Anti-stress expert: deze 5 stappen helpen jou om vanuit rust je droomleven te creëren

Heart + Soul
yoga nidra, house of deeprelax, eliane bernhard, droomleven, stress
Sven Baas

Sven Baas
10.07.2020

Nu de lockdown zo goed als voorbij is, is het verleidelijk om langzaam weer terug te kruipen naar het oude, ‘normale’ leven. Toch is het duidelijk dat er bij heel veel mensen een zaadje is geplant in de afgelopen periode. Kan het allemaal niet anders? Misschien ben je gaan dromen van een andere werkroutine of heb je je voorgenomen dat je het nooit meer zo druk gaat hebben als voorheen. Misschien heb je je relatie verbroken of zijn jij en je partner juist nader tot elkaar gekomen. Wat het ook is, deze gedachtes hebben een boodschap. Anti-stress expert en yoga nidra docent Eliane Bernhard van House of Deeprelax deelt de 5 stappen die jou helpen om vanuit rust je droomleven te creëren. 

Anti-stress expert: deze 5 stappen helpen jou om vanuit rust je droomleven te creëren

Eliane: ‘We staan op een bijzonder punt in de geschiedenis, een intense periode ligt achter ons en we durven langzamerhand weer positiever naar de toekomst te kijken. Vorige week was ik in het drukke Amsterdam en voelde daar onmiddellijk dat de ratrace weer volop terug is in het land. Ongeduldige mensen in het verkeer, files en volle terrassen. Het is zeer verleidelijk om in deze nieuwe periode op die oude manier door te gaan.

Neem een andere afslag

Toch heb jij net als velen van ons misschien wel gevoeld dat je het voortaan anders wilt gaan doen. Je hebt veel meegemaakt de afgelopen tijd en nieuwe inzichten opgedaan. Misschien ben je wel heel erg verdrietig, angstig of gestresst geweest. Maar alles begint weer en ook jij moet dus door. Schouders eronder en gaan… Of toch niet? Stel dat we ons nu op een kruispunt bevinden, waarop we inderdaad eindelijk een andere afslag kunnen gaan nemen? Waarin we het rustiger aan kunnen gaan doen, iets gaan teruggeven aan moeder aarde, niet meer zo keihard werken en meer compassie voelen voor elkaar. Of een droomleven creëren waarin je niet met alle geweld meer op vakantie hoeft. Al die luxe reizen, spullen en etentjes: het lijkt in deze periode die we met elkaar doormaken ineens veel minder belangrijk. Natuurlijk is het fijn om een comfortabele woonplek te hebben met mooie dingen om je heen en vanzelfsprekend wil je er verzorgd uitzien. Maar in 2020 krijgt ‘less is more‘ steeds meer betekenis.

5 stappen naar jouw droomleven

Hoe ervaar jij dit? Nu we een stapje in een nieuwere wereld zetten, wat worden dan jouw focuspunten? Wat is dan jouw droomleven? En hoe creëer je dat anno 2020 vanuit rust? Wanneer je begint met de volgende 5 stappen, ben je al een aardig eindje op weg.

1. Als alles mogelijk zou zijn…

Begin met de volgende vragen aan jezelf te stellen: Als alles mogelijk zou zijn…

 • Wie ben jij het liefst?
 • Hoe zie je eruit?
 • Hoe voel je je?
 • Waar ben je?
 • En met wie ben je daar?

Veel diepe meditaties, zoals Yoga Nidra, kunnen je helpen de antwoorden op deze vragen te vinden. Je vraagt het dan echt aan jezelf. Een antwoord op deze vragen vind je natuurlijk niet van de één op de andere dag. Zoiets moet een wekelijks terugkerend ritueel worden. Het gaat namelijk steeds meer bepalen waar jij wel en geen energie in wilt steken en welke richting je opgaat met je leven.

2. Zet intenties

Een van de mogelijkheden die jouw leven hierbij richting geven zijn intenties. Daarmee bepaal je zelf de bestemmingen van je leven en de daarbij te volgen koers. Wat is een intentie? Een intentie kun je zien als een besluit dat is genomen in een samenwerking tussen je hoofd en je hart. In een intentie ligt de uitkomst in de tegenwoordige tijd, alsof het nu al zo is. De beelden die je doorkreeg bij punt 1 kun je nu gaan omzetten in een besluit. Kort en krachtig in de tegenwoordige tijd.

Voorbeelden:

 • Ik ben de hele dag ontspannen
 • Ik ervaar liefde en geluk
 • Ik geniet van mijn gezin
 • Ik geniet van mijn vrijheid
 • Ik leef vanuit creativiteit en flow
 • Ik ben elke dag in de natuur

Wil je niets meer missen van Holistik?

Vergeet dan niet om ons ook te volgen op Facebook!
Ga naar facebook

3. Focus je op je gevoelens

Je leven is een spiegel. Alles wat er op dit moment in je leven is, heeft te maken met hoe jij je hebt gevoeld, wat je hebt gedacht of gedaan. Hierin bevindt zich dan ook de sleutel naar jouw droomleven. Door veel aandacht te besteden aan jezelf, kun je je al gaan voelen alsof je dat droomleven nu al leeft. Want stel nou dat je fit, gelukkig en gezond voelen belangrijker is dan wat je daadwerkelijk de hele dag doet om je doelen en dromen te bereiken? Voor mij zitten er zoveel lagen in deze stelling. Hij hangt bij mij al jaren op meerdere plekken in mijn huis.

Daarom is het zo essentieel om eerst aandacht te besteden aan hoe je je voelt op een dag. Omdat dat bepaalt hoe je volgende dagen eruit zien. Dat heet manifesteren. Hoef je dan nooit meer in actie te komen en kun je letterlijk slapend rijk worden? Nee! En dat is ook niet waar mensen gelukkig van worden. Wij zijn gelukkig als we mogen creëren, delen, zorgen voor en genieten van. We zijn bezige bijtjes. Maar het mag allemaal wel een tandje minder. Dus we gaan leren creëren vanuit ontspanning en fijne energie. Niet vanuit tekort maar vanuit overvloed. Alles is er al.

4. Maak ruimte

Als je bovenstaande zaken eenmaal duidelijk hebt, is het cruciaal om veel ruimte voor al dat nieuwe te gaan maken. We hebben namelijk allemaal onze overtuigingen, patronen en uitdagingen in het leven, waardoor we vaak geen ruimte maken voor datgene wat ons ECHT gelukkig maakt. Of dit nu een groots leven is of juist het ervaren van het kleine geluk; zie het als nieuwe zaadjes die je in je eigen moestuin gaat planten. Maar voordat je daarmee begint moet eerst het onkruid verwijderd worden. Het mentale onkruid in dit geval. Hoe je dat doet? Loslaten is een veel gebruikt woord, maar zo makkelijk lijkt dat niet. Of misschien toch wel?

Wil je niets meer missen van Holistik?

Vergeet dan niet om ons ook te volgen op Instagram!
Ga naar instagram

Bijvoorbeeld: je zou de helft minder willen werken maar toch hetzelfde inkomen behouden. Je merkt dat het moeilijk voor je is om echt te voelen dat dit haalbaar is, om hierin te geloven. Onderzoek het, maak jezelf vrij van die verkeerde overtuigingen. Hoe? Yoga Nidra. Yoga Nidra werkt als een detox van je hersenen, je lichaam en je hart. Daarom voel je je soms best verfomfaaid na een sessie. Er kan heel veel loskomen. Want je lichaam komt in zo’n diepe staat van ontspanning en bewustwording, zodra het aan die grote opruiming begint. Telkens weer.

5. Kom op de juiste momenten in actie

Wees alert en word je bewust van toevalligheden. Dit zijn de door jou gemanifesteerde situaties, connecties of kansen. Het lijkt vaak op een teken, een richtingaanwijzer. Schiet hier vooral niet in door, maar volg wel je gevoel. Wanneer je agenda te volgepland staat, zijn er weinig mogelijkheden om je manifestaties voor je te realiseren. Veel rust (daar is ‘ie weer) zorgt ervoor dat jij ruimte in je leven creëert om het nieuwe te kunnen laten binnenkomen. Het is toch veel fijner om met een koffie en een krantje op een zonnig terras je leven vorm te geven, dan gefrustreerd 9 uur per dag in een somber kantoor de uren te zitten wegtikken. Ongetwijfeld liggen dan weer die verkeerde overtuigingen op de loer, dus houd punt 4 altijd goed in de gaten.

House of Deeprelax Lifestyle Training & Holistik-cadeau

Ik kan mij voorstellen dat je getriggerd wordt door het gegeven dat je vanuit rust je droomleven kunt creëren, en dat bovenstaande punten je bevestigen in wat je al een hele tijd voelt. Je bent daarin niet alleen! Daarom organiseert House of Deeprelax een te gekke lifestyle training. Verwacht een reis langs 21 tropische bestemmingen, verspreid over 21 dagen. Tijdens deze reis leer je creëren vanuit ontspanning en een fijne energie. Switch je vanuit tekort naar overvloed en ga je ontspannen, loslaten en creëren in 21 stappen’.

Deze training kost normaal €69,95. Maar als Holistik-lezer krijg je €20 cadeau en doe je mee voor €49,95. De korting ontvang je als je je inschrijft via deze link. Ga jij een plekje reserveren voor deze prachtige reis?

Meer lezen over Yoga Nidra?

1. Anti-stress expert legt uit: zo verlost Yoga Nidra je uit de houdgreep van angst
2. Yoga Nidra: dit is hoe het jouw zelfgenezend vermogen activeert
3. Free Yoga Nidra video: zo pak je 4 uur slaap in 30 minuten

Foto collage Evelyn en Karlijn Twee foto's Evelyn en Karlijn

Mis nooit meer iets van Holistik!

Schrijf je in voor onze newsletter & never miss a single story.
Ja, houd mij op de hoogte!
Vond je dit een leuk artikel? Deel het!

Gerelateerde artikelen

NIEUWSBRIEF
We sturen je wekelijks een overzicht van de populairste artikelen en incidenteel een aanbieding!
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverklaring.
INSCHRIJVEN
close-link
Gratis Video's
Vul hieronder jouw e-mailadres in en krijg gratis toegang tot alle yoga video's! Daarnaast sturen we je wekelijks onze populairste artikelen en incidenteel een aanbieding.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverlaring.
INSCHRIJVEN
close-link
NIEUWSBRIEF
We sturen je wekelijks een overzicht van de populairste artikelen en incidenteel een aanbieding.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverklaring.
INSCHRIJVEN
close-link
Download nu jouw gratis Back to Balance mini guide


  We gaan zorgvuldig om met je gegevens en sturen af en toe een e-mail. Zie onze privacyverklaring.
  Download nu jouw gratis Conscious Aging mini guide


   We gaan zorgvuldig om met je gegevens en sturen af en toe een e-mail. Zie onze privacyverklaring.
   Download nu jouw gratis Body Guide mini


    We gaan zorgvuldig om met je gegevens en sturen af en toe een e-mail. Zie onze privacyverklaring.