Zen de kerst in met moor, lavendel en dennennaaldolie

by Karlijn Visser 05.12.2017

In de donkere dagen voor Kerst keren we wat meer in onszelf en hebben we behoefte aan rust. Alleen, veel mensen ervaren rond de feestdagen toch behoorlijk wat stress. Deze fijne beautyrituelen die we samen met Dr. Hauschka bedachten, helpen om jezelf terug te trekken en op adem te komen. We zochten er meteen de bijpassende producten voor je bij. Zo kun jij deze kerst ontspannen genieten met je dierbaren. 

Zen de kerst in met moor, lavendel en dennennaaldolie

Het ritme van de seizoenen heeft veel invloed op ons. De jaarfeesten in de voorchristelijke natuurreligies symboliseren de vier seizoenen: de lentenachtevening, de zomerzonnewende, de herfstnachtevening en de winterzonnewende. Het zijn belangrijke omslagpunten in het jaarritme die van invloed zijn op je huid.

Ritueel: zet jezelf centraal

Onze huid is het resultaat van twee krachten die elkaar tegenwerken: de kracht van de huid van binnen uit en de invloed van het milieu van buiten af. Bij teveel stress van buiten af wordt je huid dunner. Met een simpel ritueel, waarbij je jezelf centraal zet kom je tot rust. De moor (moor komt van moeras, veengrond) in het Moor Lavendel bad en de Moor Lavendel Bodyolie van Dr. Hauschka kunnen je hierbij helpen. Door moor te gebruiken versterk je je innerlijke kracht. Het moorexract laat je met je beide benen op de grond staan en de lavendel zorgt voor een open mind. Dit helpt je tijdens de feestdagen jezelf niet te verliezen in de hectiek van deze drukke periode. Mocht je het toch zwaar hebben? Zorg dan voor een tissue of katoenen zakdoek besprenkeld met een paar druppels Moor Lavendel binnen handbereik. Een paar diepe ademhalingen van deze ontspannende geur doen al wonderen. Omdat we vaak zo vast zitten in ons hoofd start een Dr. Hauschka therapeut de behandeling altijd met een voetenbad. Dit helpt om van denken naar voelen te gaan. Dit kun je natuurlijk ook gewoon thuis lekker op de bank doen, met een voetenbad met Lavendel Moor Bad erin. Als je dan even helemaal niks doet, kun je je intuïtie laten bepalen welke activiteiten jouw eerste aandacht nodig hebben.

Heilzame kwaliteiten: Winter Bad

Dr. Hauschka winter badIn elk Dr. Hauschka-product zit veel tijd, ambacht en het beste uit de natuur. Enkel de dennennaalden afkomstig uit de boomtoppen verwerken ze bijvoorbeeld in Winter Bad, omdat deze naalden het meeste zonlicht hebben gekregen. Dus als je kouwelijk bent, zorgt een bad met dennennaaldolie voor een heerlijk verwarmd lichaam en wat extra vitamine D. Mocht je toch een verkoudheid hebben opgelopen, dan helpt de harsachtige geur bij een vrije ademhaling. Ook is de etherische olie van dennennaalden een zeer goede ‘stressoplosser’. De olie geeft zowel activerende als ontspannende impulsen en laat je na een drukke dag tot rust komen. Ideaal ook voor in een stoombad bij een verstopte neus.

Balans van 2017 opmaken

Omdat wat in de natuur plaatsvindt, ook in ons mensen gebeurt heeft het ritme van de seizoenen veel invloed op ons. De kunst is vanuit innerlijke rust het leven het hoofd te bieden, hoe vol je agenda ook is. Behalve dat je de balans vindt tussen rust en activiteit, helpt het als je samenwerkt met je intuïtie. Deze innerlijke raadgever is perfect afgestemd op jouw intenties, weet waar jouw grens ligt, kijkt naar de omstandigheden en voelt wat echt belangrijk is. Zen de Kerst doorkomen is dus vooral een mindset. Lief zijn voor jezelf. Gas terug nemen. Tover vandaag je badkamer nog om tot een wellness oord, steek de kaarsjes aan en verwen jezelf met een beautyritueel. Zo maak je de balans van 2017 op en laat je oude ballast los. Meer info over het Winter Bad, zie hier.

Mis nooit meer iets van Holistik!

Schrijf je met de knop hieronder in voor onze newsletter & never miss a single story.
Ja, houd mij op de hoogte!
Vond je dit een leuk artikel? Deel het!

Gerelateerde artikelen

NIEUWSBRIEF
Vul hieronder jouw e-mailadres in en wij sturen je wekelijks een overzicht van de populairste artikelen!
INSCHRIJVEN
Gratis Video's
Vul hieronder jouw e-mailadres in en krijg gratis toegang tot alle yoga video's!
INSCHRIJVEN
NIEUWSBRIEF
Vul hieronder jouw e-mailadres in en wij sturen je wekelijks een overzicht van de populairste artikelen!
INSCHRIJVEN