Kwantumfysica: over leven in een illusie en het creëren van je eigen energieveld

Heart + Soul
matrix, dorrith beijnes, bended spoon
Dorrith Beijnes

Dorrith Beijnes
07.08.2017

Dorrith geeft yoga- en meditatieles in onder andere Akasha, de spa binnen het Conservatorium Hotel en ziet veel meer dan de meeste van ons. Ze kan zich maar liefst openstellen tot de 7e dimensie. Wat dit precies betekent legt Dorrith uit aan de hand van de film The Matrix, die als metafoor dient voor haar columns. Want The Matrix zit dichter op de waarheid dan je denkt…  

Kwantumfysica: over leven in een illusie en het creëren van je eigen energieveld

Voordat je verder gaat, bekijk dit fragment om te voorkomen dat je de clue straks mist. Voor healers zoals ik die dagelijks met onzichtbare materie werken is dit een geweldige scene! “Then you realise the truth, there is no spoon”.

Then you will see it’s not the spoon that bends, it is only ourselves”. Deze simpele woorden verklaren de essentie van het hele menszijn en hoe we de planeet vormgeven. Je kijk op de wereld verandert drastisch zodra je dit gaat bevatten. Steeds meer wetenschappers bevestigen het bestaan van een matrix, een energieveld in en om ons heen. En dat wij dit veld beïnvloeden met onze gedachten en gevoelens. Alles is energie. In de kwantumfysica (deelwetenschap van natuurkunde) wordt bewezen dat zelfs de kleinste deeltjes atomen, beïnvloed worden door hun waarnemer, en dus nooit objectief waargenomen kunnen worden. Dit is precies waar het fragment van the spoon over gaat. Dat wil dus zeggen dat de wereld zoals wij die dagelijks ervaren helemaal niet zo vast en solide is als dat we aanvankelijk dachten.    

Sluiers van Maya

Wat de wetenschap momenteel aan het bewijzen is, werd overigens al eeuwen terug door de grote meesters erkend. In het Boeddhisme, Taoïsme en Hindoeïsme wordt duidelijk gesproken over de sluiers van Maya = illusie. De begoocheling van ons bestaan. Op het moment dat je gaat mediteren, kom je vroeg of laat in contact met andere zijnstoestanden en dimensies dan die je gewend bent. Je ervaart dat je veel meer bent en kunt waarnemen dan je zintuigen jou vertellen. Het leven wordt ineens soepeler en meer een spel, in plaats van een vaste vorm die al gegoten is. Makkelijker wordt het echter niet, wel kneedbaarder. 

Zet jezelf centraal

Veel mensen leven reactief, dus in reactie op hun omgeving: ‘ik doe wat mij wordt opgedragen op werk, ik doe wat mijn partner of de kinderen van mij verwachten, ik laat me leiden door mijn mobiel’ etc. Dit kun je ook omdraaien door proactief te leven. Zet jezelf centraal en kijk dan wat er gebeurt. Wat wil ik vandaag doen? Wat wil ik in dit leven neerzetten? Wat verwacht ik van mijn partner, de kinderen? En laat dàn de omgeving met je mee bewegen. Dit is veel leuker! En zeker do-able. Eén van de belangrijkste drempels die je daarbij neemt is het besef dat onze maatschappij ons heeft geleerd dat jezelf centraal zetten egocentrisch is. Het paradoxale is echter dat het precies omgekeerd is. Jezelf op nummer één plaatsen betekent dat je verantwoording neemt voor je leven en van jezelf leert houden. En laat dat nou net het grootste cadeau zijn dat jij aan je partner, familie en samenleving kan geven! Op het moment dat je durft te kiezen voor jezelf, gaat je omgeving daarin mee. En zo leert je omgeving ook weer respectvoller met zichzelf, anderen en de planeet om te gaan. De samenleving verandert dan vanzelf, de lepel buigt.

Dr. Emoto’s moleculaire testen

Wellicht ben je al bekend met de bijzondere resultaten van Dr. Emoto’s moleculaire testen op water. Dat harmonische muziek en woorden, symmetrische en mooie waterkristallen creëren en andersom. Daarmee bewijst ook hij dat gedachten, gevoelens en ideeën effect hebben op de materie om je heen. Je kan zijn experimenten heel makkelijk toepassen in je eigen huis omgeving (of kijk op youtube): wees lief voor de ene plant en loos je woede op de ander, en kijk maar eens wat er na verloop van tijd gebeurt. Fascinerend. Door jezelf centraal te zetten en je gedachten, intenties en projecties bewust neer te zetten, komt er langzaam maar zeker verandering in je leven. Je gaat dit vaak zien als je terugblikt na een aantal maanden. Je merkt dat je duidelijker ziet wat voor je werkt en wat tijdverspilling is. Je wordt selectiever en kiest voor personen, acties en plekken die je energie geven. En net als bij het water en de plant, zal je opbloeien en krachtiger worden.   

Wit licht met kleine explosies

Op het Healing Institute in Singapore deed ik vaak earth healing meditations. Tijdens deze meditaties visualiseerde ik de aarde voor me. Elke keer als ik dat deed was het niet de ronde, blauwe aarde die ik zag, maar een enorm wit licht dat leek te bestaan uit miljoenen kleine sub explosies van licht. “Help, ik doe het helemaal fout!” zei ik tegen de Master Pranic Healing. “Ik zie alleen maar explosies in plaats van een gezonde planeet”. Hij feliciteerde me: “Well done, you have come to know the actual truth, this is the real planet, a conglomeration of billions of creations expressed by darkness and light, set in this very moment”. Het leven op deze planeet is dus niet vast, maar een continue creatie: een continue wisselwerking van jou en het collectief. Achter elke uiterlijke vorm van vaste materie zit energie en beweging. Jij mag bepalen of de lepel solide blijft of buigt. En zo creëer jij tezamen met al het andere leven, deze planeet.

Mis nooit meer iets van Holistik!

Schrijf je in voor onze newsletter & never miss a single story.
Ja, houd mij op de hoogte!
 

Wil je meer weten over de wisselwerking tussen jou en het leven, en hoe je dit kan beïnvloeden? Kom dan naar de workshop Energetic Self Defence, waarin je van Dorrith leert hoe je het leven creëert dat bij jou past. Op 10 september staat de volgende workshop gepland.  

Vond je dit een leuk artikel? Deel het!

Gerelateerde artikelen

NIEUWSBRIEF
We sturen je wekelijks een overzicht van de populairste artikelen en incidenteel een aanbieding!
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverlaring.
INSCHRIJVEN
close-link
Gratis Video's
Vul hieronder jouw e-mailadres in en krijg gratis toegang tot alle yoga video's! Daarnaast sturen we je wekelijks onze populairste artikelen en incidenteel een aanbieding.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverlaring.
INSCHRIJVEN
close-link
NIEUWSBRIEF
We sturen je wekelijks een overzicht van de populairste artikelen en incidenteel een aanbieding.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverklaring.
INSCHRIJVEN
close-link