Zo check je energetisch uit en heb je de mooiste zomer ooit

Heart + Soul
energetisch uitchecken zomerbreak
Dorrith Beijnes

Dorrith Beijnes
01.08.2018

Volg je Holistik op Instagram, dan weet je dat we wekelijks een energietip delen van healer Dorrith Beijnes. Ze tuned in op onze groep followers en voelt in wat er nodig is. Dat delen we dan. Haar adviezen variëren van ‘meer genieten’ tot ‘ga deze week iets doen dat je al lang uitstelt’ of ‘lees een boek om je te verbinden met oude kennis’. De energietips zijn als de wekelijkse horoscoop maar dan veel leuker; die wil je niet missen! Nu het Holistik-team een zomerstop heeft ingelast, wil Dorrith ook! En niet één week, maar de hele maand augustus. Met deze actie wil ze jou ook inspireren om een zomerreces in te lassen. Hoe je energetisch uitcheckt en een paar weken invult op een andere manier dan je gewend bent vertelt Dorrith. We adviseren je ook om haar vorige artikel te lezen, over hoe je telefoon je energetisch leeg trekt en jou tot een ‘smartphone zombie’ maakt. Daar staan handige tips in om mee te nemen in jou sprankelende zomerreces! 

Zo check je energetisch uit en heb je de mooiste zomer ooit

Al door de eeuwen hanteert de mensheid allerlei tradities om een aantal weken per jaar een ander ritme aan te meten en het even helemaal anders te doen. De zomer biedt jou ook deze mogelijkheid. Kinderen maken vaak een groeispurt tijdens de zomervakantie, juist door niets te doen en los te koppelen van het dagelijks bestaan verandert er iets wezenlijks. Je komt toe aan nieuwe inzichten. Ook als je niet op vakantie gaat, kan je zeker je leven buiten de gewoonlijke tred laten gaan. Zolang je maar duidelijk een periode vast stelt en trouw blijft aan je plan.

Energetisch uitchecken

Bepaal eerst hoe lang jouw zomerbreak mag duren en zet deze datum in je agenda. Bedenk hoe deze periode eruit zien. Tijdens jouw zalige zomerbreak beperk je jezelf qua verplichtingen alleen tot prioriteiten en maak je ruimte voor leuke dingen. Waar word je blij van? Laat hierbij de sociale meetlat compleet los! Het zou zomaar kunnen zijn dat jij alles behalve een terrasplakker bent, maar juist graag binnen zit met een boek en een verkoelend glas wijn. Creëer jouw zalige zomertijd zoals jij dat wilt en schrijf op een vel papier wat je zeker wél en wat je totaal niet wilt doen tijdens deze periode. Daarnaast zijn er wat praktische zaken:

Online/offline plan – bepaal vooraf hoe je je mobiel en laptop gaat inzetten tijdens je break en wees hier trouw aan. Niet of minder online zijn is namelijk een essentieel onderdeel van je rust. Wanneer je niet online bezig bent kunnen je hersenen weer in een neutrale stand komen, waardoor ze uit de ‘altijd-bezig-zijn-routine’ komen en er ruimte komt voor iets nieuws. Zet een realistisch doel, bijvoorbeeld: “Ik reageer alleen op mijn mails en social media in de ochtend”. Bundel je activiteiten zoveel mogelijk en zet de apparaten daarna uit. Als je werkt zou je social media kunnen beperken tot de ochtend of avond.

Communiceer je offline plannen – Vertel dat je de komende weken minder of niet reageert op mails en appjes. Dit kan je verduidelijken door een out-of-office aan te zetten en je status op ‘offline’ te zetten op whatsapp. Op deze manier vermijd je schuldgevoel en kan je helemaal overgeven aan de rust van het offline zijn.

Stap uit je routine – dit is natuurlijk het makkelijkste als je op vakantie bent, maar ook in Nederland kan dit. Probeer af te wijken van je dagelijkse routine: eet eens een ander ontbijt, fiets een andere route, draag andere make-up en kleding etc. Verzin daarnaast een paar (niet teveel) activiteiten die je echt graag wilt doen: een bepaalde expositie, weekend weg, een festival, afspreken met iemand die je al heel lang niet hebt gezien, een massage. Kortom, fijne dingen die goed voelen.

Sociale activiteiten – spreek af met vrienden voor een borrel of etentje ,maar plan niet teveel anders wordt het weer zo’n gehaast en verplicht gebeuren. In Spanje zegt men: “sobre la marcha” oftewel: “we zien wel hoe het loopt”. Spontane acties last minute zijn vaak het leukst.

Start je zomerreces

Nu ben je klaar om de zomerstop officieel in te luiden en deze duidelijk in de energie neer te zetten. Op de door jouw bepaalde ingangsdag ga je met je vol geschreven of getekende papier (wat wel/wat niet) en een kaars op een rustige plek in het huis zitten. If you wish met wierook, kristallen en muziek. Leef je lekker uit. Ontsteek de vlam. Lees voor wat je hebt opgeschreven en luid officieel je eigen zomerreces in. Op de slotdag van jouw lome-zwoele-totale-ontspannings-zalige-zomerperiode brand je weer een kaars en verbreek je de rustperiode. Je mag nu de intentie neerzetten en jezelf helemaal openstellen voor een tijd vol nieuwe plannen, ideeën, ontmoetingen en ervaringen. Tot in september!

Zomeravond Mijn gedachten zweven,
Ver van alle aardse dingen
Deze zomerdag geef ik me over
Aan mijn mijmeringen
Als een vlinder op de wind
Hoog boven alles verheven
Wil ik de mooie dingen zien
Van het gewone leven.
(Lieve Boons)

Mail voor meer info naar dorrithbeijnes@gmail.com of kijk op dorrith.com.  

Wil je niets meer missen van Holistik?

Vergeet dan niet om ons ook te volgen op Instagram!
Ga naar instagram
Vond je dit een leuk artikel? Deel het!

Gerelateerde artikelen

NIEUWSBRIEF
We sturen je wekelijks een overzicht van de populairste artikelen en incidenteel een aanbieding!
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverlaring.
INSCHRIJVEN
close-link
Gratis Video's
Vul hieronder jouw e-mailadres in en krijg gratis toegang tot alle yoga video's! Daarnaast sturen we je wekelijks onze populairste artikelen en incidenteel een aanbieding.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverlaring.
INSCHRIJVEN
close-link
NIEUWSBRIEF
We sturen je wekelijks een overzicht van de populairste artikelen en incidenteel een aanbieding.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverklaring.
INSCHRIJVEN
close-link