Workshop familie-opstellingen met Els van Steijn

19/01/2020
Workshop familie-opstellingen met Els van Steijn
Karlijn Visser Evelyn van Hasselt

Holistik
08.11.2019
LocatieConservatorium Hotel Amsterdam Kosten€149 (ex BTW en servicekosten)
Startdatum19/01/2020 Einddatum---

Op zondag 19 januari 2020 organiseert Holistik een workshop familie-opstellingen. De workshop wordt gegeven door familiesytemen-expert Els van Steijn vanuit de visie van haar bestseller De fontein, vind je plek. Tijdens de workshop ervaar je hoe de onzichtbare wetmatigheden van jouw familiesysteem zich herhalen in je huidige leven. Een familie-opstelling kan deze patronen aan het licht brengen en biedt handvatten om ze vervolgens te doorbreken.

Het bijzondere van een opstellingendag is dat je gaat inzien hoe leden van een familie onlosmakelijk met elkaar zijn verbonden. Met de ratio lijkt het alsof je kunt breken met je familie, maar op een ander niveau lukt dat niet. Dat heeft vervolgens effect op je dagelijkse gang van zaken in je leven. Op 19 januari gaan we met 40 mensen aan de slag in de Symphony Room van het Conservatorium Hotel in Amsterdam. We beginnen de dag met een geleide meditatie waarbij je jezelf verbindt met je systeem van herkomst. Vervolgens worden de basisprincipes van ‘de fontein’ toegelicht en redenen waarom je mogelijk niet goed op jouw eigen unieke plek staat.

Het grootste gedeelte van de dag staat in het teken van vijf familieopstellingen. Vijf deelnemers kunnen een persoonlijke vraag inbrengen op basis waarvan we een opstelling gaan doen. We gaan dan onderzoeken hoe de fontein in deze familie stroomt en kijken waar mogelijk ruimte is om de fontein vloeiender te laten stromen. De opstellingen worden ondertiteld door Els waardoor je zowel begrijpt als doorvoelt wat er gebeurt. Een mens is aan de ene kant heel uniek en aan de andere kant ook weer niet; we delen menselijkheid en resoneren mee op thema’s van de ander. Een opstelling van de ander – hoewel je er zelf niet aan meedoet – kan voor een enorme resonantie bij jezelf zorgen. Op een diep niveau word je geraakt en vindt er een schoonmaak van binnen in jezelf plaats. Vaak juist op de stukken waar je zelf niet altijd goed bij kunt komen, omdat je ratio of overlevingstactiek dat niet toestaan.

Mogelijk dat jij gedurende de dag een opstelling krijgt, misschien ook niet. Je kunt gedurende de dag uitgenodigd worden als representant van de opstelling van een ander. Je vertegenwoordigt op dat moment iemand uit het familiesysteem van de ander. Ga er maar vanuit dat jij die representantenrol niet voor niets krijgt en dat het iets bij jou raakt, wat nieuwe ruimte schept. Voel je je niet prettig in de rol van representant? Je mag altijd zonder opgave van redenen weigeren.

Praktische informatie & tips

Vanaf 9.30 uur staat er koffie met wat lekkers klaar. We starten om stipt 10.00 uur en sluiten af om uiterlijk 17.00 uur. Voor de lunch en tussendoortjes wordt gezorgd. Mocht je specifieke dieetwensen hebben, laat het dan weten door een mail te sturen naar femke@holistik.nl.

Gedurende de dag kan de temperatuur gevoelsmatig nogal eens variëren. Daarom is het handig om je in ‘laagjes’ te kleden. Ook is het raadzaam om comfortabele schoenen te dragen, zonder al te hoge hakken.

Over het algemeen wordt het als ontspannen ervaren om op de avond van de opstellingendag geen privé of werkafspraken te hebben staan.

Vind je dit een leuk evenement? Deel het!
NIEUWSBRIEF
We sturen je wekelijks een overzicht van de populairste artikelen en incidenteel een aanbieding!
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverlaring.
INSCHRIJVEN
close-link
Gratis Video's
Vul hieronder jouw e-mailadres in en krijg gratis toegang tot alle yoga video's! Daarnaast sturen we je wekelijks onze populairste artikelen en incidenteel een aanbieding.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverlaring.
INSCHRIJVEN
close-link
NIEUWSBRIEF
We sturen je wekelijks een overzicht van de populairste artikelen en incidenteel een aanbieding.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverklaring.
INSCHRIJVEN
close-link