Ben jij een smombie (smartphone zombie)? Dit is hoe je telefoon je energetisch leeg trekt

Heart + Soul
Dorrith Beijnes

Dorrith Beijnes
08.03.2018

Dorrith Beijnes geeft yoga- en meditatieles en ziet veel meer dan de meesten van ons. Ze kan zich maar liefst open stellen tot de 7e dimensie. Het zien van energiekoorden is voor haar dan ook de normaalste zaak van de wereld. Je smartphone heeft een grote invloed op de hoeveelheid energiekoorden die jij aan jezelf verbindt. Hak je ze niet af en toe bewust door, dan kun je een schim van jezelf worden. Dorrith dook voor ons de wetenschappelijke literatuur in en vond een aantal schokkende feiten over de gevaren van straling die er aan je geliefde mobieltje kleven…

Ben jij een smombie (smartphone zombie)? Dit is hoe je telefoon je energetisch leeg trekt

So your kids must love the iPad?” vraagt journalist Nick Bilton van de New York Times aan Steve Jobs in 2010. Dit naar aanleiding van de lancering van het toenmalige digitale wonder. Jobs’ antwoord is verrassend: “They haven’t used it”. Bilton valt even stil, hervat zich en vervolgt dat hij zich voorstelde dat Jobs’ zijn huis eruit zou zien als een giant nerd’s paradise met touchscreens als muren en de eettafel bestaande uit tegels van iPads etc. “Nope, not even close” laat Jobs vriendelijk weten. Toen Karlijn en ik het hadden over de energie van de mobiel, dacht ik meteen aan bovenstaand verhaal. Het is interessant want niet alleen Steve Jobs, maar vele andere Silicon Valley CEO’s en uitvinders blijken hun kinderen al jarenlang naar scholen te sturen ZONDER mobieltjes, schermen en wifi- aansluitingen. Waarom? Kennelijk is er iets dat zij wél weten over hun producten en wij niet.

Wil je niets meer missen van Holistik?

Vergeet dan niet om ons ook te volgen op Instagram!
Ga naar instagram

Geen onschuldige beste vriend

Van alle schermen vind ik de smartphone het meest fascinerend. In korte tijd heeft dit apparaat dezelfde status veroverd als onze sleutelbos en portemonnee. En eigenlijk nog een klasse hoger: als een soort goede vriend die je altijd gezelschap houdt. Hij ligt naast je bord tijdens het eten, voor je glas wijn als je borrelt en op je nachtkastje terwijl je slaapt. Het is ongelofelijk wat een mobiel allemaal kan. Maar is het ook nodig een mobiel altijd bij je te hebben? Wat dan ook de motivatie mag zijn: sleutels en portemonnees zijn vrij onschuldige materie om continue bij je te dragen. Met een mobiel ligt dat echter heel anders. De vraag is: wat is de impact van de mobiel op je lichaam?

Mobiele telefoon en energiekoorden

Omdat tegenwoordig vrijwel alle communicatie met je mobiel gedaan kan worden, is het interessant om het energetische aspect eens onder de loep te nemen. Waarschijnlijk ben je bekend met de chakra’s, de energiewielen om ons lichaam heen. Door je chakra’s verbind je je met mensen, plaatsen en situaties via energiekoorden. Deze koorden bestaan écht, ik kan ze soms letterlijk zien bij mensen. Via koorden stroomt energie. Dit kan liefde en warmte zijn als vrienden met elkaar praten, maar dit kan ook pijn en woede zijn als je op een website leest over een oorlog. Koorden bestaan onafhankelijk van tijd en ruimte. Daarom kan je bijvoorbeeld voelen dat iemand boos op je is, zonder dat deze persoon op dat moment voor je staat. In de energie geldt een aantal wetten, één daarvan is: waar je je mee verbindt, komt je lichaam binnen. Bij social media is het zo dat als je naar een pagina kijkt, je je niet alleen verbindt met die pagina, maar met het hele veld erachter. Dus iedereen die verbonden is met deze pagina. Sociale media zijn dus energetische velden. Die velden blijven hangen, net als wolken. Met het verschil dat wolken bewegen en verdwijnen en deze velden niet.

Instagram: duizenden energetische verbindingen

Je kunt je nu  wel voorstellen dat we via Whatsapp, Instagram etc. wel duizenden verbindingen maken op één dag. Als je niets doet om die verbinding te verbreken, blijven vele koorden openstaan. Met name de velden/personen waarmee je je dagelijks verbindt. Het gevolg is dat focussen moeilijk wordt (wat wilde ik ook alweer doen?); je aandachtspanne ingrijpend verkort (hoe lang kan jij bij een boek/artikel/filmpje blijven?) en misschien nog wel het belangrijkste: door die enorme energie-uitwisseling ‘word’ je als het ware al die duizenden mensen, en blijft er steeds minder van jezelf over. Je komt als het ware los van jezelf. Zeker als je een gevoelig type bent. Vaak tune ik even in op de groep aan het einde van bijvoorbeeld de yogales om te kijken of ze nog iets nodig hebben. Steeds vaker krijg ik te horen van mijn gidsen: ‘Ze zijn verward over wie ze zijn, stuur ze duidelijkheid’ en ‘Een groot deel van de groep zweeft en dit maakt ze angstig, geef ze roots & houvast’. Dit was 5 jaar geleden totaal niet aan de orde. Kortom, het is handig dat je er een gewoonte van maakt deze verbindingen te verbreken. Hoe? Daar heb ik een aantal tips voor.

Energetische koorden doorknippen

De energetische verbindingen kun je op verschillende manieren door knippen. Bijvoorbeeld met behulp van:

  1. Affirmatie: dit is een techniek waarbij je in feite jezelf herprogrammeert. Je hersenen geloven wat ze vaak te zien of te horen krijgen en bouwen daar filters op. Met affirmaties verander je deze filters. Daar komt bij: al jouw cellen volgen jouw stem, die kennen ze namelijk het langste en het beste. Succes zit hem in de herhaling. De volgende kan je gebruiken voor social media. Zeg hardop: “Ik verbreek alle verbindingen die ik vandaag online (en offline) heb gemaakt”.
  2. Visualisatie: Stel je voor dat je al die lijnen ook zíet met wie jij je hebt verbonden, een bundel van witte koorden. Net als een visser die zijn netten verzamelt. Als je die bundel koorden vasthoudt, visualiseer dan violet licht en snij die verbindingen door, met je hand, maar je kan ook een zwaard of schaar visualiseren. Laat dat maar over aan je verbeeldingskracht. Doe dit alles zonder oordeel. De intentie is voldoende. Langzaam maar zeker zal je meer vertrouwen krijgen in dit ritueel en ook het verschil gaan voelen.

Na stap 1 of 2 breng je bewuste de aandacht naar beneden, naar je voeten. Wees je bewust van je voeten en de verbinding met de aarde. Je kan ook visualiseren dat er dikke wortels uit je voeten komen, die je krachtig verbinden met de aarde. Op deze manier kom je weer in je eigen energie.

Smartphone schadelijk voor gezondheid

Naast het energetische aspect, is goed om iets meer te weten over de techniek achter de smartphone. In de afgelopen weken heb ik ongeveer 15 wetenschappelijke rapporten/artikelen gelezen over effecten van mobiele telefonie op het menselijk lichaam. Ik zal je niet vervelen met de enorme hoeveelheid details, maar de wetenschap laat er geen twijfel over bestaan dat de combinatie van mobiel en zendmast schadelijk is voor je gezondheid. In het kort: doordat een mobiel zo’n 300.000 keer per dag verbinding maakt met de dichtstbijzijnde zendmast, creëert deze straling in en om zich heen. Deze straling is aanduidbaar gevaarlijk (hoofdpijn, duizeligheid, slaapstoringen, lusteloosheid) en kan zelfs kankerverwekkend zijn (prostaatkanker, borstkanker, hersentumoren[1]). Verder is het zo dat de overheid ons nog niet beschermt tegen deze schadelijke verschijnselen. Dit komt enerzijds omdat de technische ontwikkelingen razendsnel gaan en de overheid achter de feiten aanloopt. Anderzijds is het omdat de mondiale veiligheidsnormen voor straling zijn gebaseerd op louter ‘thermische’ (warmte-opwekkende) effecten. Hierbij gaat men totaal voorbij aan de effecten van blootstelling aan het elektromagnetische veld van de mobiel over langere tijd. Overigens, de overheden van onze buurlanden zijn een stuk kritischer: in Brussel is het 4G-netwerk niet toegestaan omdat het daar alle gezondheidsnormen overschrijdt. In Frankrijk en België zijn het gebruik van wifi en mobiel op scholen verboden. Verder hebben o.a. Zwitzerland, Italië, Israël en Rusland de maxima voor stralingsfrequenties flink aan banden gelegd.

Straling verstoort cel communicatie

Vreemd zijn de wetenschappelijke ontdekkingen overigens niet, als we bedenken dat ons lichaam een levend elektrisch systeem is: ons hart, onze hersenen en ons zenuwstelsel werken zelf ook door middel van elektrische signalen. De talloze biochemische reacties in ons lichaam worden door elektrische spanning op moleculair niveau bepaald. Gezonde cellen draaien met de klok mee en absorberen energie en voeding en stoten afval af. Overmatige straling verstoort deze cel communicatie. Het is dus begrijpelijk dat straling van buiten invloed op ons uitoefent, zeker als die straling vaak en langdurig aanwezig is. Concluderend, geniet van je smartphone, maar ga er wel bewust mee om.

Be smart! Tips & Tricks

  • Gebruik headphones i.p.v. de mobiel tegen je hoofd te houden, zeker als je veel belt.
  • Plak een anti-stralingssticker op de achterkant van je mobiel van life-maxx.nl of floww.com.
  • Houd afstand! draag je mobiel nooit op je lichaam (dit staat overigens in de meeste handleidingen).
  • Zet af en toe je mobiel gewoon uit. Vraag jezelf af of je altijd bereikbaar wilt zijn.
  • Kristallen op je lichaam beschermen goed – zwarte toermalijn, bergkristal en rozenkwarts.
  • Zet ‘s nachts je mobiel én de wifi uit. Dat zorgt voor veel rust in je hoofd en huis.

Terug naar Steve Jobs. Uitvinders van high-tech producten voeden hun eigen kinderen dus low-tech op. Hun belangrijkste motivatie is het extreem verslavende aspect van hun eigen creaties. Misschien valt hier wel wat van te leren. Walter Isaacson die Jobs’ biografie schreef verbleef veel bij Jobs’ thuis en vertelt: “Every evening Steve made a point of having dinner at the big long table in their kitchen, discussing books and history and a variety of things,” he said. “No one ever pulled out an iPad or other device”. Food for thought!

Wil je meer weten over de energiekoorden en leren over hoe je bewust omgaat met je smartphone zonder energetisch leeg te lopen? Kom dan naar de workshop ‘Energetic Self Defence’, waarin Dorrith je praktische technieken leert over hoe je jezelf krachtig neerzet. Ook tijdens ruzie, of lopend in een drukke Kalverstraat en bij uitdagende familieleden… Mail voor meer info naar dorrithbeijnes@gmail.com of kijk op dorrith.com.  

Meer lezen over de gevaren van smartphones?

5G en je gezondheid: dit staat je te wachten als dit netwerk de lucht in gaat
Vroegtijdige veroudering voorkomen? Word geen smombie (smartphone zombie)
Nomofobie: 3 tips om je smartphone-verslaving de baas te blijven

Mis nooit meer iets van Holistik!

Schrijf je in voor onze newsletter & never miss a single story.
Ja, houd mij op de hoogte!

[1] Bronnen: Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu NL, www.emrpolicy.org, the Bioinitiative Report, Assemblée Parlementaire de L’Europe, www.stichtingehs.nl, the American Society for Reproductive Medicine, US Dept. of Health and Human Services, Russia C-News en Radygo.com.

Vond je dit een leuk artikel? Deel het!

Gerelateerde artikelen

NIEUWSBRIEF
We sturen je wekelijks een overzicht van de populairste artikelen en incidenteel een aanbieding!
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverlaring.
INSCHRIJVEN
close-link
Gratis Video's
Vul hieronder jouw e-mailadres in en krijg gratis toegang tot alle yoga video's! Daarnaast sturen we je wekelijks onze populairste artikelen en incidenteel een aanbieding.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverlaring.
INSCHRIJVEN
close-link
NIEUWSBRIEF
We sturen je wekelijks een overzicht van de populairste artikelen en incidenteel een aanbieding.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverklaring.
INSCHRIJVEN
close-link