PRE-ORDER NU JOUW HOLISTIK GUIDE MET GRATIS ANSICHTKAARTENSET T.W.V. €7,95

Verlopen: WIN: 5 x 1 maand glutenvrije ontbijtjes van Eat Natural met crispy boekweit granola

Holy Crap
Eat Natural, boekweit, gezond, glutenvrij
karlijn visser

Karlijn Visser
02.09.2019

Met een voedzame maaltijd in de ochtend voorzie je jezelf voor de rest van de dag van nieuwe energie. Zo krijgt je stofwisseling na de eerste hap gelijk een seintje dat het tijd is om de kachel op te stoken. Je begrijpt, het ontbijt overslaan gebeurt ons zelden… Deze week maak je daarom kans op 1 maand lang glutenvrij ontbijten met EAT NATURAL. Hun crispy boekweit granola smaakt – dankzij de vernieuwde receptuur – niet alleen nóg lekkerder, maar is ook rijk aan vezels, vitamine B1 en vitamine B6. Net als verschillende mineralen waaronder magnesium. Dietist Rosella Berghuis legt uit wat de symptomen zijn van een glutenintolerantie en wanneer je dus beter kunt overschakelen op glutenvrije boekweitproducten. 

Verlopen: WIN: 5 x 1 maand glutenvrije ontbijtjes van Eat Natural met crispy boekweit granola

Rosella: ‘Ongeveer 1% van de mensen in Nederland heeft een glutenintolerantie. Hoe je dit merkt is per persoon verschillend. Diarree en buikpijn zijn symptomen die het meest voorkomen, maar ook vermoeidheid en hoofdpijn horen erbij’. Dan is het een geruststellende gedachte dat er glutenvrije producten zijn die hartstikke lekker smaken, waaronder Eat Natural boekweit om mee te ontbijten. De crispy granola is gemaakt zonder geraffineerde suikers en vrij van kunstmatige nasties. Ook de verpakking heeft een fris nieuw jasje gekregen.

Is het niet sowieso beter voor iedereen om geen gluten te eten?

Rosella: ‘Nee dit is zeker niet nodig. Op het moment dat jij gluten goed kan verdragen is er niks aan de hand. Als je denkt ‘ik vermijd het omdat er gezegd wordt dat het beter is’, kan je juist klachten gaan ontwikkelen doordat je lichaam het niet meer gewend is om deze eiwitten te verteren. Tevens zie je vaak dat veel alternatieven voor glutenvrije producten meer suikers en vetten bevatten’.

Eat Natural, boekweit, gezond, glutenvrij

Wat zijn de voordelen van boekweit voor je gezondheid?

Eat Natural, boekweit, gezond, glutenvrijRosella: ‘Boekweitmeel is geen graan, waardoor het ook geen gluten bevat. Hierdoor past boekweit in een glutenvrij voedingsadvies. Let wel op, want uit een steekproef zijn 2 jaar geleden veel producten met boekweitmeel niet glutenvrij gekeurd. Let dus altijd op dat je boekweitmeel koopt met het logo ‘glutenvrij’ erop.  Verdere voordelen van boekweitmeel is dat het rijk aan vezels is, vitamine B1 en vitamine B6 bevat. Ook bevat het verschillende mineralen waaronder magnesium. Daarnaast bevat boekweitmeel geen fytinezuur en kleine porties selenium en mangaan. Met name fytinezuur kan klachten opleveren bij mensen zoals een mineralentekort, opgeblazen gevoel, buikpijn en diarree. Fytinezuur zit in graanproducten en tevens ook in noten’.

WIN: 5 x een maand Eat Natural glutenvrije boekweit granola

Wil je kans maken op een maand lang glutenvrije ontbijtjes van Eat Natural? Dan vragen we je het volgende te doen:

1. Volg Holistik en Eat Natural via Instagram
2. Vul hieronder je gegevens in en schrijf je in voor onze nieuwsbrief (mocht je dat nog niet gedaan hebben)

Je naam*

Je e-mailadres*

We zullen je wekelijks onze nieuwsbrief met populaire artikelen sturen en incidenteel een e-mail met een leuke aanbieding.

We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze (privacyverklaring)

Dit artikel is geschreven in samenwerking met Eat Natural. Echter hebben wij onze mening hier niet door laten beïnvloeden en past een samenwerking altijd bij de visie van Holistik.

Vond je dit een leuk artikel? Deel het!

Gerelateerde artikelen

NIEUWSBRIEF
We sturen je wekelijks een overzicht van de populairste artikelen en incidenteel een aanbieding!
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverklaring.
INSCHRIJVEN
close-link
Gratis Video's
Vul hieronder jouw e-mailadres in en krijg gratis toegang tot alle yoga video's! Daarnaast sturen we je wekelijks onze populairste artikelen en incidenteel een aanbieding.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverlaring.
INSCHRIJVEN
close-link
NIEUWSBRIEF
We sturen je wekelijks een overzicht van de populairste artikelen en incidenteel een aanbieding.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverklaring.
INSCHRIJVEN
close-link
Download nu jouw gratis Back to Balance mini guideWe gaan zorgvuldig om met je gegevens en sturen af en toe een e-mail. Zie onze privacyverklaring.
Download nu jouw gratis Conscious Aging mini guideWe gaan zorgvuldig om met je gegevens en sturen af en toe een e-mail. Zie onze privacyverklaring.