Juno Burger legt uit: zo wonderlijk werken emoties als je ze ruimte geeft

by Juno Burger 03.04.2017

Uit drie verschillende studies blijkt dat menselijke emoties letterlijk de wereld om ons heen creëren. Niet alleen onze perceptie wordt door onze belevingswereld bepaald, maar ook de werkelijkheid zelf. Energetisch therapeut Juno Burger legt in deze column uit hoe dat precies werkt. 

Juno Burger legt uit: zo wonderlijk werken emoties als je ze ruimte geeft

Juno BurgerIn het eerste experiment, uitgevoerd door het Institute of HeartMath werd menselijk DNA, geïsoleerd in een afgesloten container, geplaatst bij een proefpersoon. Wetenschappers dienden de DNA-donor verschillende emotionele stimuli toe en fascinerend genoeg, de emoties van de donor beïnvloedde het DNA in de andere kamer. Bij negatieve emoties als boosheid, angst, frustratie en stress verkrampte het DNA, bij positieve emoties als dankbaarheid, liefde en waardering ontspanden de DNA strengen. In een tweede, soortgelijk maar niet verwant, defensie experiment, extraheerde en isoleerde wetenschappers leukocyten, witte bloedcellen, van donoren om elektrische veranderingen in de cellen te kunnen meten. In dit experiment werd de donor in een kamer geplaatst en onderworpen aan emotionele stimulatie door videobeelden, die verschillende emoties in de donor opwekten.

Nooit meer iets missen van Holistik? Vergeet dan niet onze Facebook-pagina te liken, je in te schrijven voor onze Newsletter.

Het DNA werd in een andere kamer in hetzelfde gebouw geplaatst, waarbij zowel de donor als diens DNA werden gemonitord. Toen de donor emotionele pieken of dalen vertoonde door het zien van de videobeelden, gemeten in elektrische pulsen, vertoonde het DNA in de andere kamer identieke reacties op exact hetzelfde moment. Er was geen vertraging, geen transmissietijd. De wetenschappers wilden weten hoe ver ze de donor en diens DNA konden scheiden om nog steeds dit effect waar te nemen. Ze stopten met testen nadat ze het DNA en de donor 80 kilometer van elkaar hadden gescheiden en nog steeds hetzelfde resultaat zagen. Geen vertraging, geen transmissietijd. De conclusie was dat de donor en het DNA met elkaar communiceren voorbij ruimte en tijd.

Emoties creëren direct onze wereld

In het derde experiment van dr. Vladimir Poponin observeerden wetenschappers het effect van DNA op onze fysieke wereld. Fotonen, deeltjes die de wereld om ons heen creëren, werden geobserveerd in een vacuüm. Hun natuurlijke locaties waren volledig willekeurig. Vervolgens werd menselijk DNA in het vacuüm geplaatst. Wat werd waargenomen is dat de fotonen niet meer willekeurig gerangschikt waren, maar de exacte geometrie van het DNA aannamen. De onderzoekers realiseerden zich dat menselijk DNA letterlijk het gedrag van lichtfotonen, die de wereld om ons heen creëren, vormgeeft! De conclusie uit deze onderzoeken is dat wanneer onze emoties invloed hebben op ons DNA, en ons DNA vorm geeft aan de wereld om ons heen, onze emoties letterlijk en direct de wereld om ons heen creëren, veranderen en in stand houden. En niet alleen dat, we zijn buiten tijd en ruimte met ons DNA verbonden. Door dit soort onderzoeken wordt steeds duidelijker dat niets vastligt, alles vloeibaar is en je als mens bewust en onbewust medeschepper bent van de realiteit waarin je leeft. Het is een ongelooflijk krachtige plek om vanuit te leven.

Afbreken van emotie in 90 seconden

Eerder schreef ik dat het lichaam slechts 90 seconden nodig heeft om de fysiologische reactie van het voelen van een emotie af te breken. Daarna is er in het lichaam niet meer te zien dat de emotie is gevoeld. De voorwaarde hiervoor is dat die emotie volledig bewust wordt ervaren, niet persoonlijk wordt genomen en niet begrepen of opgelost hoeft te worden. Het lichaam blijkt hiermee perfect te zijn uitgerust om het complete spectrum van leven te ervaren zonder erdoor te worden belast. De natuurlijke timing van dit fenomeen zorgt ervoor dat emoties, gevoelens, gedachten en fysieke sensaties ons vanzelf loslaten nadat ze zijn doorvoeld en erkend. Door deze levenswijze ontwikkel je een transparantie in je energiesysteem waarbij alles ervaren kan worden en doorstroomt. Je zet het niet langer vast door het persoonlijk te nemen, te willen begrijpen of te willen oplossen.

Positieve en negatieve gedachtes gelijkwaardig

Het bevrijdende hiervan is dat het onderscheid tussen positieve en negatieve gedachtes, emoties of gevoelens uiteindelijk wegvalt. Ze worden met gelijkwaardigheid ervaren. Niet dat ze hetzelfde zijn maar de manier waarop je er bewust en compassievol mee om kunt gaan is identiek. Door ze volledig te ervaren en te omarmen creëren ze niet langer de realiteit waarin we ons vaak gevangen voelen. Ze worden in het moment vrij en intens beleefd maar ook doorzien en daardoor verliezen ze hun beklemmende kracht. Wie als mens zijn ervaringswereld vrij beleeft is uitgelijnd met de rest van de natuurlijke principes van leven. Daarin is alles zoals het is en tegelijkertijd tijdelijk. Hoe lang onze ervaringen bij ons blijven wordt bepaald door ons bewustzijn en ons vermogen om te zijn met wat is. De werkelijkheid om je heen zal direct reageren als je bijvoorbeeld angst voelt, maar wanneer deze niet langer wordt gevoed zal je DNA en daarmee de wereld om je heen binnen no-time terugkeren in een staat van diepe vrede en onbegrensde energie. Tegelijkertijd!

Nooit meer iets missen van Holistik? Vergeet dan niet onze Facebook-pagina te liken, je in te schrijven voor onze Newsletter.

Vond je dit een leuk artikel? Deel het!

Gerelateerde artikelen

NIEUWSBRIEF
We sturen je wekelijks een overzicht van de populairste artikelen en incidenteel een aanbieding!
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverlaring.
INSCHRIJVEN
Gratis Video's
Vul hieronder jouw e-mailadres in en krijg gratis toegang tot alle yoga video's! Daarnaast sturen we je wekelijks onze populairste artikelen en incidenteel een aanbieding.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverlaring.
INSCHRIJVEN
NIEUWSBRIEF
We sturen je wekelijks een overzicht van de populairste artikelen en incidenteel een aanbieding.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverklaring.
INSCHRIJVEN