New contributor vanuit Berlijn: Eva Lia schrijft over Aziatische visie op holisme

Heart + Soul
eva lia, berlijn, zwanger, the cookteaser
karlijn visser, holistik

Karlijn Visser
03.07.2019

Eva Lia Jordan is vanaf dag één lid van onze Holistik-family en al bijna 15 jaar een van mijn beste vriendinnetjes. Ze verruilde onlangs voor de liefde het bruisende Amsterdam voor Berlijn. Momenteel is ze hoogzwanger van haar eerste kindje. Eva’s Singaporese roots, liefde voor healing foods, humor, creativiteit, oog voor schoonheid en kunst maken haar tot een veelzijdige lady waar we iets van op kunnen steken. Vandaar dat we haar gevraagd hebben om maandelijks een blog bij te houden over haar Aziatische visie op het holisme. 

New contributor vanuit Berlijn: Eva Lia schrijft over Aziatische visie op holisme

Eva: ‘Hi lieve Holistika! Ik ben Eva en Evelyn & Karlijn hebben mij gevraagd om maandelijks een vaste column te gaan schrijven voor Holistik. Karlijn is een van mijn beste vriendinnetjes en een van de vele dingen die ons bindt en waar we allebei enorm van houden is schrijven.

The Cookteaser

eva lia, berlijn, zwanger, the cookteaserIk ben Nederlands, lees: ik ben in Nederland geboren en heb een Nederlands paspoort. Maar, ik zie er net een tikkie, heel erg anders uit ;-). Mijn roots liggen namelijk in Singapore. Mijn ouders zijn Singaporees en mijn hele leven zijn we met regelmaat terug naar Singapore gevlogen om daar familie en vrienden op te zoeken. Door deze achtergrond is zowel mijn opvoeding als de daadwerkelijke voeding die bij ons thuis werd geserveerd niet de standaard Hollandse pot. In 2012 was ik met mijn bedrijf thecookteaser.com één van de eerste bloggers op het gebied van healthy conscious food. Dit groeide snel uit tot een succesvol catering, event en food concepting agency. Ik had mijn oude baan opgezegd en werkte samen met een team aan de groei van mijn bedrijf. Op het hoogtepunt van mijn carrière leerde ik mijn man Alex kennen, die mij ervan overtuigde alles achter te laten in Amsterdam en samen een nieuw leven met hem te beginnen in Berlijn, Duitsland.

Het gezondste sap van Nederland

Bestellen

Okay, dit klinkt best abrupt en tegelijkertijd ook wel heel erg romantisch niet? Haha. Mijn intro is dan ook echt even in een paar zinnen uitgetikt. En zo snel als dat ik het nu verwoord achter mijn laptop, zo eenvoudig was het niet in de realiteit. Maar zoals dat met veel dingen gaat in dit leven, ben ik blij dat ik met een open mind mijn pad bewandel. Hierdoor zie ik minder obstakels en voel ik minder angst, waardoor ik weer grotere en diepere sprongen waag zonder er te lang bij stil te staan. Daarover meer in mijn toekomstige blogposts!

Chinees medicijndrankje

eva lia, berlijn, zwanger, the cookteaserDat voeding veel meer is dan alleen je trek stillen is mij met de paplepel ingegoten. Ik kreeg van jongs af aan vaak een ‘chinees medicijn drankje’ (zo noemde ik het als kind) dat mijn oma vaak meebracht of mijn ouders zelf maakten. Het is een ontzettende vies bitter smakende thee of bouillon getrokken van diverse Chinese kruiden en medicinale wortelen die urenlang met water en soms kip bouillon om de vieze smaak te ‘camoufleren’ (nou ik kan je vertellen, dat werkte echt voor geen meter) werden gekookt.

Ik begon standaard al te huilen op het moment wanneer ik mijn oma zag aan komen lopen met die potten in haar hand… Ze kalmeerde mij vervolgens met quotes als: Het is ‘Goed voor je huid’, ‘goed voor je gezondheid’, ‘goed om groot en sterk te worden’, ‘je wordt er knap van.’ Waarschijnlijk had ze dat laatste bedacht als iets om te overtuigen tijdens een acne aanval in mijn pubertijd?! Na ja, goed voor alles dus! Ik was verplicht om het op te drinken. Veel tranen en gezeur later, loop ik nu zelf de gekke Chinese kruiden winkeltjes af in Singapore om de juiste mix te kopen en zelf het drankje te maken terug in Europa.

Aziatische visie op holisme

eva lia, berlijn, zwanger, the cookteaserIn mijn blogs ga ik je meer van mijn kennis meegeven over de Aziatische benadering van het holisme en hoe je dit praktisch toe kunt passen in je eigen leven. Daarnaast ben ik ook nog eens hoog zwanger, iets waar Alex en ik ZO ONTZETTEND BLIJ mee zijn! Ja dit was gepland, ja dit is super gewenst, ja ik wist altijd al dat ik moeder wilde worden, en nee, het was niet geheel gemakkelijk om zwanger te worden. Dit vraagt om een blogpost binnenkort geheel gewijd aan dit onderwerp.

Het is voor mij als iets vanzelfsprekends dat ik de holistische levensstijl heb voor hoe ik graag voor mijn lichaam, geest en de nog ongeboren baby zorg. Nu wellicht nog bewuster dan ooit. Sinds dag één dat ik zwanger ben voel ik namelijk al een enorme grote verantwoordelijkheid voor de kleine. En voor iemand die erg competitief is ingesteld, zijn de simpele woorden bij elke echo check als ‘gemiddeld goed’ opeens de mooiste woorden die ik kon horen. Je wilt niks liever dan dat je baby je in je buik zich normaal ontwikkeld. Wanneer ik daar lig wil ik nergens in uitblinken. Gewoon is gewoon perfect!

Dear Visual Diary

Hopelijk heb je mijn eerste blog met net zoveel plezier gelezen als dat ik hem heb geschreven. Wil je meer visueel gepleased worden? Volg mij dan op Instagram via @dearvisualdiary waar ik regelmatig ‘stories’ post. Of als je vragen hebt of gewoon iets leuks wil delen kan je me daar vinden’.

Foto collage Evelyn en Karlijn Twee foto's Evelyn en Karlijn

Mis nooit meer iets van Holistik!

Schrijf je in voor onze newsletter & never miss a single story.
Ja, houd mij op de hoogte!
Vond je dit een leuk artikel? Deel het!

Gerelateerde artikelen

NIEUWSBRIEF
We sturen je wekelijks een overzicht van de populairste artikelen en incidenteel een aanbieding!
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverklaring.
INSCHRIJVEN
close-link
Gratis Video's
Vul hieronder jouw e-mailadres in en krijg gratis toegang tot alle yoga video's! Daarnaast sturen we je wekelijks onze populairste artikelen en incidenteel een aanbieding.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverlaring.
INSCHRIJVEN
close-link
NIEUWSBRIEF
We sturen je wekelijks een overzicht van de populairste artikelen en incidenteel een aanbieding.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverklaring.
INSCHRIJVEN
close-link
Download nu jouw gratis Back to Balance mini guide


  We gaan zorgvuldig om met je gegevens en sturen af en toe een e-mail. Zie onze privacyverklaring.
  Download nu jouw gratis Conscious Aging mini guide


   We gaan zorgvuldig om met je gegevens en sturen af en toe een e-mail. Zie onze privacyverklaring.
   Download nu jouw gratis Body Guide mini


    We gaan zorgvuldig om met je gegevens en sturen af en toe een e-mail. Zie onze privacyverklaring.