Esther Perel: Opnieuw leren verbinden (online event) door The School of Life

Donderdag 30 april
Esther Perel: Opnieuw leren verbinden (online event) door The School of Life
Karlijn Visser Evelyn van Hasselt

Holistik
20.04.2020
Vanaf €10

Op 30 april host The School of Life een online Zoom event met de beroemdste relatietherapeut ter wereld, Esther Perel! Esther Perel komt vanuit de V.S. naar onze huiskamers met heldere ideeën en praktische tips over hoe we in deze tijd op een goede manier verbonden blijven met onze partners, vrienden, familieleden en collega’s.

Want hoe zorgen we dat we ons niet gek laten maken door alle digitale communicatie? Welke regels moeten we onszelf stellen? Hoe voeren we goede gesprekken met de mensen die dichtbij ons staan over wat er gaande is? Hoe vinden we steun als we alleen zijn? En hoe verdiepen we onze connectie?

Terwijl we anderen harder nodig hebben dan ooit, staan veel relaties onder spanning. Geliefden die nu ook co-workers zijn en collega’s die we nooit meer eventjes bij het koffiezetapparaat spreken; de vormen zijn gewijzigd. Esther Perel helpt ons bewust te worden van de betekenis van deze veranderingen. Want alleen als we hier inzicht in hebben, kunnen we een nieuwe verbinding vinden en er voor elkaar zijn.

Het programma

Het eerste deel van het evenement bespreekt Esther Perel de uitdagingen die we nu tegenkomen in onze relaties met onze partners, familie en vrienden. Hoe kunnen we op een creatievere manier verbinding zoeken met de mensen die we nu niet kunnen zien? En wat moeten we doen om onze romantische relaties sterk te houden?

Op basis van de schat aan informatie die ze haalde uit haar duizenden sessies relatietherapie, laat Esther Perel zien hoe onze persoonlijke geschiedenis grotendeels bepaalt hoe we in deze situatie op elkaar reageren. Worden we extra aanhankelijk of nemen we juist veel afstand – fysiek en emotioneel? Storten we ons vol overgave op alle digitale kanalen of kijken we liever eerst de kat uit de boom? Er zijn redenen te vinden voor waarom we doen wat we doen. Esther Perel toont de verschillende dynamieken die kunnen ontstaan en vertelt ons hoe we hier invloed op kunnen uitoefenen.

Het tweede deel van het evenement gaat over onze werkrelaties. Want net zoals de kwaliteit van ons leven bepaald wordt door de kwaliteit van onze relaties, wordt de kwaliteit van ons werk bepaald door onze werkrelaties. En juist omdat de afstand voor velen groter is, hebben ook deze relaties wat extra aandacht nodig. Hoe zorgen we dat we niet allemaal lamgeslagen worden door alle verschillende vormen van digitale communicatie waar we opeens mee moeten werken? En wat kunnen we doen om onze collega’s echt te blijven zien, ook als we niet bij elkaar mogen zijn?

Tussendoor en na afloop is er de mogelijkheid om jouw vragen voor te leggen aan Esther Perel.

We organiseren dit programma omdat de twee events in het Concertgebouw en het event in De Doelen die we op 29 en 30 april hadden gepland verplaatst moeten worden, terwijl we juist nu de lessen van Esther Perel zo goed kunnen gebruiken. Iedereen die een ticket heeft voor een van deze evenementen met Esther Perel kan gratis deelnemen aan het online Event en ontvangt van ons een link.

Over Esther Perel

Esther Perel is wereldwijd een van de grootste experts in moderne liefdesrelaties. Miljoenen fans lazen haar boeken in meer dan 25 talen, tientallen miljoenen genoten van haar online talks en haar podcasts behoren tot de populairste ter wereld.

Perel brak door met haar boek Mating in Captivity: Unlocking Erotic Intelligence. Later startte ze een podcast vanuit een volstrekt origineel idee: live relatietherapiesessies opnemen en combineren van commentaar door haarzelf. Deze briljante vondst legden miljoenen stellen en singles eerder op bed om nog even naar de podcast Where Should we Begin? te luisteren. Haar tweede boek was opnieuw spot on. Dit keer verdiepte ze het taboe van ontrouw in relaties en deelde ze een pleidooi voor een genuanceerde kijk hierop. The State of Affairs: Rethinking Infidelity werd een NYT-bestseller. Dit jaar lanceerde ze een nieuwe podcast, How’s Work, waarin ze haar inzichten toepast op een voor haar nieuw terrein: relationele intelligentie in organisaties.

Deze maand kwam ze razendsnel met een nieuw seizoen van Where Should We Begin, over: Couples Under Lockdown. Hierin volg je een sessie relatietherapie van een koppel in lockdown. Ook biedt ze op haar website en via haar nieuwsbrief verschillende gratis ‘resources’ aan voor het vinden van verbinding tijdens lockdown: estherperel.com.

Praktische informatie

Datum: Donderdag 30 april
Start: 20:00 uur CET
Einde: 21:00 uur CET
Voertaal: Nederlands
Locatie: Zoom
Early bird tickets: € 10,- (+ € 0,90 servicekosten)
Tickets 1st release: € 15,- (+ € 0,90 servicekosten)
Tickets 2nd release: € 20,- (+ € 0,90 servicekosten)

Vind je dit een leuk evenement? Deel het!
NIEUWSBRIEF
We sturen je wekelijks een overzicht van de populairste artikelen en incidenteel een aanbieding!
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverklaring.
INSCHRIJVEN
close-link
Gratis Video's
Vul hieronder jouw e-mailadres in en krijg gratis toegang tot alle yoga video's! Daarnaast sturen we je wekelijks onze populairste artikelen en incidenteel een aanbieding.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverlaring.
INSCHRIJVEN
close-link
NIEUWSBRIEF
We sturen je wekelijks een overzicht van de populairste artikelen en incidenteel een aanbieding.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverklaring.
INSCHRIJVEN
close-link
Reserveer!
Wil je verzekerd zijn van een box? Vul hieronder je e-mailadres in en we zetten je op de speciale pre-order lijst! Dan ontvang je als eerste een mailtje als de nieuwe box online staat.
INSCHRIJVEN
close-link