Dit niet meer! Maar wat dan wel? Karlijn ging de moeilijke zoektocht aan

by Karlijn Visser 01.09.2016

Meestal weten we donders goed waar we niet meer blij van worden. Alleen is vervolgens de grote vraag: wat dan wel? En dat is lastig. Het punt is dat een mens nou eenmaal eerder signaleert wat niet meer bij hem past dan andersom. Karlijn besloot de zoektocht met een open hart aan te gaan en zich te laten verrassen door de uitkomst.  

Dit niet meer! Maar wat dan wel? Karlijn ging de moeilijke zoektocht aan

Lange tijd heb ik op een kruispunt geleefd, tot ik in april 2015 een drastisch besluit nam. Ik besloot mijn hart te volgen. Dat betekende het loslaten van mijn vorige bedrijf. Het paste simpelweg niet meer bij de persoon die ik geworden was. Nog niet wetend wat daarvoor in de plaats zou komen, ging ik de uitdaging aan. Want zodra je echt durft los te laten ontstaat er pas plek voor nieuwe dromen.

Goodiebags en rode lopers

In 2009 startte ik samen met mijn compagnon Evelyn van Hasselt Goodiebag Girl. We maakten goodiebags voor high-end evenementen en schitterden regelmatig op rode lopers. Prachtig vond ik het. Naast mijn bedrijf en studie Media & Cultuur schreef ik als freelance lifestyle journalist voor o.a. Cosmopolitan, Grazia en Marie Claire. Ook in die hoedanigheid kwam ik veel in aanraking met celebrities, feestjes en materie. Gaandeweg voelde ik dat mijn werk en de wereld waarin ik verkeerde mij alles gaf, behalve voldoening. Toen was het al tijd voor verandering. Maar hoe? Het oude loslaten zonder te weten wat er voor in de plaats komt is dood eng. Ik zocht hulp in de psychologische bijstand. Ook daar vond ik geen antwoorden die ik zocht. Want een recept voor instant satisfaction kon niemand mij geven. Het is makkelijker te weten wat je niet meer wil, dan te weten waar je hart wél sneller van gaat kloppen. Dat is behoorlijk frustrerend.

Frustratie loslaten

Uiteindelijk heb ik die frustratie losgelaten en vertrouwd op de kosmos. Er gaat heus een moment komen waarop ik knopen durf door te hakken. Tot dat moment zich aandient, maak ik bewust tijd om mijn eigen binnenwereld te vergroten. Hoe? Door het lezen van boeken over zingeving, te beginnen met yoga en meer uren alleen doorbrengen waarin ik stil durf te staan bij wat ik voel. En ja, vorig jaar april was het zover. Samen met Evelyn besloot ik uit Friends of the Brands te stappen (voorheen genaamd Goodiebag Girl). Wat we daarna gingen doen? We hadden geen flauw idee. Desnoods gezellig koffie zetten bij ons lievelings koffiebarretje. Deze beslissing voelde als een bevrijding. Er viel een grote last van mijn schouders. ’s Avonds in bed lag ik te stuiteren van opwinding. Zo blij was ik een keus te hebben gemaakt die klopte met mijn binnenkant.

Van red carpet naar yogamat

De volgende dag ontstond het idee een digitaal magazine te starten voor de stylish & sustainable do-gooder, genaamd Holistik. Binnen een week hadden we alles op papier staan en inmiddels zijn we al ruim een half jaar in de lucht. ‘A guide to the greater you’ zijn we vanaf nu. Een nieuwe droom was geboren van de een op de andere dag. Zo snel werkt het universum als je een duidelijke boodschap uitzendt. Wat ik geleerd heb van dit proces? Durf los te laten als iets niet meer klopt voor jou. Dat kan een relatie, woning of vriendschap zijn. In mijn geval werk. Een succesvol bedrijf achter je laten en kiezen voor onzekerheid vergt moed. En moed wordt beloond door het universum. Soms duurt het een jaar, soms tien jaar voordat je een stap durft te zetten. Dat maakt niet uit want het is geen verloren tijd. In de tussentijd leer je jezelf namelijk pas echt kennen en dat is goud waard.

Vond je dit een leuk artikel? Deel het!

Gerelateerde artikelen

NIEUWSBRIEF
We sturen je wekelijks een overzicht van de populairste artikelen en incidenteel een aanbieding!
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverlaring.
INSCHRIJVEN
Gratis Video's
Vul hieronder jouw e-mailadres in en krijg gratis toegang tot alle yoga video's! Daarnaast sturen we je wekelijks onze populairste artikelen en incidenteel een aanbieding.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverlaring.
INSCHRIJVEN
NIEUWSBRIEF
We sturen je wekelijks een overzicht van de populairste artikelen en incidenteel een aanbieding.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverklaring.
INSCHRIJVEN