Zo eet je jezelf naar een hogere energiefrequentie

Food
karlijn visser

Karlijn Visser
17.08.2017

Suzanne Poot is Plantbased health coach. Maar voordat het zover was verbleef ze met vage gezondheidsklachten in het beroemde Hippocrates Health Institute in Palm Beach, waar Brian Clement de grondlegger van is. Ze leerde er over de kracht van plantaardig eten, dat een glas groen sap voor honderdduizend dingen ingezet kan worden en vooral: wat gezonde voeding doet met je energiefrequentie. Daar wilden wij natuurlijk alles over weten, want hoe hoger die frequentie, hoe beter voor je geluksniveau :-). 

Zo eet je jezelf naar een hogere energiefrequentie

Kirlian fotografieDe wetenschap is erachter gekomen dat alles uit energie bestaat. Dus ook ons lichaam, gedachten en onze voeding. Kirlian fotografie* laat dit al vanaf de jaren ’30 zien. Zodra je energierijke voeding eet, voed je het (energetische) lichaam, al haar bijbehorende cellen en de geest met voelbare energie. Biologische, pure plantaardige voeding bevat de meeste energie en trilt het hoogste. Door dit onbewerkt te eten zoals moeder natuur het ons geeft, voed je jezelf met energie. Je trilling gaat omhoog en wordt verfijnder. Van bewerkte voeding daarentegen (lees: doorgekookt en vaak met toevoegingen van chemische conserveringsmiddelen) gaat je energiefrequentie omlaag, deze wordt zwaarder. Je kunt het ook merken. Eet bijvoorbeeld maar een 2 weken puur en plantaardig en voel wat het met je doet.

Mis nooit meer iets van Holistik!

Schrijf je in voor onze newsletter & never miss a single story.
Ja, houd mij op de hoogte!

Van wat voor eten gaat je energiefrequentie omhoog?

Suzanne: Zodra we plantaardige, onbewerkte voeding gaan eten, het liefst zo vers en biologisch mogelijk, merk je dat je lijf hierop reageert. Eet met name bladgroente, gewone groente, kiemgroente, fruit, noten en zaden. Je cellen krijgen door dit soort voeding veel meer zuurstof en energie binnen. Samen met alle voedings- en plantstofjes behoort deze voeding tot één van de krachtigste op aarde. En dat maakt dat ons lichaam optimaal kan functioneren. Je kunt jezelf hiermee trouwens letterlijk blijer eten en drinken. Groene sappen werken geweldig!

Als je (nog) niet gewend bent om vegan, raw of vegetarisch te eten: met welke veranderingen in je voedingspatroon kun je dan beginnen om je trilling omhoog te gooien?

Suzanne: Start je dag met het drinken van verse groentesappen. Maak deze het liefst zelf met een slowjuicer, want dan behoud je alle voedingsstoffen én energie. Drink elke ochtend een groot glas van dit sap op een nuchtere maag en voel bewust wat het met jouw energielichaam doet. Daarnaast voed je jezelf ook gelijk met heel veel makkelijk opneembare nutriënten die je lichaam goed kan gebruiken.

Welke voeding helpt je energetischefrequentie in rap tempo stijgen?

Suzanne: Voeding met een zeer hoge energiefrequentie zijn algen, donkergroene bladgroente, zeegroente, kiemgroente en tarwegrassap. Dit komt onder andere door het hoge gehalte aan chlorofyl, ook wel vloeibaar zonlicht genaamd. Want naast veel energie, bevatten deze producten ook de meeste voedingsstoffen.

Maar hoe weet jij dit dan allemaal?

Suzanne: Deze kennis komt van het meest vooraanstaande gezondheidsinstituut ter wereld. Het Hippocrates Health Institute bestaat al ruim 60 jaar en jaarlijks trekken er honderdduizenden mensen van over de hele wereld naar toe. Zelf verbleef ik er 3 maanden en deed daar mijn opleiding tot Health Educator. Ook scheef ik er mijn boek ‘Rauw, naakt en gezond’ (inmiddels vertaald in Engels en verkocht in 16 landen). Het is mijn missie om deze kennis met zoveel mogelijk mensen te delen, want meer geluk en gezondheid is voor iedereen weggelegd.

Vertel eens over het Master Your Health and Happines programma?

Suzanne PootSuzanne: Dit is mijn online programma – afgekort MYHH – waarin ik mensen van alles leer vanuit het Hippocrates Health Institute. Het programma is gebaseerd op natuurlijk leven met plantaardige voeding en met een holistische visie. Het is werkelijk wonderlijk hoe ons lichaam in elkaar steekt. En als we het met de meest optimale natuurlijke voeding gaan voeden, krijgt het lichaam de kans om optimaal te functioneren. Voeg daar de juiste mindset en leefstijl aan toe en er kunnen wondertjes gebeuren met zowel lichaam en geest. In dit 8 weekse online programma neem ik mensen stap voor stap mee in deze krachtige, energierijke leef-en eetstijl. Met liefde voor jezelf en moeder natuur.

Iets voor jou?

Wil jij van Suzanne leren en zelf ervaren wat energierijke, puur plantaardige voeding voor jouw gezondheid, geluk en energetisch lichaam kan betekenen? Doe dan mee met haar online programma. Dit start op 16 september. In 8 weken neemt Suzanne je mee op een bijzonder krachtige reis. Met code holistikkorting30 ontvang je tot 14 september €30 op het programma. Aanmelden kan via suzannepoot.nl/myhh

*Kirlianfotografie is het fotograferen van objecten in een hoogfrequent hoogspanningsveld met een spanning van meer dan 1000 volt. Deze methode is genoemd naar het ArmeensRussische echtpaar Semjon en Valentina Kirlian; twee Russische technici, die in de jaren 1930 toevalligerwijze deze manier van fotograferen ontdekten.

Vond je dit een leuk artikel? Deel het!

Gerelateerde artikelen

NIEUWSBRIEF
We sturen je wekelijks een overzicht van de populairste artikelen en incidenteel een aanbieding!
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverlaring.
INSCHRIJVEN
close-link
Gratis Video's
Vul hieronder jouw e-mailadres in en krijg gratis toegang tot alle yoga video's! Daarnaast sturen we je wekelijks onze populairste artikelen en incidenteel een aanbieding.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverlaring.
INSCHRIJVEN
close-link
NIEUWSBRIEF
We sturen je wekelijks een overzicht van de populairste artikelen en incidenteel een aanbieding.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverklaring.
INSCHRIJVEN
close-link