Dit wist je nog niet over de maan als geheime energiebron!

Heart + Soul
energiebron maan tessa koop cosmic woman
energiebron maan tessa koop cosmic woman


12.06.2016

Als ik mezelf te hard inspan, teveel pieker en controle wil hebben, dan voel ik altijd onrust in mijn zonnevlecht (de 3e chakra ter hoogte van de navel). Normaal gesproken is het mijn ‘powerzone’ waar mijn wilskracht huist, maar dan is het al zuchtend mijn energielek. Gelukkig hebben wij vrouwen een geheime energiebron: de maan. Als jij je afstemt op het ritme van de maan, word je weer als een stralende zon.

Dit wist je nog niet over de maan als geheime energiebron!

Tijdens het schrijfproces van Cosmic Woman werd ik onverwachts in de wereld van de maan getrokken. Het was vlak nadat ik telepathisch contact kreeg met een groepsenergie, die zich de 13 Grootmoeders noemt. Klinkt wat vaag, ik weet het.‘Grootmoeders’ klinken ook nog eens verre van sexy en telepathisch contact is misschien ook de ver-van-je-bed-show. Begrijpelijk. Toch behoort telepathie tot een van de slapende vermogens van ons mensen. In feite zou je kunnen stellen dat onze intuïtie onze slapende reus is. Als je leert vanuit je hart te leven ontwaken er psychische vermogens waarvan je niet wist dat je ze had. En dat maakt het leven een stuk magischer. Diep van binnen verlangen we er allemaal naar de magie van het leven terug te vinden en opnieuw ‘heel’ te worden. Willen we het leven echter weer als een Spel ervaren, dienen we de spelregels te kennen. Zo simpel is het. Maar zo moeilijk tegelijkertijd! In de moderne wereld hebben we collectief de spelregels onder een dikke laag stof begraven. Net als ons gevoel.

13 Grootmoeders

De 13 Grootmoeders zijn mijn spirituele leraren. Deze oervrouwen, die de vrouwelijke energie vertegenwoordigen, zijn nauw verbonden met Moeder Aarde. In hun ogen is ‘onze moeder’ een Godin die leeft, bewustzijn heeft en onze namen kent. Zij hebben mij geleerd te leven in het ritme van de natuur, zodat ik kan samensmelten met mijn levenskracht. Hoe zit dat dan met onze verbinding met de natuur? Want laten we eerlijk zijn: we voelen ons er vaak genoeg van vervreemd. Veel mensen zien de aarde als een levenloze rots waar we los van staan. Ook is het een automatisme te leven vanuit ons denken. Met onze mannelijke energie gaan we zo vol gas door het leven, dat ons gevoel in de schaduw staat. Net zoals de maan wel eens in de schaduw staat van de zon.

Alles kent een cyclus

In de natuur heeft echter alles een cyclus. Bij Nieuwe Maan is de maan inderdaad onzichtbaar, maar bij Volle Maan weerkaatst ze volledig het licht van de zon. In de natuur, kijk maar naar de seizoenen, is er balans tussen rust en activiteit. Omdat wij één zijn met de natuur, zijn we met ons hart, onze eierstokken en onze hersenen afgestemd op het ritme van dag en nacht. Net als met de seizoenen, de zon en de maan. Maar ook met onze energie, onze creatiekracht! Ga er maar eens op letten: 4 juli is het Nieuwe Maan. De maan regeert ons onbewuste, ons gevoelsleven. Ze is verbonden met onze intuïtie en beïnvloedt onze creatiekracht. Nieuwe Maan is een tijd om stil te zijn en naar je innerlijke stem te luisteren. ‘Ben ik nog op de goede weg?’ ‘Wat zijn mijn intenties voor de komende periode?’ ‘Wat zijn mijn prioriteiten?’ ‘Wat haalt mij uit balans?’ Plant in deze stilte het zaad voor de komende weken. 20 juni is het Volle Maan. Als je ergens veel energie voor nodig hebt, doe het dan rond deze tijd. Omdat we voor 70% uit water bestaan en de maan invloed uitoefent op de getijden, beïnvloedt ze ook ons energiepeil. Onze vochtbalans en energiepeil hangen immers samen. Rond deze tijd komt de maan ook langs om gevoelens aan te wakkeren, die je hebt weggestopt. Voel je je rusteloos of emotioneel? Kun je niet slapen? Grote kans dat het volle maan is.

De maan als gids

Als je de maan je gids laat zijn, dan weet je dat een paar uur absoluut niks uitvoeren net zo waardevol is als in de weer zijn. De zon vertegenwoordigt het mannelijke aspect in ons en de maan het vrouwelijke. De zon en de maan lijken vanaf de aarde gezien even groot, maar in werkelijkheid staat de zon 400x verder af van onze planeet. De maan is de planeet die het meest dichtbij de aarde staat. De zon kent in het universum dus zijn plaats. Ik bedoel er maar mee te zeggen: wil je stralen als de zon, met een zonnevlecht zo sterk als een magneet die allerlei leuke ervaringen op jouw pad brengt? Zet jouw maan dan wat vaker in de zon. Pas dan krijg je toegang tot de magie van het leven.

Wil je meer te weten komen over Tessa Koop, haar boek en de lezingen die ze als Cosmic Woman geeft? Check cosmicwoman.nl

Vond je dit een leuk artikel? Deel het!

Gerelateerde artikelen

NIEUWSBRIEF
We sturen je wekelijks een overzicht van de populairste artikelen en incidenteel een aanbieding!
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverlaring.
INSCHRIJVEN
close-link
Gratis Video's
Vul hieronder jouw e-mailadres in en krijg gratis toegang tot alle yoga video's! Daarnaast sturen we je wekelijks onze populairste artikelen en incidenteel een aanbieding.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverlaring.
INSCHRIJVEN
close-link
NIEUWSBRIEF
We sturen je wekelijks een overzicht van de populairste artikelen en incidenteel een aanbieding.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverklaring.
INSCHRIJVEN
close-link