The School of Life: 1-day intensive ‘De weg naar kalmte’

7 maart 2020
The School of Life: 1-day intensive ‘De weg naar kalmte’
Karlijn Visser Evelyn van Hasselt

Holistik
20.01.2020
LocatieAmsterdamKosten€99 (inc. lunch)
Datum7 maart 2020

Wie wil er nou niet wat geduldiger zijn? Meer kunnen lachen om tegenvallers? En iets rustiger reageren op alle dagelijkse irritaties? De realiteit? Zorgen en stress vullen onze dagen en, niet te vergeten, nachten. Bijna altijd zijn ze op de achtergrond aanwezig. (Misschien zelfs nu?)

The School of Life: 1-day intensive De weg naar kalmte

Vaak wordt stress als iets lichamelijks gezien. Iets wat daarom ook het best op lichamelijke wijze kan worden bestreden: met warme baden, speciale theeën en lange wandelingen. Maar stress is in essentie een mentaal fenomeen. Het is het resultaat van onze ideeën. Daarom hebben we betere ideeën nodig waar we op drukke momenten uit kunnen putten.

Deze intensive neemt je mee op reis langs een groot aantal kalmerende ideeën. We leren onder andere over:

  • Het belang van pessimisme: we bestuderen de rol die onze verwachtingen hebben in het bepalen van waar we kwaad van worden en waar we rustig mee omgaan.
  • Pessimistische veerkracht: we bekijken hoe de achterliggende angst dat we een slechte uitkomst niet aankunnen onze zorgen vergroot, en eigenlijk altijd onjuist is.
  • Hoe we onze zorgen organiseren: we observeren hoe nuttig het is om een lijst te maken van onze zorgen, in plaats van ze vrij rond te laten dwalen in ons hoofd.
  • Het accepteren van de grenzen aan onze vrije wil: we staan stil bij het feit dat het idee dat we overal invloed op kunnen hebben situaties kan verergeren.
  • De natuur en rust: we bestuderen hoe de natuur ons kan helpen een kalmer perspectief in te nemen.
  • Bedoeld en onbedoeld onrecht: we bekijken hoe snel we het gevoel dat ons onrecht is aangedaan verwarren met het idee dat iemand ons opzettelijk onrecht aandoet.

Zo lang we leven, gaan we nooit perfecte kalmte bereiken. Wel kunnen we leren iets rustiger met onrust om te gaan. Deze drukke dag over kalmte geeft je enkele krachtige lessen die een leven lang meegaan.

Over de docent

Jan-Wolter Bijleveld gelooft dat vragen minstens zo waardevol zijn als antwoorden. AIs zelfstandig conceptmaker en tekstschrijver werkt hij voor uiteenlopende organisaties. Hij vindt het steeds weer een uitdaging om een onderwerp op zo’n manier toegankelijk te maken dat je er iets mee kan – als schrijver en als spreker. Hij bedacht Lsltn.nl en schreef de boeken LoslatenLosleven en Losser werken.

Vind je dit een leuk evenement? Deel het!
NIEUWSBRIEF
We sturen je wekelijks een overzicht van de populairste artikelen en incidenteel een aanbieding!
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverlaring.
INSCHRIJVEN
close-link
Gratis Video's
Vul hieronder jouw e-mailadres in en krijg gratis toegang tot alle yoga video's! Daarnaast sturen we je wekelijks onze populairste artikelen en incidenteel een aanbieding.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverlaring.
INSCHRIJVEN
close-link
NIEUWSBRIEF
We sturen je wekelijks een overzicht van de populairste artikelen en incidenteel een aanbieding.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverklaring.
INSCHRIJVEN
close-link