch, maar zonder onze vrienden en familie is ons leven toch niet helemaal compleet…

Mis nooit meer iets van Holistik!

Schrijf je met de knop hieronder in voor onze newsletter & never miss a single story.
Ja, houd mij op de hoogte!

Wil je meer van Lotte’s avonturen lezen? Check dan haar vorige columns:
Lotte onthult haar nieuwe bedrijf
Een ode aan haar lieve man Jarno
Expat girl Lotte maakt de balans op in Singapore
Post uit Singapore: Lotte’s zoontje van 2 zingt Chinees
Expat girl in Singapore: 2 dagen na haar bruiloft liet Lotte alles achter
Een sociaal leven opbouwen in Singapore: Lotte doet het

Vond je dit een leuk artikel? Deel het!

Gerelateerde artikelen

NIEUWSBRIEF
We sturen je wekelijks een overzicht van de populairste artikelen en incidenteel een aanbieding!
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverlaring.
INSCHRIJVEN
Gratis Video's
Vul hieronder jouw e-mailadres in en krijg gratis toegang tot alle yoga video's! Daarnaast sturen we je wekelijks onze populairste artikelen en incidenteel een aanbieding.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverlaring.
INSCHRIJVEN
NIEUWSBRIEF
We sturen je wekelijks een overzicht van de populairste artikelen en incidenteel een aanbieding.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverklaring.
INSCHRIJVEN